Kika in i Brf Djurgårdsvyn ritad av Thomas Sandell

Thomas Sandells nya projekt i Norra Djurgårdsstaden – kika in

Hållbart boende med tidlösa originaldetaljer. Kika in hos Brf Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden, ett projekt av Riksbyggen ritat av Thomas Sandell.

Annons

Videon kunde inte hittas

Norra Djurgårdsstaden i Stockholm har fått ett minst sagt spännande nytillskott. Omtalade Brf Djurgårdsvyn är en miljöklassad fastighet som består av 49 lägenheter. Som miljöklassad fastighet finns det flera hållbara aspekter integrerade, bland annat solceller, bergvärme och laddstolpar för dig med eldrivna fordon.

Brf Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden
Brf Djurgårdsvyn, beläget i Norra Djurgårdsstaden och ritat av Thomas Sandell.  

Brf Djurgårdsvyn är ett projekt av Riksbyggen ritat av arkitekten Thomas Sandell med inredning signerad Sandellsandberg.

– När jag ritade huset så skapade jag byggnaden av vad som kan bli en ny klassiker. Därför blev det ett stort fokus på originaldetaljer, säger Thomas Sandell.

Annons
Brf Djurgårdsvyn ritat av arkitekten Thomas Sandell
Lägenheterna är fyllda av originaldetaljer i nytänkande anda.  

Allt om Brf Djurgårdsvyn ritad av Thomas Sandell

Originaldetaljer i all ära. Alla blandare, dörrar, handtag och elementskydd är unika för fastigheten, med ambitionen att sätta en unik, personlig prägel i ett nybyggt hus.

Kök från Brf Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden
Jordnära toner och naturnära materialval står i fokus hos Brf Djurgårdsvyn.  

Över matbordet hänger det en specialdesignad lampa i vitt glas och ute på terrassen välkomnas du av en inflyttningspresent av rang. En numrerad utomhusbänk i furu ritad av Sandell och tillverkad av det finska snickeriet Nikari, som endast tillverkas i 49 exemplar – en för varje lägenhet.

Annons

Ljusa träslag och skandinavisk känsla

Rent materialmässigt är den skandinaviska känslan framträdande, med ljusa träslag som ett genomgående färg- och materialtema.

Bild från Brf Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden
Fastigheten präglas av unika inredningsdetaljer och smarta lösningar med en tidlös känsla.  

Interiören går i ask och alm och är till stora delar specialdesignad av Sandell för att komplettera husets lummiga gröna miljöer så bra som möjligt.

I tider då utomhusaktiviteter har cementerat sin plats i vardagen med besked glädjer det nog många att det både finns ett gemensamt orangeri och biodling i huset. Den tydliga balansen mellan hållbar natur och tidlöst nybygge plus det faktum att hjärtat av Stockholm bara ligger några kilometer bort har gjort Brf Djurgårdsvyn till en eftertraktad snackis med drygt 12 000 personer i intressentkön.

Annons
Sovrum från Brf Djurgårdsvyn i Stockholm
Ombonat sovrum i en mörkbrun färgskala.  

– Den tidlösa kvaliteten var min filosofi och jag hoppas och tror att när man stiger in Brf Djurgårdsvyn om 40 år så finns husets originaldetaljer kvar, säger Sandell.

Läs mer:

Hemma hos Mark Isitt i Köpenhamn

Publicerat 18 februari 2021
Annons