LVMH nya lyxhotell i Paris – kika in i The Cheval Blanc

Kändishemmen som Residence läsare gillar mest
1:22

Efter reklamen: Kändishemmen som Residence läsare gillar mest

(1:22)

Slå på ljud

Lyxhotellet Cheval Blanc ägs av världens största konglomerat av lyxiga livsstilsvarumärken LVMH Group, Louis Vuitton Moët Hennessy Group. Byggnad är en pärla på den parisiska kartan, som präglas av Art Nouveau- och Art Deco arkitektur. Det eleganta hotellet har 26 rum, 46 sviter, fyra restauranger och ett spa. Men inte vilket spa som helst, det är Dior Spa, en förlängning av modevarumärket som också ägs av LVMH.

Lyxvaruhuset La Samaritaine i Paris har länge varit ett tempel för lyx och flärd. Det är precis här, i varuhusets högra komplex som man låtit bygga upp dess lyxiga hotellmotsvarighet Cheval Blanc. Byggnaden, ritat av Henri Sauvage 1928, överblickar floden Seine och det ikoniska Eiffeltornet.

Hotell Cheval Blanc Paris exteriör
Thomas Samson
Hotell Cheval Blanc Paris interiör
Romauld Meigeneux

Carrie Bradshaws lägenhet från Sex and the City finns på Airbnb – så bokar du

Kika in i hotell Cheval Blanc

»Vår intention var att transformera den ikoniska Parisbyggnaden utan att bortse från dess vackra designarv«, säger Peter Mariano, LVMH:s ansvarig arkitekt för projektet. Materialvalen Peter har förverkligat i miljön kan närmast beskrivas som crème de la crème av materail. Tänk överdådiga stengolv, meterhöga konstverk, pampig intarsia och hissväggar beklädda med finaste läder. Inredningen består av vintagefynd från namnkunniga som Maria Pergay, Charlotte Perriand, and Jean Lurçat.

Hotell Cheval Blanc Paris lobby
Thomas Samson
Hotell Cheval Blanc Paris hotellrum
Thomas Samson
Hotell Cheval Blanc Paris hotellrum
Thomas Samson
Hotell Cheval Blanc Paris balkong
Thomas Samson

Lyxig villa med sjötomt till salu för 150 miljoner kronor – kika in

Se bilderna från lyxiga Dior Spa

För att inte glömma det storslagna Dior spa. Här kan gäster bada i Europas längsta inomhuspool, som är utsmyckad med skräddarsytt mosaikkakel.

Hotell Cheval Blanc Paris Dior spa
Thomas Samson
Hotell Cheval Blanc Paris Dior spa
Thomas Samson

Källa: architecturaldigest.com