Röda vita rosen ny trädgårdspodd med Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund.

Allt du behöver veta om nya succépodden med Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund

Idén till podden Röda vita rosen föddes för två år sedan. Nu har Victoria Skoglund och Jenny Strömstedt släppt två avsnitt. Det tredje på långfredagen. Och succén är total, nu vill alla bli trädgårdsmästare.

Annons
Kika in i arkitekten Carl Nyréns 60-talshus
Kika in i arkitekten Carl Nyréns 60-talshus
1:10

Redan efter två avsnitt hade nya podden Röda vita rosen med trädgårdsmästaren Victoria Skoglund och tv-stjärnan och trädgårdsnovisen Jenny Strömstedt seglat upp på första plats på podd-toppen.

»Men det är som min pappa sa `Man är aldrig så sårbar som när man just gjort mål´... Så vi är ödmjukt tacksamma för att så många vill lyssna och skickar in frågor«, säger Jenny.

Ny podd om trädgård

Idén till trädgårdspodden föddes för två år sedan när Victoria Skoglund, som driver Zetas handelsträdgård, skrev på sitt Instagram-konto att hon och Jenny Strömstedt borde göra en podd om trädgård. Och Jenny tände på idén, de kontaktade så småningom produktionsbolaget Munck studios och nu är de med podd!

Röda vita rosen ny trädgårdspodd med Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund.
Jenny Strömstedt.  

Jenny och Victoria har känt varandra i 18 år, Jenny i sin programledarroll på TV4 och Victoria som återkommande trädgårdsexpert i bland annat Nyhetsmorgon. De har länge känt att de ville göra något tillsammans och trädgård kändes givet. Där Victoria givetvis är experten och Jenny med sitt ganska nyvunna odlingsintresse bidrar med frågor och historier från sin trädgård på Dalarö.

Annons

»Det roliga är att vi inte känner varandra så väl ännu, vi umgås inte privat. Men nu ska det bli ändring på det. Det ska bli roligt att gå på djupet med trädgård tillsammans. Och att få ta Victoria i hand och lära mig av henne«, säger Jenny.

»Den ska följa trädgårdsåret och vara som en kalender tänker vi. Just nu pratar vi förstås om beskärning, pallkragar och påsktips«, säger Victoria.

Vill du ha Victorias bästa tips på hur du skapar en grönskande uteplats? Klicka här för att läsa intervjun med trädgårdsmästaren.

Röda vita rosen

Namnet då? Röda vita rosen är ju en lek många minns från barndomen. Men nu är det en lek med ord och vem som är den röda respektive vita rosen avslöjar Jenny och Victoria inte. Men de diskuterar det!

Att en trädgårdspodd gör succé just nu är inte undra på. Växthusen håller på att sälja slut redan, köerna till handelsträdgårdarna är långa och fler och fler vill odla ätbara saker.

Annons

»Vi ser ju på Zetas att folk kommer tidigare och tidigare och vill styra upp köksträdgården och odla sin egen mat. Det beror förstås på pandemin men också på den tid vi lever i. Vi vill ha koll på vad vi stoppar i oss«, säger Victoria.

Pojkvännerna Pool-Johan och Poptönten

Räkna med att det stora gemensamma intresset katter kommer att avhandlas då och då också. Och att pojkvännerna med synonymerna Pool-Johan och Poptönten kommer dyka upp. Vi har redan fått höra hur bra det är att vattna med guldvatten och vilka som bidrar med det den ena ingrediensen i det! (Guldvatten, alltså en del urin och nio delar vatten är utmärkt som gödsel).

»De får räkna med att bli lite uthängda, men de är luttrade och bjuder på det«, säger Victoria med ett skratt.

Röda vita rosen ny trädgårdspodd med Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund.
Victoria Skoglund.  

»Det kan hända att det dyker upp gäster längre fram. Just nu spelar vi in hemma hos mig för det känns bäst att vara omgiven av trädgård när man ska prata om det! Men så småningom kommer vi säkert även spela in hos Jenny på Dalarö«, säger Victoria.

Röda vita rosen finns där poddar finns och nya program släpps varje fredag. Programmet produceras av Ellen Kittel.

Annons