Svarta kök inspiration

Video: Så inreder du köket enligt feng shui – fem smarta hacks
1:33

Efter reklamen: Video: Så inreder du köket enligt feng shui – fem smarta hacks

(1:33)

Slå på ljud

Här äter vi, lagar vi mat och samlar nära och kära till bords. Köket är som bekant hjärtat i hemmet – och förtjänar därför lite extra omtanke. Om du planerar för ett nytt kök och letar efter ett svart sådant så har du hittat rätt. Vi älskar att inspireras av snygga kök och har samlat nio fantastiska varianter!

Mattsvart och stilfullt kök

Mattsvart kök
Foto: Ballingslöv

Vill du ha ett enkelt och stilsäkert kök och är ett fan av släta ytor? Då har du hittat rätt! Ballingslövs Fenix-serie erbjuder rena och raka former, som är vilsamma för ögat. Luckorna har en matt och len yta, som med fördel bryts av med en mer iögonfallande bänkskiva.

13 vackra växter som får ditt hem att dofta gott

Använd samma stenskiva som stänkskydd för att sätta det stilfulla helhetsintrycket. Att integrera matplatsen med resten av köket får rummet att kännas enhetligt och väl genomtänkt.

Harmoniskt och minimalistiskt

Minimalistiskt kök
Foto: Nordiska kök

Nordiska kök har, tillsammans med konstnären Emma Bernhard, skapat ett minimalistiskt kök som bryter av mot de varma tonerna i träväggarna. Att andra detaljer såsom kranen, blandaren och vägguttagen också är svarta förstärker känslan av kontrast. Designen är sober och balanserad – och ger plats för harmoni.

Kök i ek inspirerat av shakerstilen

Shakerkök
Foto: Marbodal

Är du ett fan av snickerier, platsbyggt och älskar shakerstilen? Spana in Marbodals kök Ramsvik, som är skapat med inspiration från den amerikanska hantverksstilen. Med en köksö får du lätt ett öppet och socialt kök, med plats för såväl flera kockar som gott umgänge.

En lång och karakteristisk knopplist sätter pricken över i, samtidigt som dina fina köksredskap både kan bidra till inredningen och bli mer lättillgängliga.

Traditionellt och elegant

Klassiskt och elegant kök
Foto: Kvänum

Ge ditt kök mer karaktär med en mörk köksö! Var inte rädd för att blanda vare sig färger eller stilar. Här är Kvänums moderna men klassiska kök Modern Classic. Kombinationen av det traditionella, eleganta och nutida gör så att det kan passa i både gamla och nya hus. Särskilt intressant blir det med en svart köksö, som går i samma toner som marmorskivan.

Uttrycket går igen i belysningen, där originallamporna från 70-talet bevarats men kombinerats med en snygg kreation från Flos.

Kontrasterande med ljus ek

Kök i ek
Foto: Ballingslöv

Kombinationen av svarta luckor och ramar i massiv ek är otroligt snygg! Genom att låta sätta in öppen förvaring blir det vackra träet särskilt synligt. Här bryts det ljusa och naturliga av med Ballingslövs lucka Style, i högtryckslaminat.

Modern dansk design

Modernt kök
Foto: Kvik

Är du ute efter ett modernt kök med subtila detaljer? Spana in Prato från Kvik. Den mattsvarta ytan, utan knoppar eller handtag, gör så att de kubiska formerna framträder tydligt. Köket signalerar dansk design och blir en stilfull del av ditt hem.

Residence listar: 15 snygga lampor vi älskar just nu

Här kombineras det med de mer strukturerade luckorna Cima, vilket ger rummet ett mer intressant och levande uttryck.

Svart kök med industrikänsla

Industriellt kök
Foto: Ballingslöv

Den ruffa industristilen är här för att stanna! Vare sig du bor i en renoverad industribyggnad eller enbart är förtjust i stilen, så passar ett svart kök utmärkt för ändamålet. Här är Ballingslövs luckor Bistro, samt ekskåpet "What a mesh" med meshluckor.

Vackert och tidlöst

Kök i dansk design
Foto: Kvik

Söker du inspiration till ett monokromt svart kök? Då har du hittat hem! Kviks matta Avolia-kök är tillverkat av återvunna och slitstarka material. Dessutom står ytan emot ett av de mest tröttsamma problemen med matta luckor; fingeravtryck. Handtagen är ergonomiskt utformade och placerade så att du inte ska behöva böja dig ner. Form möter funktion helt enkelt!

Så väljer du rätt matta – rum för rum

Lyxig köksö med sittplatser

Lyxigt kök
Foto: Ballingslöv

Kök och matplats allt-i-ett! Har du ett rymligt kök som du vill uppdatera? Istället för att riva ut ditt gamla kök kan du tillföra en snygg köksö som fyller alla dina inredningsdrömmar. Den här köksön från Ballingslöv är helt klädd i sten för en lyxig känsla – och att den dessutom löper ut i en matplats ger ett enhetligt och exklusivt uttryck.

Se också: Blågrå toner och konst - kika in hemma hos skådespelaren Andreas Wilson
0:48

Efter reklamen: Se också: Blågrå toner och konst - kika in hemma hos skådespelaren Andreas Wilson

(0:48)

Slå på ljud