Arkitektritat hus i Stockholms skärgård – kika in!

En skärgårdsdröm där gränsen mellan inne och ute suddas ut. Här har arkitekten Ida Tinning ritat ett exklusivt hus som nu är ute till försäljning.
– Oavsett var man befinner sig i huset, skulle naturen vara närvarande, säger hon.

Annons
Kika in i arkitektparets svarta dröm i skogen
Kika in i arkitektparets svarta dröm i skogen
1:20

En skärgårdsdröm där svensk möter dansk arkitektur. På Stora Timrarö i Stockholms skärgård har arkitekten Ida Tinning ritat ett hus som suddar ut gränserna mellan ute och inne.

Huset ligger på en klassisk skärgårdstomt där havet är ett stenkast bort och naturen gör sig ständigt påmind. Med hjälp av altanter i olika nivåskillnader smälter huset in i naturen.

arkitektritat hus
 
Annons
arkitektritat hus
 
arkitektritat-hus-skärgården
 
Annons

Inspirationen till husbygget speglar sig i resultatet, där varje del av huset är genomtäkt.

– Inspirationen är den vackra svenska naturen, och hur man kunna komma så nära den så möjligt. Byggnaden skulle kännas som ett shelter som öppnar upp emot de två väldigt olika naturupplevelserna. Framsidan med långa siktlinjer mot havet, baksidan emot lugnet i skogen med klipporna, och de fina tallarna. Oavsett var man befinner sig i huset, skulle naturen vara närvarande, säger Ida.

Huset är ett året runt-boende på 90 kvadratmeter med två sovrum och två loft. Det byggdes 2018 och arkitekten Ida Tinning har själv ägt huset sedan dess. Det hon är mest nöjd med är planlösningen.

– Tycker det blev en bra planlösning, och det blev vällyckat med pulpettak som öppnar upp mot baksidan framför framsidan mot havet som man ofta ser. Jag ville inte att huset skulle kännas för högt från vägen, men som en platt låda.

Annons
ida tinning arkitekt
 
ida tinning arkitekt
 
Annons

Dansk design och exklusiva materialval

Nu är huset till salu och prislappen ligger på 7,5 miljoner kronor. Planlösningen erbjuder öppna sociala ytor med stora fönsterpartier från golv till tak i två väderstreck. Det massiva trägolvet pryder delvis även väggar och tak, något som ger en exklusiv känsla.

Köket kommer från danska Reform och är placerat mitt i huset med en stor köksö. Här finns också inbyggda och platsbyggda förvaringslösningar, bland annat en soffa som Ida själv ser som sin favoritplats i bostaden.

– Har många favoritplatser. Men den inbyggda soffan i köket, då man ser ut på det stora berget på baksidan, och mot andra sidan långt ut mot Saxafjärden.

Även badkaret är en favorit. I badrummet är det exklusiva materialval i form av handmålat kakel, golv i lavasten och målade väggar.

kök från reforma
 
Annons
äggformat badkar
 
Annons

Bostaden säljs via Länsförsäkringar fastighetsförmedling och även mäklare Alexandra Björkgren lyfter naturen som det unika med bostaden.

– Här suddas gränsen mellan inne- och utemiljö bort och blir ett med naturen, säger hon.

Här hittar ni annonsen.

Publicerat 20 april 2022
Annons