trädgårdstider svt

Trädgårdstider är tillbaka! Här är säsongens tema

Säsongspremiär för Trädgårdstider är ett säkert vårtecken. Nu är nio nya avsnitt här med trädgårdstips, trädgårdsfix, inspiration och matlagning. I vår kan tittarna se fram mot svetthyddebygge, dahlia-tävling och hållbarhetsfokus, allt på säsongens stora tema: hemester.

Annons
5 saker du inte visste om Tareq Taylor
5 saker du inte visste om Tareq Taylor
0:27

Det omåttligt populära programmet Trädgårdstider är tillbaka i rutan. Säsong 11 hade premiär 22 februari, en hel månad tidigare än förra året. De vackra trädgårdsbilderna, hemtrevligheten, den speciella kemin mellan programledarna gör programmet mycket efterlängtad så här i glåmigaste februari, kanske extra mycket i sluttampen (förhoppningsvis) av pandemin.

Säsongens programledare

För fjärde våren i rad återvänder den folkkära kvartetten trädgårdsmästaren John Taylor, inredaren Malin Persson, kocken Tareq Taylor och programledaren Pernilla Månsson Colt till Torstens gård utanför Lund. Där ägnar de sig åt just det som miljonpubliken kommit att älska dem för: varva trädgårdsprojekt med matlagning, inspiration och ömsint småkäbbel sinsemellan.

Programledare trädgårdstider SVT
 

Årets tema är hemester och under serien kommer programledarna att skapa en trädgård med hållbarhetsfokus där en barnfamilj kan fira hemester. Målet har varit en trädgård som både är vacker och nyttig.

Annons

»Jag tror det är den bästa säsongen vi har gjort«

Programledarena och trädgården är desamma som tidigare men pandemiläget under inspelningen har inneburit några förändringar. Den traditionella avslutningsfesten där nära och kära tidigare bjudits in uteblir. Istället öppnas trädgården för en barnfamilj som provar att hemestra.

» Jag tror det är den bästa säsongen vi har gjort. Det är ett väldigt bra tema nu när vi spenderat mycket tid hemma och inte kunnat ta oss ut i världen på samma sätt«, säger Malin Persson, inredare och programledare för Trädgårdstider till Leva & Bo.

Malin Persson trädgårdstiderS
 

Interntävlingen där programledarna tävlar mot varandra handlar i år om vem som kan odla största dahlian. I förra årets tävling som gick ut på vem som kunde odla största pumpan tog Tareq Taylor hem första platsen. Malin Persson hoppas på revansch.

»Vi gillar ju det här med tävling och förra året förlorade jag med några gram, så i år tänkte jag ”nu jäklar”«, säger hon.

Säsong 11 av Trädgårdstider sänds på tisdagar klockan 20.00 i SVT. Programmet finns även på SVT Play.

Text: Maria Lindén

Publicerat 25 februari 2022
Annons