Vingården Stora Boråkra

Vingårdar att besöka i Sverige – vi guidar!

Vinprovning, rundvandring, övernattning och närodlat – här listar vi vingårdar i Sverige att besöka i sommar!

Annons
Sveriges finaste sandstränder
Sveriges finaste sandstränder
0:39

Svemester och hemester fick en helt ny innebörd under covidpandemin. Att resa i Sverige och upptäcka lokala semesterpärlor är något vi gärna fortsätter med.

I Sverige finns det flera vingårdar att besöka – några med övernattning, spa, restauranger och såklart vinprovning. Här listar vi några av dem!

1. Ästad Vingård med övernattning och spa, Halland

På Ästad Vingård i Halland odlas ekologiskt mousserande vin. Förutom vingård finns även ett spa, en restaurang med lokala smakupplevelser och hotellrum med egen bastu. Läs mer här.

Annons
Ästad Vingård i Halland
 

2. Arilds vingård – kombinera vin och golf, Skåne

På Arilds vingård i Kullaberg, Skåne, kan du som besökare smaka svenskproducerat vin, kombinera vin och golf, bo över och avsmaka en meny på vingården. Här går det även att boka konferens för större sällskap. Läs mer här.

3. Skepparps Vingård – populära vingården på Österlen, Skåne

Skeppars vingård odlar både druvor och äpplen för vin och cider. Här kan du som besökare boka vinprovning och vingårdsguidning. Här anordnas också evenemang under säsong – så som grillkvällar med livemusik. Läs mer här.

Annons
Skepparps vingård
 

4. Wannborga – bränneri och vingård på Öland

En vingård på Öland där du kan boka övernattning och smaka på Öländskt vin och äta i deras charmiga restaurang. Läs mer här.

5. Kullabergs Vingård – vacker natur och vinprovning, Skåne

I vackra Skåne ligger Kullabergs vingård där du som besökare kan få en rundtur i vingården, uppleva provsmakning av både vin och cider samt njuta av dryck och tilltugg i deras vinbar. Läs mer här.

kullabergs vingård
 

6. Hällåkra Vingård – promenera i vinfältet, Skåne

Hällåkra vingård producerar både röda, vita och mousserande viner. Här kan du ta en promenad i vinfältet och njuta av lokal dryck och mat på restaurangen. Läs mer här.

Annons
hällåkra vingård
 

7. Långmyre vineri – vingård på södra Gotland

En relativt ny vingård där ambitionen är att göra vin med karismatiska inslag för Gotland – men med samma nivå som ett internationellt vin. Här kan du som besökare boka in en vingårdspromenad och få en kurs i vinmakning. Här kan du läsa mer.

8. Thora Vingård – lokalt fokus med globala ambitioner, Skåne

Vingården odlar och producerar svenska premium viner med lokalt fokus och globala ambitioner. Thora Vingård vill forma ett vin som binder samman Bjäre, Båstad och Torekov under en kork. Här kan du läsa mer.

Annons

9. Lottenlund Estate – vingård med gårdsbutik, Skåne

På Lottenlund i Skåne kan du som besökare boka in dig på vin- och spritprovningar, en rundtur i vingården och besöka den charmiga gårdsbutiken med lokalproducerade produkter. Läs mer här.

10. Blaxsta vingård med övernattning, Flen

1,5 timme utanför Stockholm ligger Blaxsta vingård som erbjuder både hotell, restaurang och vinprovning. Läs mer här.

Blaxsta vingård
 

11. Särtshöga vingård – vinprovning och gårdshotell, Östergötland

Särtshöga vingård är en av världens nordligaste vingårdar. Här kan du som besökare bo på gårdshotellet, delta i vinprovning och äta i restaurangen. Läs mer här.

Annons

12. Vingården Stora Boråkra – en av Sveriges största vingårdar, Blekinge

10 minuter från Karlskrona ligger vingården Stora Boråkra. En av Sveriges största vingårdar där du som besökare kan prova viner, äta mat och ta en promenad i vingården. Läs mer här.

vingården stora boråkra
 

13. Vingård med övernattning på Gotland

Restaurang, hotell och vinbar – på Gute Vingård i Havdhem, södra Gotland, tillverkas vin- och spritdrycker från Gotland. Läs mer här.

Annons