Sibyllans dryckesexpert: 6 teer att dricka i höst

Henrik Berg driver och äger den anrika kaffe- och tehandeln Sibyllans i Stockholm. Här listar han sina favoriter ur tesortimentet.

Annons

Sibyllans kaffe- och tehandel på Sibyllegatan 35 i Stockholm har en lång historia bakom sig. Redan 1916 öppnades dörrarna till den lilla kaffe-och tehandeln på Östermalm i Stockholm. I dag, hundra år senare, finns företaget kvar på samma adress. Fram till 2009 drevs butiken av samma familj i tredje generation, sedan såldes butiken till Henrik Berg som även äger NK kaffe- och tehandel (reklamlänk). För Residence tipsar han om sina favoriter ur sortimentet:

1. Sir Williams teblandning

En klassiker bestående av sju stycken kinesiska teer med lite earl grey och lapsang souchong – ett måste i höst- och vintermörkret. 

En av Sibyllans mest efterfrågade teblandningar är ”Sir Williams” , ett rökigt och smakrikt te som består av sju olika sorters teblad.
En av Sibyllans mest efterfrågade teblandningar är ”Sir Williams” , ett rökigt och smakrikt te som består av sju olika sorters teblad.  

2. Ekologisk Irish Breakfast

En fantastisk god assam-blanding (ett starkt te). Ett måste för höst- och vinterfrukosten. Servera med en  liten skvätt mjölk och du har en gudomlig kopp.

Annons
te3
 

3. Imperial Oolong

När man ser på de vackra tebladen som sakta vecklar ut sig i koppen förstår man verkligen att kineserna har druckit denna hälsosamma dryck i tusentals år. 

Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.  

4.  Sibyllans ekologiska Jasmine Chun Hao 

Denna dryck lugnar både kropp och själ.

Annons
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock  

5. Sibyllans höstblanding

En härlig höstblandning som samlar höstens alla smaker i en kopp.

Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.  

6. Grönt ekologiskt Sencha Fukuju

Fukuju betyder långt liv på japanska, namnet på teet säger allt.

Annons
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.  

Läs även: 
Stylisten Pella Hedeby: Här är höstens hetaste trender
17 klassiska champagnehus du bör känna till
5 varianter av varm choklad

Publicerat 08 september 2016
Annons