Som vi väntat – vackra och hållbara dörrmattor

Den finns i alla hem. Är det första dina fötter möter. Spelar en viktig roll när det kommer till smuts och stök. Heymat lyfter dörrmattan tillsammans med designduon Vera & Kyte.

Annons

Under september 2019 lanseras kollektionen Løypeett samarbete mellan mattproducenten Heymat och den norska designstudion Vera & Kyte. Designduon har hämtat inspiration från de norska skidspåren och har tillsammans med Heymat skapat slitstarka, hållbara och vackra dörrmattor.

– Vi är väldigt stolta över den nya kollektionen. Den är lugn och spännande på samma gång, och har en tydlig personlighet utan att ta allt fokus i ett rum. Den är rätt och slätt läcker, säger Sonja Djønne, VD på Heymat.

”Den är lugn och spännande på samma gång”

HEYMATS NYA MATTA LØYPE, DESIGNAD AV VERA & KYTE
 
HEYMATS NYA MATTA LØYPE, DESIGNAD AV VERA & KYTE
 

Dörrmatta i flera olika storlekar

Løype lanseras i tre rektangulära storlekar samt två cirkelformade versioner. De kommer i jordnära färger som mörkblått, ljusblått, gult och greige. Nyanserna är melerade och döljer därmed effektivt smuts och grus, medan undersidan i halksäkert nitrilgummi ser till att mattorna stannar på sin plats.

Annons

– Mönstret bildar en rofylld lek mellan ränderna, det är klassiskt och modernt. Varje matta har ett unikt mönster där snitten skapar ett grafiskt samspel mellan skuggor och ljus, säger Vera Kleppe och Åshild Kyte, grundarna av Vera & Kyte.

I likhet med Heymats övriga modeller tillverkas Løype i slitstark industrikvalitet med mycket god absorptions- och uppsamlingsförmåga. Luggen i PET består av 50 procent återvunnen plast.

– Med utvecklingen av Løype har vi fått insikt i och stor respekt för Heymats ansvarsfulla förhållningssätt till miljön. Vi tror också på att ett gott samarbete, bra kommunikation och genomarbetade produkter har en lång livslängd, säger Vera & Kyte.

HEYMATS NYA MATTA LØYPE, DESIGNAD AV VERA & KYTE
 

Läs mer:

Sju favoriter från nyöppnade Muji 

Chhatwal & Jonsson lanserar spårbar matta 

Skogsretreats med inspiration från trädkojor 

Annons