skrivbord shoppingtips hemmakontor

5 snygga skrivbord till hemmakontoret

Ska du skapa något utöver det vanliga? Residence magazines chefredaktör Imke Janoschek föreslår fem skrivbord för kreativa stordåd – som passar för finsmakare.

Annons
Se 6 inspirerande inredningsbutiker i Stockholm
Se 6 inspirerande inredningsbutiker i Stockholm
0:59

Även om en del arbetsgivare har trummat tillbaka sina får till kontorslandskapets öppna vidder, »för att vi behöver det härliga sorlet och de kreativa lösningarna som uppstår i mötena«, så finns hemmakontoret kvar. Och används några gånger i veckan när det krävs kreativt fokus. Lugn och ro, inget prassel från fruktkorgen, inget snack från HR om teambuilding, inga möten om semesterplanering och dylikt. Bara tankar, en tom vacker yta och en laptop. De mindre, eleganta skrivborden, gärna i trä, ser exklusiva ut, och bjuder ofta på enorm finish. Det förlänar arbetstimmarnas en viss lyxkänsla. Hur är det egentligen – om man tar sig själv och sin gärning lite mer på allvar, följer väl omgivningen efter?

Annons

På Stockholm design week presenterades en del bord som inte bara kändes som nödlösningar för ett logistiskt problem, utan mer som ett statement. »Här jobbas inte från soffan, utan här sitter jag vid mitt skrivbord. Och skapar. Eller betalar mina elräkningar.« Det sistnämnda känns antagligen också bättre vid en riktig vacker möbel.

Vi tipsar om 5 snygga skrivbord:

1. Dry Studios nya bord av Jenny Kästel Tavassoli i masurbjörk, 62 000:-.

 

2. Dag Lindberg är arkitekt som ritar möbler i små serier, här ett smäckert skrivbord i björk med fanér av valnöt. Produceras i Sverige, 38 750:-, dagdesign.com,

3. Ett skrivbord för yngre poeter, av Montana, Kid’s Table, Peter J Lassen, 7 959:-, Montana.

 

4. Weave Desk av Lukas Dahlén, 29950.-, Ringvide.

 

5. Finska Poiat ställde för första gången ut på Stockholmsmässan i år, bland annat med sin Evolo Table och Lavitta Chair, poiat.fi.

Publicerat 01 maj 2023
Annons