3 days of design Köpenhamn sista dagen

Nu säger vi tack och hej från 3 days of design i KÖpenhamn

Ett samhälle åter fullt av tillförsikt och där människor gläds över att äntligen ses igen. Det tar vi med oss från 3 days of design. Men också vackra material, belysning i alla dess former och färg!

Annons
3daysofdesign dag 3 – Cecilia von Mentzers tre trendspaningar
3daysofdesign dag 3 – Cecilia von Mentzers tre trendspaningar
1:18

Som alltid under designveckor krävs tålamod, bra skor och en positiv inställning. För det är intensivt, långa dagar följt av representation på kvällen och ständiga uppdateringar i sociala medier.

Cecilia von Mentzer i Köpenhamn
Vi säger hejdå från tre intensiva dagar i Köpenhamn med bild tagen utanför den italienska ambassaden som också var dagens sista programpunkt.  

Men design- och inredningsbranschen är en snäll en! Inga vassa armbågar eller ohövligheter, här månas det om varandra och stämningen är god. Och precis så är det under årets 3 days of design i Köpenhamn som avslutades på fredagen.

Annons
Kotten Louis Poulsen
Ikoniska kotten från Louis Poulsen tillsammans med lyxig, puffig fåtölj från B&B Italia.  

Sista dagen fick vi besöka Louis Poulsens nya showroom, kika på 50-års firande lampan Parentesi för Flos, känna på lyxiga möbler från B&B Italia och Max Alto. Och återigen se hur just stora puffiga möbler är här för att stanna. Och belysning, belysning, belysning.

Konst och färger hos Jotun.
Färger för hösten hos Jotun möter konstobjekt av bland andra Kristina Lula och Noa Noon Gammelgaard.  

Hos Jotun delade deras färgchef Lisbet Larsen med sig av höstens trendfärger i form av både lavendel (lila är en trend!) och pastagult, liksom härligt jordiga toner och inspiration från den belgiska inredningsarkitekten Axel Vervoordt. Läs mer om höstens färgtrender.

Annons

Vad tar vi med oss från den sista dagen då? Här är tre trender eller tendenser om du så vill:

1. Hög modegrad med bouclé

Boucle fåtölj Max Alto
Boucléklädd fåtölj hos Max Alto. Som även syns i mattan.  
Bouclé trend
Närbild på bouclé.  

Bouclén är här igen. Och åter kan vi konstatera att modet och design håller varandra i handen. Tänk Chaneldräkt och det är just det tyget som nu finns på flera möbler, den lyxiga, mjuka, vävda känslan. Bouclé (franska för hårlock) är vävs eller stickas med bouclégarn (öglegarn eller mossgarn), det vill säga ett mohairgarn som tvinnats så att små slingor eller öglor uppstår. Både B&B Italia och Max Alto har möbler klädda i trendig bouclé.

Annons

2. Sladdlösa smålampor

Como sc 53 &Tradition
Portabla lampan Como SC53 från &Tradition.  
Flowerpot portabel
Verner Pantons klassiska Flowerpot i ny grön kostym och i liten, bärbar storlek.  

Hos &Tradition, Astep, Louis Poulsen, Umage syntes smålampor, laddningsbara, sladdlösa. Lampor du bär med dig överallt och som blir en fin belysningsdetalj på skrivbordet, i fönstret, i köket eller varför inte på verandan. Verner Pantons Flowerpot finns nu också i denna variant och i flera nya färger.

3. Det sociala sammanhanget

Äntligen, äntligen, äntligen ses vi igen. Hur trötta är vi inte på möten i Teams eller Google hangout? Supertrötta! Att mötas, att kommunicera, att fånga ett ögonkast, att röra vid någon, det är att vara människa. Och vi kan väl alla enas om att vi saknat detta enormt det senaste året.

Publicerat 17 september 2021
Annons