Sugen på huset från din favoritjulfilm? Så mycket kostar deT

Från Natalies föräldrars hem i Love Actually till Iris mysigt avlägsna stuga i The Holiday. Här listar vi hur mycket husen i några av de mest populära julfilmerna faktiskt kostar.

Annons
Stylingknepen - som gör skillnad
Stylingknepen - som gör skillnad
1:11

Visst ser hemmen i julfilmer alltid väldigt ombonade och härliga ut? Inredningsstilen är perfekt avvägd och julpyntet känns avundsvärt. Tänk bara på Amandas lyxiga Los Angels-villa i klassikern The Holiday, eller familjen McCallisters välpyntade hus i Ensam hemma.

Nedan listar vi hur mycket fem av husen i några av de mest klassiska julfilmerna kostar – vilket gillar du mest?

Iris mysiga hus i The Holiday

 

Att få spendera ett par dagar i det charmiga stenhuset, Rosehill Cottage, som Amanda lånar i The Holiday är vi nog många som drömt om. Faktum är att bostaden, som ligger i Surrey i sydöstra England, specialbyggdes för filmen, och i dag är den värd drygt 11,2 miljoner kronor.

Annons

Amandas hus i The Holiday

 

Och huset som tillhör Amanda i The Holiday, vad kostar då det? Jo, omkring 87 miljoner kronor. Den imponerande herrgårdsvillan ligger Los Angeles och har mer eller mindre allt man kan önska sig

Natalies föräldrars hus in Love Actually

 

Även om Martine McCutcheons karaktär Natalie i kultfilmen Love Actually säger att hon bor i den ”tvivelaktiga änden av Wandsworth” kostar huset som hennes föräldrar äger ändå omkring 8,9 miljoner kronor.

Annons

Familjen McCallisters hus i Ensam hemma

 

Det ikoniska McCallisters-huset i julfilmsklassikern Ensam hemma är placerat i Winnetka, norr om centrala Chicago. För att lägga vantarna på den herrgårdsliknande bostaden krävs cirka 17,9 miljoner kronor.

Walter Hobbs lägenhet i Elf

 

Sist men inte minst – lägenheten som tillhör Walter Hobbs i filmen Elf. Bostaden ligger placerad på en toppadress i centrala New York, och kostar hisnande 215 miljoner kronor.

Artikelinspiration: The tab

Foto: TT, skärmdumpar från filmer

Läs mer:

Inspirerande konstnärs- och författarhem som blivit museum

Kika in i Mårten Pers källa – det lilla familjeägda hotellet på Österlen

Fem fantastiska hotell i Köpenhamn du bara inte får missa!

Publicerat 04 december 2020
Annons