Allt om Husdrömmar 2023 SVT

Husdrömmar 2023 – allt du vill veta om säsong 10

Nu är äntligen Husdrömmar tillbaka för en tionde säsong på SVT. Men vad kan vi egentligen förvänta oss av årets upplaga – och vilka är de nya spännande husprojekten? Här är allt du vill veta om Husdrömmar 2023!

Annons

För tionde året i rad ska vi nu återigen få följa inspirerande individer som tar tag i sina husdrömmar. I vanlig ordning är det arkitekten Gert Wingårdh och programledaren Anne Lundberg som lotsar oss genom byggprojekten, men i år får vi även återse flera välbekanta ansikten i programmet!

Husdrömmar 2023
 

I det första avsnittet av Husdrömmar 2023 bjuds det nämligen på jubileumsfest, där flera favoriter från programmet står på gästlistan.

Säkert minns du exempelvis Marie Olsson Nylanders och Bill Nylanders hyllade villa i Höganäs, som var med i den första säsongen av Husdrömmar, 2014. Numera syns de som bekant i systerprogrammet Husdrömmar Sicilien, där de renoverar sitt vackra rosa kråkslott till perfektion.

Annons
Husdrömmar säsong 10
 

Kika in i Bill och Marie Olsson Nylanders tidigare Höganäsvilla

Här är Marie Olsson Nylanders vackra Palazzo i Sicilien

Även tittarfavoriten Gustav Ovland gör entré, vars renoverade Stärkelsefabrik blev det mest sedda projektet förra året. Och det är inte att undra på – med tanke på hur fantastiskt snyggt och karaktärsfullt slutresultatet blev.

Gustav Ovland Husdrömmar 2023
 

Titta in hemma hos Gustav Ovland

– Det är fantastiskt hur människors husprojekt har gått från högst privata drömmar till en angelägenhet för hela svenska folket! Jag är så tacksam för alla möten, drömmar och närhet jag fått ta del av under dessa tio år, säger Gert Wingårdh om tillbakablickarna i ett pressmeddelande.

Annons

Nya husen i Husdrömmar 2023

Men vad kommer egentligen den nya säsongen av Husdrömmar bjuda på?

Även om årets hemmabyggare har stora skor att fylla så lär de inte göra oss besvikna! Det utlovas såväl designvillor som mer personliga renoveringar – och ett och annat starkt livsöde på det hela.

Träkoja Husdrömmar 2023
 

Ett projekt är möbelsnickaren Torkels unika träkoja i Onsala – ett projekt som han ska bedriva alldeles själv. Målsättningen är att familjen ska leva ett enklare liv i kojan, men trots det finns visioner om vågiga tak och en hängande pool, vilket inte heller bäddar för ett särskilt enkelt bygge...

Annons
Träkoja Torkel Husdrömmar 2023
 
Husen i Husdrömmar 2023
 
Annons

I ett avsnitt får vi lära känna Niklas som har ett häftigt bergsprojekt i åtanke. Högst uppe en knalle ska han bygga sig ett egenritat stenhus, med vacker utsikt från höjden. Men både projektet och livet blir snårigt och det hela slutar med att det inte blir Niklas som gör sig hemmastadd i det häftiga huset.

Stenhus Husdrömmar 2023
 

Då kan du se Husdrömmar säsong 10

Husdrömmar 2023 har premiär på SVT1 måndagen den 30 januari klockan 20:00 och kan även ses på SVT Play klockan 02.00.

Visste du att du också kan se gamla säsonger av Husdrömmar på SVT Play? Nu ligger Husdrömmar säsong 1–9 även ute.

Annons