Skådespelaren Demi Moore köpte lyxlägenheten tillsammans med exmaken Bruce Willis 1990 i San Remo-byggnaden på Upper west side på Manhattan i New York.

Våningen, som har fem sovrum, breder ut sig över tre våningar i ett av tornen i den ikoniska byggnaden med 28 våningar, som byggdes på 1930-talet.

Att det är ett anrikt hus gör sig påmint i detaljerna som går igenom hemmet. Trappor, golv och kök är alla i ett mellanmörkt trä, som även återkommer i dörrar, lister och vissa väggar. Stuckaturer i taken och tidstypiska detaljer, som slagen på fönstren, är också återkommande i det forna Demi Moore-hemmet.

Genom de många stora fönstren, som i vissa rum sträcker sig från golv till tak, har man en fantastisk utsikt över New York, och ser både ner över Central park, så väl som bort mot lägre delarna av Manhattan, med sina legendariska skyskrapor.

I köket, där luckor och köksö går i samma träslag, har man matchat med både golv och bänkskivor i grön sten.

Kika in i den här lyxiga sekelskiftesvillan

Så mycket kostar lyxlägenheten Demi Moore bott i

Vardagsrummet är mer modernt inrett, med ljust gråa väggar, en beige soffa och stor beige matta. Från soffan kan man njuta av utsikten över Central park.

Utöver fem sovrum, ett stort kök, ett lyxigt vardagsrum och tre våningar bjuder våningen också på ett enormt matsalsrum där man kan underhålla mängder av gäster samtidigt.

Den tre våningar höga lägenheten har också stora ytor med många meter i takhöjd på vissa ställen – exempelvis i den salong som öppnar upp mot en terass som går runt huset. Dit kan man blicka ner från ovanvåningen.

503 Service Unavailable

I höstas lades trippelvåningen ut till försäljning för 50 miljoner dollar, alltså 414 miljoner svenska kronor.

På Instagramkontot ”House of celebs” som har lagt upp bilderna från lyxhemmet råder dock konsensus kring att priset för lyxhemmet är satt för högt, och att det hunnit bli omodernt sedan paret bodde där på 90-talet med sina barn.

Harmoniskt monokromt hemma hos låtskrivaren Simon Strömstedt