Grand Soleil slår upp dörrarna – till Stockholms bästa solläge

Grand Soleil slår upp dörrarna – till Stockholms bästa solläge

Grand Hôtel slår äntligen upp dörrarna till Blasieholmens nya pärla – Grand Soleil. Här hittar du Stockholms mest solsäkra uteservering där värmen och atmosfären från den franska och italienska rivieran genomsyrar varje stund.

Annons
Jonas Bohlin 70 år - se 5 krogar han har inrett
Jonas Bohlin 70 år - se 5 krogar han har inrett
0:58

Allt med Grand Soleil andas franska och italienska rivieran – atmosfären, inredningen och framförallt maten. Uteserveringen har Stockholms absolut bästa solläge med utsikt över vattnet. Totalt finns det 120 platser både inomhus och utomhus, och råkar det vara så att uteserveringen är full och man får sitta inne så är det inte hela världen. I taket sitter som ett enormt parasoll uppsatt och det i kombination med enorma fönster som står öppna och brisen som blåser in ger det en känsla av att sitta ute.

Annons
Tack vare de enorma fönstren känns det som att sitta ute fast man sitter inne
 Foto: Petter Bäcklund

– Vi har skapat en inbjudande miljö där medelhavstoner i olika gröna nyanser spelar en central roll. Genom att kombinera naturliga material med lekfulla inslag i dessa färger har vi skapat en atmosfär som ger gästerna en känsla av en härlig rivieraresort, mitt i hjärtat av Stockholm, Sanna Nathanson, inredningsdesigner, beskriver skapandet av Grand Soleil.

Köksteamet har tillsammans med Mathias Dahlgren skapat ett somrigt koncept där skaldjur, fisk och sallader tar huvudrollen till lunch och middag och på morgonen kan du börja dagen med en härlig kontinentalfrukost. Menyn ändras efter säsong och till hösten blir det fokus på varmare rätter.

Annons
Sommarens meny har fokus på fisk, skaldjur och fräscha sallader
 Foto: Petter Bäcklund

– På Grand Soleil lägger vi stor vikt vid våra råvaror och vår meny är noggrant utformad för att erbjuda gästerna en autentisk smak av rivieran samtidigt som vi tar fördel av Stockholms bästa solläge. Vår restaurangmiljö är noggrant utformad för att ge våra gäster en sofistikerad och avslappnad atmosfär där de kan njuta av det bästa från rivieran, säger Karl Persson, Food & Beverage Manager på Grand Hôtel Stockholm.

En härlig överraskning är att det serveras pommes och dipp till alla rätter. Det finns även solfjädrar att köpa, med en guide som visar hur man kommunicerar med den. Ett charmigt tillskott som visar på hur genomtänkt konceptet är.

Annons

Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel Stockholm, hoppas att genom att introducera Grand Soleil lysea upp Blasieholmskajen även under årets mörkare tider och göra denna fantastiska vattenfront solig oavsett säsong.

– Vi ser fram emot att fortsätta säkerställa att Grand Hôtel som destination bidrar till att Stockholm och Blasieholmen är en levande plats, säger Pia Djupmark.

Här vill man slå sig ner och unna sig en riktigt lyxig lunch
 Foto: Isabelle Kallenberg

Uteserveringen är varm och inbjudande med stora parasoll som skänker välbehövlig skugga utan att skymma utsikten. Det är ett perfekt ställe att slå sig ner för en långlunch med ett glas bubbel, titta på folk och njuta av Stockholm.

Annons
Grand Soleils uteservering har Stockholms absolut bästa solläge
 Foto: Petter Bäcklund

Grand Soleil kommer under sommaren att ha öppet mellan 11:30 och 22:00. Frukosten har premiär i september och kommer då att serveras mellan 08:00 och 11:00. Bakom inredningskonceptet står Sanna Nathanson och hennes team på nystartade Studio Ramson.

Publicerat 30 juni 2023
Annons