Här är Stockholms nya hajpade kvarter Urban Escape

Urban Escape ska förvandla city till en öppen, attraktiv och levande destination för företag, besökare, boende och stockholmare. Nu öppnar den första delen med 9 restauranger och barer i internationell klass och med lokala råvaror. Här är hela listan!

Annons
 

Urban Escape är Stockholms nya kvarter som ligger i anslutning till Brunkebergstorg. Nu öppnar den första delen av kvarteret med hotellen At Six och Hobo samt 9 utav totalt 13 nya olika restauranger, caféer och barer. Bland annat öppnar Tak, en tvåvåningsrestaurang med uteterrass, bar, råbar och matsal för 430 gäster på totalt 1000 kvm.

– Kvarteret kommer att präglas av liv och puls, men också erbjuda paus och njutning över en matbit, drink eller kaffe med kollegor och vänner. Att ett kvarter utökas med hela 13 nya restauranger, barer och caféer från marknivå, ända upp till taken, är helt unikt! Matkulturen är viktig för områdets trivsel. Vi satsat på spännande kontraster för att erbjuda något för alla, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef för kvarteret hos AMF Fastigheter.

Annons

Läs också: Nu öppnar restaurangen Tak på 1000 kvadrat – inrett av Wingårdh

På det internationellt präglade lyxhotellet At Six kan gäster ta del av förstklassig mat och dryck utvecklad av kökschef Andreas Askling. Här finns ett stort utrymme för nyskapande och kreativitet med de allra bästa lokala råvarorna. På lifestylehotellet Hobo finns en säsongsbetonad meny med mellanrätter där grönsaker och lokala leverantörer får ta plats på tallriken.

– Äntligen öppnar delar av Stockholms nya nav, där staden och dess invånare kommer kunna växa och utvecklas tillsammans och vi är otroligt glada att äntligen få välkomna alla att ta del av vårt nya kvarter, säger Henriette Johansson.

Läs också: Konst- och designhotellet At Six har öppnat – spana in interiören

De 9 restauranger och barer som öppnar i mars 2017 är:

At Six Dining Room är en krogupplevelse med moderna europeiska och internationella klassiker sida vid sida, med säsongsbetonade lokala råvaror i en stämningsfull atmosfär med konst och design. Här erbjuds allt från buffetfrukost till brunch, lunch afternoon tea och middag.

Annons

At Six Cocktailbar & Lounge är en sofistikerad men avslappnad bar en trappa upp, som fylls av ett helt unikt vinylkoncept och kulturella events.

Hobo har restaurang, bar och café och fyller två våningar av fullspäckade publika ytor. Här finns en restaurang med fokus på hållbarhet grundat i det vegetariska köket. Maten är professionell men opretentiös med en stor kärlek till det lokala.

Tak plan 10 öppnar upp för 160 gäster med japanskt inspirerad mat med nordiska hållbara säsongsråvaror med sake, japanskt risvin, i dryckesutbudet. Därtill finns en exklusiv ”restaurang i restaurangen” för 8 gäster.

Tak plan 11 erbjuder japansk ’comfort food’ med egenkryddad korv, hamburgare och chirashi sushi för 125 gäster och en råbar med ostron, tartarer och sashimi på 35 platser. Den magnifika uteterassen hålls öppen när vädret tillåter.

Blanche & Hierta är café, deli och vinbar i ett, belägen på plan 4 som en del av At Six lobby med direkt anslutning till Gallerian. Här serveras caféfrukost samt vin, charkuterier och flatbreads under eftermiddagar och kvällar. Uteserveringen har plats för 80 gäster under sommarhalvåret.

Annons

Deg är ett café riktat direkt till Gallerians gäster med fokus på alla typer av deg. Här serveras gourmetmackor på morgonen och italiensk-svensk piadina och pizza under lunch och kväll.

Il Molo, i Gallerian, kommer att ha öppet från morgon till kväll med influenser, dofter och smaker från Italien. Med inspiration från Toscana finns tryffelberikad frukost, pizza taglio till lunchen och middagar kantade med AW-stämning och DJs.

KÄK i Gallerian som vetter mot Brunkebergstorg är en helhetsupplevelse med mat och musik i centrum. Grundidén är att ge världens bästa snabbmat – hamburgaren – det lyft och utrymme den förtjänar. Det här är den första etableringen av KÄK i Stockholms city.

Läs också: Här öppnar Stockhoms nya designhotell – se första bilderna

Annons