Så gör du sommarens goda drinkar

Hotell Kung Carl.

Värmen smyger sig in över Sverige och solen kikar fram. Det är nu man vill ha härliga middagsbjudningar eller ta spontana after work med kollegorna. Här är tre underbara drinkrecept som passar till just dessa tillfällen.

Tips! Köp hem torkade blommor i vackra färger för att piffa till drinken. Vackert för ögat!

The Rhubarb

Det här behöver du:

35 ml Beefeater gin

15 ml rabarberlikör (kan exluderas)

50 ml rabarbersockerlag

20 ml citronjuice

Sodavatten

Så gör du:

Häll i gin, rabarberlikör, sockerlag och citronjuice i en shaker.

Skaka och sila upp i isfyllt highballglas.

Fyll upp med sodavatten.

Garnera med lång rabarberzest.

Så gör du drinken The rhubarb
2:14

Efter reklamen: Så gör du drinken The rhubarb

(2:14)

Slå på ljud

Jasmine Daiquiri

Det här behöver du:

25 ml Havana Club 3 yr (ljus rom)

25 ml jasminelikör

10 ml vaniljsockerlag

20 ml limejuice

Så gör du:

Håll i ingredienserna i en shaker.

Skaka och fyll upp i cocktailglas.

Garnera med ätbar blomma.

Så gör du drinken Jasmine daiquiri
2:27

Efter reklamen: Så gör du drinken Jasmine daiquiri

(2:27)

Slå på ljud

La Belle Epoque

Det här behöver du:

35 ml jordgubbinfuserad punsch

20 ml Absolut Elyx

Champagne

Så gör du:

Till den här drinken behöver du även infuserad punsch med jordgubbar som ska stå cirka en dag för att smakerna ska dra. Du kan lägga det tillsammans i en inläggningsburk. Det går även bra att använda frysta från sommarens skörd.

Häll i punschen och Elyx i ett rymligt champagneglas.

Fyll upp med Champagne.

Rör försiktigt i glaset så att alla ingredienser blandas.

Garnera med brudslöja.

Så gör du drinken La Belle Epoque
2:17

Efter reklamen: Så gör du drinken La Belle Epoque

(2:17)

Slå på ljud