SHM ikea samarbete

Ikeas nya kollektion med Swedish House Mafia – se produkterna!

Ikea och artistgruppen Swedish House Mafia har tillsammans skapat en kollektion som ska möjliggöra musikproduktion hemma.
»Designen hjälper till att skapa, spela och njuta«, säger artisterna själva om produkterna.

Annons
Nya rekord – Svensk design gör succé på auktion
Nya rekord – Svensk design gör succé på auktion
1:08

Under Milanos designvecka 2022 visade Ikea upp flera nyheter – både samarbetet med Marimekko och kollektionen Obegränsad, en kollektion de skapat tillsammans med artisterna Swedish House Mafia.

Swedish House Mafia, som också kallas SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello. Tre svenska artister som bland annat står bakom låtarna Don't You Worry Child, Save The World och Miami 2 Ibiza.

Annons
SHM ikea samarbete
Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso.  

Tillsammans har möbeljätten och artisttrion skapat en kollektion som ska göra vardagen enklare för de som producerar, framför, spelar eller bara älskar musik. Namnet på kollektionen - Obegränsad - speglar en målgrupp som har begränsade medel men obegränsad kreativitet. Med kollektionen vill de demokratisera musikproduktion i hemmamiljö och möjliggöra för den stora massan att släppa lös sin passion och kreativitet.

SHM ikea samarbete
Ikea visade upp en del av kollektionen under Milanos designvecka 2022.  

»Designen hjälper till att skapa, spela, njuta av och till och med bara skapa stämning«, säger Swedish House Mafia i ett pressmeddelande.

Annons

Kollektionen Obegränsad lanseras under hösten 2022

Under designveckan i Milano visade Ikea upp utvalda produkter från kollektionen. Bland annat ett skrivbord, en fåtölj och en skivspelare. Samt en väska med flera praktiska fack för sladdar eller liknande.

SHM ikea samarbete
En av flera väskor som ingår i kollektionen.  
SHM ikea samarbete
Skrivbordet Obegränsad med utdragbar hylla under och två högtalarrställ ovanpå.  
Annons

»Ljudet är avgörande för musik, och vi har satt två högtalarställ på skrivbordet för att få högtalarna i höjd med öronen. Vi har också satt dit en utdragbar hylla under skrivbordet. Den här funktionaliteten gör att du till exempel kan ha ett midi-tangentbord inom räckhåll, samtidigt som du maximerar utrymmet på skrivbordet«, säger Friso Wiersma, designer på IKEA.

SHM ikea samarbete
Fåtöljen Obegränsad i stilren design.  

»Fåtöljer är en plats att varva ner, reflektera, sätta sig in i det kreativa flödet. Fåtöljen OBEGRÄNSAD visar vikten av komfort«, säger James Futcher, Creative Leader på IKEA.

Annons

Skivspelaren hyllar den tidlösa glädjen med att lyssna på musik och vinylskivor.

SHM ikea samarbete
Skivspelare i robust design.  

»Den gedigna, robusta designen ger spelaren en given plats i rummet, säger Friso Wiersma, den förkroppsligar musiken i kollektionen, vilket gör att den verkligen tar plats mixad med musikens attityd – snarare än att få den att samspela«.

Kollektionen lanseras under hösten 2022.

Publicerat 10 juni 2022
Annons