Reseguide: Hanna Novas bästa tips i London

Långhelg i London? Här kommer Residence optimala London-guide med utvalda hotell, butiker och restauranger.

Annons

1. Bästa shoppingen

The New Craftsman, North Row 34

london-new-craftsmen-room2
 

Inspirerande butik och showroom mitt i Mayfair – The New Craftsman representerar 75 brittiska konsthantverkare och vill med vackra installationer i butiken inte bara visa på deras excellens men också ge hantverket den status det förtjänar. Erbjuder en bra inblick i konsthantverk från UK.

Folklore, 193 Upper street

Shop_folklore01
 

Enkelt och funktionellt – Folklore startades för tre år sedan av Danielle och Rob Reid och vill kort och gott visa att god design kan förbättra livet. Online och fysisk butik som säljer utvalda föremål och möbler, men också samarbeten med designer som Sinuhe Pianella, som gjort det fina matbordet Contruct av gammalt överblivet byggmaterial åt dem. Deras utvalda keramik är fantastisk.

Annons

Labour and wait, Redchurch street 85

labourandwait01
 

Butik med 15 år på nacken som bara går från klarhet till klarhet. Labour and wait lyfter fram ”no name”- design med klassiska produkter från hela världen – sådant som håller över tid, en hyllning till det dagliga och enkla.

Another country, Crawford street 18

Another Country, 18 Crawford Street, London (Exterior 02)
 

Hög hantverksnivå med både egna produkter och möbler – Another Country är ett brittiskt varumärke med det handgjorda i fokus. Det är utvalt eklektiskt och helt rätt i tiden.

Annons

2. Bar och restaurang

The corner room, Patriot Square

corner room, bethnal green town hall, london.
 

Enkel rustik miljö – restaurangen The Corner Room har plats för 30 middagsgäster och menyn komponeras av huvudkocken John Christie. Enkla råvaror, fantastisk mat till resonabla priser i intim enkel miljö. The corner room är hotellet The Town Halls andra restaurang.

St Johns bread and wine

St_John01
 

Som namnet lyder; bröd, vin, enkla råvaror och no fuss-food med hög kvalitet. Restaurangen, som nu blivit kedja utan att förlora något av sin lågmälda karaktär, bjuder även på enkel inredning med industrilampor, pinnstolar och rustika träbord.

Annons

Riding House Cafe, Great Thitchfield street 43-51

Credit Photo: Paul Winch-Furness / www.paulwf.co.uk
 

Lokal pub-känsla med stammisatmosfär. Vardagsrummet i restaurangen inbjuder till ”hemma-känsla”. Elegant men informellt är ledorden. För den som  inte vill äta middag serveras fantastiska cocktails.

Koya, 49 Frith Street

Koya02
 


Annons

Köer ut på gatan, det här är en japansk restaurang i West End som lever på sitt goda rykte, baserad inte minst sina hemmagjorda Udon-nudlar. Ställ dig i kön, Koya är värd att vänta på och det går relativt snabbt. Bra prisnivå.

3. De snyggaste hotellen 

The Ace Hotel, 100 Shoreditch high street

Ace London Final Press Model Room Selects
 

I hjärtat av Shoreditch, Londons kreativa hub. På entreplan finns en trevlig och livlig bar, här ställs också lokala talanger ut. På taket finns bar och restaurang med terrass som under varma månader erbjuder en fantastisk utsikt. Rummen är snyggt inredda med rå karaktär.

Annons

The London Edition, Berner street

London-Edition-Hotel-Marriott-Hotels-Ian-Schrager-Design-3
 

Femstjärnigt lyxhotell ett stenkast från Oxford street med 173 snygga rum klädda i vacker träpanel av valnöt, en livlig bar i foajen som lockar både gäster och Londonbor och en klubb i källaren med inbjudna dj´s. Vägg i vägg med tjusiga Berners Tavern, där man avnjuter hotellfrukosten.

The Boundary, 2-4 Boundary Street

Rooftop
 

Tolv individuellt inredda rum, alla inspirerade av en kreatör, på The Boundary kan du sova i rum inspirerade av legendarer som Andre Putman eller Eileen Gray. Den gamla viktorianska lagerlokalen har återuppstått som bekvämt inrett minihotell av Terence Conran. I huset finns även ett bageri, en matbutik som hyllar det lokalproducerade, en omtyckt restaurang i källaren och en livlig takterrass med bar.

Annons

Shoreditch house

Shoreditch_house01
 

Hotell med medlemsbaren House och utrymme att arbeta och relaxa – boka ett rum och njut av toppläge, livlig atmosfär med bar och restaurang, takterrass med pool och gym. Här finns 26 hotellrum, som ger access till Ilse Crawfords mysiga utrymmen i resten av byggnaden.

Läs också:

Barcelonaguiden: 13 smultronställen du inte får missa

Här öppnar Stockhoms nya designhotell – se första bilderna

5 resetrender som blir stora 2017 – enligt Pinterest

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Annons