spa-hotell nära stockholm

7 lyxiga spa-hotell nära Stockholm

Unna dig en dag på spa! Koppla av och gå ner i varv på något av de här härliga spa-hotellen, som alla är värda ett besök, och ligger i eller nära Stockholm.

Annons
5 spahotell i Europa som du måste besöka
5 spahotell i Europa som du måste besöka
0:57

1. Ad Astra i Södertälje

ad astra by elite spa-hotell i södertälje
Med ett knapptryck öppnas den lilla glasdörren som gör att poolen är både inne och ute samtidigt.  Foto: Åke E:son Lindman

Ett spahotell som tar känslan av Italien och Medelhavet till Sverige! I Snäckviken i Södertälje, en knapp timme utanför centrala Stockholm, ligger spahotellet Ad Astra som bjuder på färgglad och lekfull, men samtidigt smakfull inredning. Den lyxiga spa-avdelningen har flera uppvärmda pooler både inom- och utomhus, bastur och stora dagbäddar. En rolig detalj på spat är den lilla glasdörren som öppnas med ett knapptryck och gör att en av poolerna är både inne och ute samtidigt.

Annons

Hotellets restaurang går såklart i det italienska temat och den hemtrevligt inredda lobbyn bjuder på aktiviteter som bland annat shuffleboard. Vill du sätta lite extra guldkant på besöket rekommenderar vi sviterna, som förutom stilfull inredning även har privat takterrass med eget spabad!

spa hotellet ad astra med vana spa
Koppla av på Ad Astras Vana spa med pooler, bastur och dagbäddar.  Foto: Åke E:son Lindman
Ad Astra spa-hotell i snäckviken
Ett av de snyggt inredda rummen på spa-hotellet i Snäckviken.  Foto: Åke E:son Lindman
Annons

2. Lamp spa i Norrköping

fransk kalksten på The Lamp Spa i Norrköping
Väggar och golv är klädda i vacker, fransk kalksten på The Lamp Spa.  Foto: Rickard Moneus/The Lamp Spa

Knappt två timmar från centrala Stockholm ligger den här pärlan, som är väl värd ett stopp. Lamp spa bjuder in till en avkopplande, underjordisk oas med ett vackert spa som har rofylld inredning och väggar samt golv klädda i kalksten som importerats till hotellet från Frankrike. Här finns pool, bastur och ett svalkande isrum samt behandlingar med produkter från Babor. Restaurangen The Lamp serverar dessutom riktigt god mat, med asiatiska influenser.

Annons

3. Grand Hôtel i Stockholm

det finns pool på grand hôtel i stockholm
Exklusiv oas med pool på Grand Hôtel.  Foto: Grand Hôtel

Ett bra val för den som vill lyxa till det ordentligt är Grand Hôtel mitt i centrala Stockholm, som även har den exklusiva spa-avdelningen Nordic Spa. Här finns bastu, badritualer, behandlingar och både varm samt kall pool. Sätt guldkant på vistelsen med champagne och macarons, eller slå på stort och boka en privat spasvit med egen bastu och bubbelpool! Utsikten över kungliga slottet blir pricken över i:et.

grand hôtels privata spa-avdelning som du kan hyra
Lyxa till det med en privat spasvit på Grand Hôtel.  Foto: Grand Hôtel

4. Smådalarö gård på Dalarö

smådalarö gård spa i stockholm
Spa-avdelningen inomhus på Smådalarö gård.  Foto: Hannes Söderlund

Prisbelönt spa som är ett bra val för dig som vill kombinera spa och skärgårdskänsla! Inbäddat i grönska ligger Smådalarö gård vackert vid vattnet i Hemviken. Här finns förutom bastu och brygga, som gör det lätt att ta ett dopp i havet, även två inomhus- och två utomhuspooler, bastur samt hängande dagbäddar för avkoppling.

Annons
smådalarö gård där spa och skärgård möts
Rofylld fristad i skärgården med spa ute på Smådalarö gård.  Foto: Hannes Söderlund

5. Steam Hotel i Västerås

pool på spa-hotellet steam hotel
Njut av utsikten från sjunde våningen på Steam Hotel.  Foto: Andreas Sundgren/Steam Hotel

I ett ångkraftverk från 1917 huserar i dag spa-hotellet Steam Hotel i Västerås. Tegelbyggnaden, som är 18 våningar hög, går i industriell stil även i inredningen. På våning sju finns hotellets pool club med bland annat en takterrass och utomhuspool. Ta en drink i rooftopbaren, njut av utsikten från vinterträdgården eller varför inte koppla av i en av de mjuka sängarna i relaxrummet?

Annons
hotellrum på steam hotel
Checka in på Steam Hotel för spa och avkoppling!  Foto: Andreas Sundgren/Steam Hotel
inredning på steam hotel i västerås
Inredningen på spa-hotellet går i både industriell och art déco-stil.  Foto: Andreas Sundgren/Steam Hotel
Annons

6. Yasuragi i Saltsjö-Boo

varm källa i japansk stil på Yasuragi spa i Stockholm
Varm källa i japansk stil på Yasuragi.  Foto: Renee Kemps

Upplev Japan på hemmaplan! I Saltsjö-Boo ligger spahotellet Yasuragi som erbjuder avkoppling och bad på japanskt vis. Här finns varma källor både inne och ute, japansk tvagningsritual och bastur. Under din vistelse bär du en traditionell yukata samt tofflor, och det råder foto- och mobilförbud på spat för att du verkligen ska kunna vara närvarande här och nu. Hotellrummen går även de i japansk stil, och de lyxigaste har en egen varm källa. Restaurangerna serverar självklart japansk mat, och på menyn finns allt från sushi till teppanyaki.

Annons
lyxigt hotellrum på yasuragi
Hotellrummen går även de i japansk stil med tatamimattor på golvet.  Foto: Yasuragi
spa på yasuragi
Rofylld utsikt från bastun på Yasuragis spa.  Foto: Renee Kemps
Annons

7. Ellery Beach House på Lidingö

Rum på Ellery Beach House med snygg inredning
Snygg inredning med träpaneler i Ellery Beach House hotellrum.  Foto: Ellery Beach House

Ute på Lidingö på Elfviks udde ligger spa-hotellet Ellery Beach House, eller beach resort som de själva kallar sig. Här finns något för de flesta smaker; brygga och bastu nere vid havet, pooler med och utan poolbar, relaxavdelning och tre padelbanor. Restaurangen Palmers håller hög nivå och bjuder på smaker från medelhavet på tallriken.

Ellery Beach House relaxavdelning
Dagbäddar för avkoppling på Ellery Beach House.  Foto: Ellery Beach House
Publicerat 26 juli 2023
Annons