Annons

Annons

Nu öppnar restaurangen Tak på 1000 kvadrat – inrett av WingårdhExklusiva restaurangen Tak har slagit upp portarna på Brunkebergstorg i Stockholms city. Prisbelönta arkitekten Gert Wingårdh står för interiören som ska matcha den spektakulära utsikten.

Hotellet At Six, som blir Stordalens största hotellsatsning hittills, slår upp dörrarna i mars 2017 och kommer att bestå av fyra olika delar; en restaurang, bar, råbar och terrass.

Matkreatören Frida Ronge står för maten på restaurang Tak där inriktningen blir modern skandinavisk matkultur tillsammans med japanska tillagningsmetoder och smaker.

Annons

Prisbelönta arkitekten Gert Wingårdh står för interiören i restaurangen och har inför satsningen rekryterat ett designteam – för att skapa en upplevelse som ska matcha den spektakulära utsikten.

Designtemat är inspirerat dels av de japanska inslagen i matkonceptet och dels av byggnadens brutalistiska arkitektur. Inredningen kommer att präglas av lågmäld elegans i restaurangen, lite mer dekadent 70-tals feeling i baren och en fyllig och ombonad känsla på terrassen.

– Vår ambition med mat och dryck är att på alla sätt matcha den oslagbara utsikten och skapa en upplevelse som lockar både Stockholmare och internationell publik, säger Frida Ronge.

Tak är en del av Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. 5 fastigheter, 4 gator och 2 torg med kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.

Läs även: Konst- och designhotellet At Six har öppnat – spana in interiören

Chirachi sushi av Frida Ronge.

Chirachi sushi av Frida Ronge.

Ett designteam med Gert Wingårdh i spetsen skapar Taks inredning som ska matcha den spektakulära utsikten.

Ett designteam med Gert Wingårdh i spetsen skapar Taks inredning som ska matcha den spektakulära utsikten.

Grillad bläckfisk av Frida Ronge.

Grillad bläckfisk av Frida Ronge.

Läs även: 7 spektakulära hotell i Sverige utöver det vanliga

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Gilla Residence på Facebook

LÄS OCKSÅ

(331)
(0)


AnnonsLaddar