Spana in nya restaurangen The Strand – inredd av Wingårdhs arkitekter

Stockholmsklassikern Radisson Blu strand hotell har slagit upp portarna till sitt nya brasserie The Strand. Även hotellrummen har fått sig en omvandling med hjälp av Wingårdhs arkitekter – spana in den vackra interiören.

Annons

Under ledning av den prisade arkitektbyrån Wingårdhs genomgår Radisson Blu Strand hotell just nu en stor och spännande förvandling – där det klassiska hotellet får ett helt nytt utseende.

Lagom till våren 2018 ska hela hotellet ha renoverats, men redan nu står vissa rum färdiga, samt lobby, konferens och inte minst det nya restaurangkonceptet The Strand, som leds av restaurangchefen Gaspar Roa.

Den nya restaurangen är ett svenskt brasseri som återupplivar svenska matklassiker i en inspirerande och unik miljö. Här kan gästerna njuta av frukost, brunch eller afternoon tea, såväl som lunch, middag och after work med cocktails samt en välkomponerad dessertmeny, signerad konditorn Daniel Roos.

Många av grönsakerna och örterna som används både i köket och baren odlas dessutom på hotellets tak.

– Vi satsar på närodlat och ekologiskt med smaker som man känner igen och älskar och inte minst kan dela med nära och kära, säger restaurangchef Gaspar Roa.

Annons
 
 
 
 
Annons

I hotellets interiör har ny innovativ design mixats med klassiska detaljer för att få till en känsla av tidlös elegans, som återspeglar hotellets dekadenta historia som knutpunkt för Stockholms kändis-och nöjesliv.

Radisson Blu Strand hotel, som ligger vid Nybroviken, har över hundraåriga anor och var bland annat Greta Garbos favorit när hon besökte Stockholm.

– Vi tror på att skapa en dynamisk upplevelse genom att tillvarata och förstärka byggnadens karaktär. Vi ville låta det nya vara tydliga tillägg mot det ursprungliga, förklarar Leila Atlassi, inredningsarkitekt på Wingårdhs i Stockholm och fortsätter:

Annons

– För att skapa en varm och välkomnande atmosfär har den interiöra färgskalan grundats på de naturliga materialens egna färgtoner som ges av sten, trä, läder, metall och puts. På väggarna syns en specifik grå kulör, ”Strand Grå”, som står som bas i det interiöra konceptet, säger Altassi.

 
 
 
 
Annons

   

Läs mer om The Strand och hotellet här. 

Läs också:

Designhotellet At Six öppnar takbar med panoramautsikt

Lista: De 8 snyggaste hotellinredningarna 2017

Ångkraftverket omvandlades till designhotell – kika in

Publicerat 05 september 2017
Annons