Siri Barjes bästa sommarkrogtips runt om i Sverige i sommar

Matstylisten, tv-kocken och kokboksförfattaren Siri Barje tipsar om matupplevelser från Gotland till Bräcke.

Annons

Kocken och Instagramstjärnan Siri Barje, eller olivehummer som hon heter på sin inspirerande Instagram, är utbildad kock vid Grythyttans Restaurangskola och har jobbat på restaurang Shibumi i Stockholm – och drivit en vegetarisk sommarrestaurang på Öland. För Residence listar hon sina sommarfavoriter bland Sveriges alla krogar.

Vinkällare på Grythyttans Gästgivaregård.
Grythyttans Gästgivaregård  Foto: Karin Foberg

Grythyttans Gästgivargård

Grythyttan

I min forna och kära studentstad ligger Gästgivargården som öppnade redan på 1600-talet av drottning Kristina. Grythyttan på sommaren är en idyll, vackra sjöar, cool skog och självklart matfokuset i byn. Väl värt en omväg för god mat, historia och bevarade, magiskt fina hus!

Annons
Köttbullar från Krus by Fäviken i Åre.
Foto: @krusbyfaviken på Instagram.  

Krus

Åre

Åre är OTROLIGT på sommaren. Krus är Fävikens bageri och typ lyxiga kafé där det serveras lokala råvaror, grymma bakverk och coolare versioner av kafémat. Sist åt jag snökrabba med brynt smör, bakad spetskål och den godaste croissant som jag någonsin har smakat. Mitt i Åre, går ej att missa.

Barbecuemacka och Lone Star-öl på Holy Smoke BBQ.
 

Holy Smoke

Annons

Bräcke

Bäst BBQ i Sverige. Maten är otrolig, stället är mysigt men rufft, coolt men inbjudande. Det ligger mitt ute på vish- an som jag älskar. Det finns en trevlig shop. Åk dit på lunch en solig dag, du kommer inte att bli besviken.

Restaurang Vina på Södermalm.
Processed with VSCO with hb2 preset  Foto: Copyright 2016. All rights reserved.

Vina

Sofiagatan, Stockholm

Vina på Södermalm ligger lite undangömt på en bakgata i söderläge med utsikt över ett lummigt torg. Gå dit och käka en avslappnad och typ kontinental middag, lita på att personalen rekommenderar ett bra vin och ät deras goda oliver. AW, middag eller snacks, allt funkar här. Bäst!

Läs:

Stjärnkocken Frida Ronges tips – Sommarsveriges 5 bästa restauranger

Titta in bakom kulisserna på världens mest inflytelserika restaurang

Ferm Living har inrett ny restaurang i Köpenhamn – titta in

Publicerat 16 juli 2018
Annons