Kika in i den eftertraktade villan – med sjötomt och takfönster

På en sjötomt på ett av Stockholms mest eftertraktade lägen ligger villan, som var dyraste villan på Hemnets under en period i november 2020. Spana in huset där inredning och formspråk är av internationell klass.

Annons
Kändishemmen som Residence läsare gillar mest
Kändishemmen som Residence läsare gillar mest
1:22

I Täby, strax utanför Stockholm, ligger en villa ute till försäljning och är just nu Hemnets dyraste hem. Villan som nu är till salu är inte den klassiska svenska villan i rött med vita knutar. Utan detta hem bjuder verkligen på ett extraordinärt läge och inredning och formspråk av internationell klass.

Villan ligger belägen på en sjötomt som är 1946 kvadratmeter stor. Intill den arkitektritade byggnaden finns även en pool och från huset ända ner till vattenbrynet sträcker sig ett trädäck. Nere vid vattnet finns det även två brygghus med möjlighet för bastu och det finns även badrum, kök och sovrum. Intill brygghusen hittar du en brygganläggning – perfekt för dig med båtintresse.

Annons

Husets fasad är klätt med avlånga danska tegelstenar som ramar in de stora fönsterpartierna. Själva villan består av 15 rum och kök, bland annat fyra badrum och fem till sju sovrum. Hemmet har också ett sobert kök, ett luftigt sällskapsrum, inbyggt högtalarsystem – inte nog med det finns det också en avskild gästvåning. Allt detta är fördelat på tre våningar och totala boarean är 422 kvadratmeter.

Om du gillar att spendera mycket tid ute kan detta vara ett hus för dig då det finns gott om utrymme på terass och även ett utekök. Och om du är orolig för eventuella framtida kriser så finns det ett escaperoom.

Avlånga danska tegelstenar ramar in villans stora fönsterpartier.  

Huset är ritat av arkitekten Anders Holmberg som grundat arkitektbyrån Anders Holmberg Arkitekter. Villan i Näsby Park, som är den dyraste på hemnet just nu, ligger ute för ett utgångspris på 75 000 000 miljoner kronor. Du kan läsa mer om den här.

Annons
Precis nedanför huset ligger poolen om inte ett dopp i naturens vatten skulle locka.  

– En enastående fastighet på en sydvästvänd sjötomt med ett av Stockholms i särklass mest eftertraktade lägen, säger mäklaren Michael Preber på Sotheby's international realty om miljonvillan.

På bilden kan man skönja husets atrium som binder ihop byggnaden med naturen.  
Annons
Från kärnan av atriumet är himlen alldeles runt hörnet.  
De stora fönsterpartierna släpper in ljus och tar en närmare naturen.  
Annons
Ett av fyra badrum.  
I köket är det trä som står i fokus.  
Annons
Tomtens läge erbjuder en vacker utsikt över vatten.  
Från huset ner till vattnet sträcker sig ett långt trädäck.  
Annons
Miljonvillans formspråk är av internationell klass.  

Läs mer:

Hockeystjärnan Weinhandls hem – case study i Linköping

Kika in i Gävles snyggaste Case study-hus – 60 meter från havet

Formgivarparet öppnar dörrarna till sin Malmölya – kika in

Publicerat 16 november 2020
Annons