Användbara lifehacks från TikTok – städa, organisera, DIY och inredning.

8 lifehack till hemmet – som trendar på appen tikTok

På den populära sociala medieappenTikTok finns massor av roligt och matnyttigt innehåll under hashtagen homehacks.
Ett homehack är alltså ett användbart lifehack (trick som förenklar vardagen) i hemmet.
Nu har ett antal inredningsexperter valt ut sina bäst tips med homehacks, inom städning och organisering, som du bara måste testa!

Annons
Så rengör du kakelfogarna – effektivt och miljövänligt
Så rengör du kakelfogarna – effektivt och miljövänligt
1:08

Inredningsexperterna på det brittiska företaget Stelrad som valt ut sina bästa homehacks från TikTok. Det tackar vi för. Dessa tips kommer nämligen att förändra ditt liv!

Hack 1: Toalettrulle / veckad gardin

Släng inte iväg dina gamla toalettrullar. Du kan nämligen använda dem för att få perfekt veckade hotellgardiner hemma. Hur då? Jo, många användare på sociala medier visar nu hur de använder toalettrullarna på baksidan av gardinstången för att få ett jämnt avstånd mellan varje veck. Spana in videon nedan för att se hur du gör.

Hack 2: Den tomma glasburken

Tomma glasburkar, från exempelvis kaffe eller sylt, kan man enkelt snygga till och återbruka. Du kan använda dem som rustika blomvaser, som förvaringsbehållare i köket med söta små dymomarkeringar eller till något helt annat pyssel. Det som dock kan vara klurigt med just glasbehållare är att få bort den klistriga (och envisa!) etiketten. Så här kommer hacket för att få bort den där envisa etiketten; nagellacksborttagning. Badda på nagellacksborttagning och skölj sedan bort med tvål och varmt vatten.

Annons

Hack 3: Damm högst upp på skåpen

Tycker du att det är svårt att städa högst upp ovanpå skåp och hyllor? Du är inte ensam! Det här tricket kommer att vara revolutionerande. Det enda du gör är att placera gamla papperstidningar högst upp på skåpen. När det är dags att städa kan du bara plocka ned tidningen och lägga dit en ny. Mindre ansträngning och mindre damm!

Hack 4: Oväntade städprodukterna

I videon ovan finns också en del andra tips som förenklar städningen i vardagen. Här ser vi nämligen två oväntade hushållsprodukter som används i städning av blanka ytor. Videon tipsar om att använda babyolja för att skapa en vattenavstötande yta som håller diskhon skinande ren. Du kan också använda raklödder för att förebygga att dina speglar immar igen.

Hack 5: Skrynkelfria lakan och påslakan

Är du trött på att stryka dina bäddlakan? Då är det här ett homehack för dig! Spraya bara dina sängkläder med lite kranvatten innan du bäddar färdigt. När lakanen torkar kommer de att se släta och nystrukna ut.

Annons
@mama_mila_

Simple hacks to make life a bit easier 🌿 which one will you try? #homehacks #tipsandtricks

♬ Not Even In Vegas - G Flip

Hack 6: Rengör vattenkokaren

I ovan video ser vi även ett annat riktigt användbart hack för hur man gör rent vattenkokaren. Istället för att hålla på med massor av avkalkningsmedel kan du bara använda en citron. Kör igång vattenkokaren med vatten och citronskivor. Töm sedan vattenkokaren på det varma vattnet. Koka sedan upp vatten igen utan citronskivor och voilá – du har en ren vattenkokare.

Hack 7: Fräscht doftande soptunna

Det här hacket är ett riktigt smart knep för att få bort dålig lukt från soptunnan. Ta en liten bomullstuss och häll på väldoftande essentiella oljor, exempelvis lavendelolja, och lägg den i botten av soptunnan innan du placerar en avfallspåse ovanför.

@mama_mila_

3 inexpensive home hacks that will change the way you clean 🌿 which one will you try first? #hometips #homehacks

♬ Latch - Disclosure

Hack 8: Fläckar på mattan

Det sista hacket är ett riktigt smart sätt för att få bort fläckar från svårstädade mattor som behöver fräschas upp. Använd en tesil för att strö lite bikarbonat över det fläckiga området på mattan. Låt verka en stund och ta sedan bort med dammsugaren.

Publicerat 23 augusti 2021
Annons