kök i trerummare på södermalm

Kika in i Trerummaren med oktagonformat vardagsrum på Södermalm

Mitt i smeten av Södermalm ligger en lägenhet med en unik detalj nämligen ett oktagonformat vardagsrum. Kika in i lägenheten stylad med det bästa av design.

Stylist
Annons
Tips: Så inreder du med pastell
Tips: Så inreder du med pastell
1:03

Residence har via mäklarfirman Alexander White fått kika in i en unik trerumslägenhet, den har nämligen ett oktagonformat vardagsrum. En detalj man inte upplever särskilt ofta. Lägenheten är belägen på Maria Prästgårdgata mitt bland Södermalms härliga krog- och restaurangliv.

De första man möts av när man kliver in genom dörren är en uttrycksfull hall målad i blå kulör och golv av massiv ekparkett. I den finns det gott om förvaringsutrymme vilket passar en familj som behöver stuva undan säsongernas olika plagg.

Annons
Port in till Maria Prästgårdsgata 21
 
Hall målad i djupblå kulör
Mäklare Valerie Petrova ser allt mer färg i lägenheterna på Södermalm.  
Annons

Färgglada kulörer – en allt större trend

Mäklare för lägenheten var Valerie Petrova och hon ser att sprakande färger blir allt mer populärt, framförallt på Södermalm:

– Vi har börjat se mycket mer färg på våra stockholmares väggar (och tak!). På Södermalm har trenden blivit märkbar vilket jag förmodar är ett resultat av att det bor många esteter och kreatörer i stadsdelen som vågar ta ut svängarna, berättar Valerie Petrova, mäklare hos Alexander White.

Tavla med färgglatt motiv ovanför barnstol i snygg design
Alla barnstolar behöver inte vara i plats och plåt, utan det finns även de i snygg design som denna.  
Annons
Tavelvägg i kök
Skapa din egen tavelvägg och sätt personlig prägel på ditt hem. Här kan du läsa mer om hur du lyckas med tavelväggen.  

Valerie Petrova tror att hemmajobbandet har lett till att många funderat över hur de kan liva upp sina boenden med enkla medel och när budgeten är snäv. Valerie ser också att färgen griege, som var väldigt populärt 2018/2019 börjar blekna allt mer och att färgglada kulörer dominerar allt mer – något hon som mäklare tycket är härligt.

Ett annat rum som klätt i färg är barnrummet som dessutom har en arkitektritad våningssäng, utsikten från fönstret är inte att klaga på då man kan spana ut över takåsarna och bostadsrättsföreningens mysiga innergård.

Annons
Barnrum med arkitektritad våningssäng
Vad är inte en barndomsdröm om inte denna magiska våningssäng?  
Innergård på Södermalm i Stockholm
Härlig innergård att hänga på under sommarens ljumma dagar.  
Annons

Men pricken öve i:et i denna lägenhet är så klart det oktagonformade vardagsrummet som man kliver in i genom vackra pardörrar. Ett pampigt sällskapsrum där byggnadsåret 1884 gör sig påmint. Från vardagsrummet har du utsikt över tre olika väderstreck och det har en maffig takhöjd på tre meter.

Oktagonformat vardagsrum inrett med matta med lång lugg, soffa och fåtölj
Från det oktagonformade vardagsrummet har man utsikt över tre olika väderstreck och Södermalms takåsar – inte fy skam.  
Tavla på vägg ovanför soffa och vas av Hanna Hansdotter på soffbordet
Soffbord i design av Niklas Runesson med vas av Hanna Hansdotter  
Annons
Bokhylla med lp-skivor och lp-spelare
Vico Magistretti orange "Maralunga" fåtölj för Cassina  
Bokhylla med lp-spelare, lp-skivor och blå Alvar Aalto vas för Iittala
Spara på dina lp-skivor – de kan bli en snygg inredningsdetalj. I bokhyllan syns även den klassiska vasen av Alvar Aalto för Iittala.  
Annons

Val av stylist – ett viktigt val inför lägenhetsförsäljning

Förutom ett utomordentligt sällskapsrum så är köket en sann pärla med platsbyggt kök, bänkskiva i vacker kalksten och ordentligt med arbetsytor. Runt det mastiga matbordet får du lätt plats med ett härligt middagssällskap för minst tio personer.

Platsbyggt kök och ugn från italienska Bertazzoni
Platsbyggt kök med matbord i furu av Roland Wilhelmsson och ugn från italienska Bertazzoni.  
Kök i trerummare på Maria prästgårdsgata på Södermalm
I köket finns det gott om utrymme för härliga middagar med familj och vänner.  
Annons

Lägenheten blev inför försäljningen stylad med omsorg, något mäklaren Valerie Petrova anser är viktigt för lägenhetsförsäljning:

– Mina säljare rådfrågar mig ofta om styling inför försäljning, och mitt svar är alltid att det lönar sig. Syftet är att förhöja bostadens karaktär och lyfta fram det som gör den unik. Jag handplockar alltid den stylist jag tror anammar objektet jag förmedlar bäst. Denna gång var det en självklarhet att antikvitetsproffset Anders Fransson ”The curator” var den som skulle kliva in och sätta den röda tråden, berättar Valerie.

Denna söderpärla såldes för en summa på 10 800 000 kr via mäklarfirman Alexander White.

Publicerat 30 april 2021
Annons