LVMH nya lyxhotell i Paris – kika in i The Cheval Blanc

LVMH nya lyxhotell i Paris – kika in i hotell Cheval Blanc

I början av september 2021 slog ett nytt lyxhotell upp sina dörrar i franska modehuvudstaden Paris. Hotellet Cheval Blanc har kostat otroliga 6,5 miljarder att färdigställa och man har noggrant valt att behålla byggnadens unika Art Deco-stil. Följ med in!

Annons
Kändishemmen som Residence läsare gillar mest
Kändishemmen som Residence läsare gillar mest
1:22

Lyxhotellet Cheval Blanc ägs av världens största konglomerat av lyxiga livsstilsvarumärken LVMH Group, Louis Vuitton Moët Hennessy Group. Byggnad är en pärla på den parisiska kartan, som präglas av Art Nouveau- och Art Deco arkitektur. Det eleganta hotellet har 26 rum, 46 sviter, fyra restauranger och ett spa. Men inte vilket spa som helst, det är Dior Spa, en förlängning av modevarumärket som också ägs av LVMH.

Lyxvaruhuset La Samaritaine i Paris har länge varit ett tempel för lyx och flärd. Det är precis här, i varuhusets högra komplex som man låtit bygga upp dess lyxiga hotellmotsvarighet Cheval Blanc. Byggnaden, ritat av Henri Sauvage 1928, överblickar floden Seine och det ikoniska Eiffeltornet.

Annons

Kika in i hotell Cheval Blanc

»Vår intention var att transformera den ikoniska Parisbyggnaden utan att bortse från dess vackra designarv«, säger Peter Mariano, LVMH:s ansvarig arkitekt för projektet. Materialvalen Peter har förverkligat i miljön kan närmast beskrivas som crème de la crème av materail. Tänk överdådiga stengolv, meterhöga konstverk, pampig intarsia och hissväggar beklädda med finaste läder. Inredningen består av vintagefynd från namnkunniga som Maria Pergay, Charlotte Perriand, and Jean Lurçat.

Annons

Se bilderna från lyxiga Dior Spa

För att inte glömma det storslagna Dior spa. Här kan gäster bada i Europas längsta inomhuspool, som är utsmyckad med skräddarsytt mosaikkakel.

Hotell Cheval Blanc Paris Dior spa
 
Hotell Cheval Blanc Paris Dior spa
 
Annons

Källa: architecturaldigest.com

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 05 november 2021
Annons