Annons

Annons

Nu bor du billigare på hotell än i andrahand i StockholmEtt hotell 15 minuter utanför Stockholm City erbjuder nu långtidsboende för en betydligt lägre summa än en andrahandsetta i Stockholm innerstad – med frukost inkluderat!

Bostadsbristen i Stockholm är enorm och vill man hyra en lägenhet i andrahand bör man vara beredd på att hosta upp en stor summa pengar varje månad. Enligt statistik från Blocket har andrahandshyrorna i Stockholm stigit med 9 procent under 2016. En etta i Stockholm kostar nu i snitt 7 900 kronor i månaden men i innerstan tar hyresvärden eller ägaren oftast ut en månadshyra på mellan 10 000-15 000 kronor.

Annons
Gilla Residence på Facebook

Detta har gjort att andra lösningar måste hittas. Nu har Bostad Direkt, en av de största sajterna för förmedling av andrahandslägenheter, börjat erbjuda långtidsboende på hotell. Hotellet Bostad Direkt Long Stay Hotel ligger på Brommaplan, en närförort utanför Stockholm, och kostar mindre i månaden än genomsnittspriset för etta i Stockholms innerstad.

Läs mer: Stockholms bostadskö rekordlång – nära kollaps

Foto: Bostad Direkt

Matsalen där frukost serveras. Foto: Bostad Direkt

Foto: Bostad Direkt

Rumsexempel. Foto: Bostad Direkt

För 8 495 kronor i månaden får du enrummare med inkluderad frukost, tv och wi-fi. Rummen saknar kök men det går att laga mat i gemensamma utrymmen där kokplattor, mikrovågsugnar, vattenkokare och kylar finns att tillgå. Förutom att frukost ingår, precis som vanligt om du bor på hotell, sköter personalen all disk efter matlagningen.

Hotellet är tänkt att hjälpa de som står mellan två boenden, jobbar tillfälligt eller studerar.

För att läsa mer om hotellet kan du besöka deras hemsida bostaddirekt.com.

Läs mer: Hemnet listar: De populäraste adresserna i Stockholm

(0)
(0)


AnnonsLaddar