SHM ikea samarbete

Nya rekord – Svensk design gör succé på auktion
1:08

Efter reklamen: Nya rekord – Svensk design gör succé på auktion

(1:08)

Slå på ljud

Under Milanos designvecka 2022 visade Ikea upp flera nyheter – både samarbetet med Marimekko och kollektionen Obegränsad, en kollektion de skapat tillsammans med artisterna Swedish House Mafia.

Swedish House Mafia, som också kallas SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello. Tre svenska artister som bland annat står bakom låtarna Don't You Worry Child, Save The World och Miami 2 Ibiza.

SHM ikea samarbete

Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso.

Amy Harris/TT

Tillsammans har möbeljätten och artisttrion skapat en kollektion som ska göra vardagen enklare för de som producerar, framför, spelar eller bara älskar musik. Namnet på kollektionen - Obegränsad - speglar en målgrupp som har begränsade medel men obegränsad kreativitet. Med kollektionen vill de demokratisera musikproduktion i hemmamiljö och möjliggöra för den stora massan att släppa lös sin passion och kreativitet.

SHM ikea samarbete

Ikea visade upp en del av kollektionen under Milanos designvecka 2022.

»Designen hjälper till att skapa, spela, njuta av och till och med bara skapa stämning«, säger Swedish House Mafia i ett pressmeddelande.

Kika in i Isabel AdrianS och Steve AngelLos nya lyxlägenhet i Stockholm

Kollektionen Obegränsad lanseras under hösten 2022

Under designveckan i Milano visade Ikea upp utvalda produkter från kollektionen. Bland annat ett skrivbord, en fåtölj och en skivspelare. Samt en väska med flera praktiska fack för sladdar eller liknande.

SHM ikea samarbete

En av flera väskor som ingår i kollektionen.

SHM ikea samarbete

Skrivbordet Obegränsad med utdragbar hylla under och två högtalarrställ ovanpå.

»Ljudet är avgörande för musik, och vi har satt två högtalarställ på skrivbordet för att få högtalarna i höjd med öronen. Vi har också satt dit en utdragbar hylla under skrivbordet. Den här funktionaliteten gör att du till exempel kan ha ett midi-tangentbord inom räckhåll, samtidigt som du maximerar utrymmet på skrivbordet«, säger Friso Wiersma, designer på IKEA.

SHM ikea samarbete

Fåtöljen Obegränsad i stilren design.

»Fåtöljer är en plats att varva ner, reflektera, sätta sig in i det kreativa flödet. Fåtöljen OBEGRÄNSAD visar vikten av komfort«, säger James Futcher, Creative Leader på IKEA.

Skivspelaren hyllar den tidlösa glädjen med att lyssna på musik och vinylskivor.

SHM ikea samarbete

Skivspelare i robust design.

»Den gedigna, robusta designen ger spelaren en given plats i rummet, säger Friso Wiersma, den förkroppsligar musiken i kollektionen, vilket gör att den verkligen tar plats mixad med musikens attityd – snarare än att få den att samspela«.

Kollektionen lanseras under hösten 2022.

Ikea och Marimekko släpper ny kollektion – se första bilderna!