3 days of design Köpenhamn trender

Trendspaning från 3 days of design i Köpenhamn

Som alltid går mode- och designbranschen hand i hand. Lila är färgen som syns på både kläder och inredning. Möblerna är stora och puffiga och gardinerna är här igen.

Annons
3daysofdesign dag 2 – Cecilia von Mentzers tre trendspaningar
3daysofdesign dag 2 – Cecilia von Mentzers  tre trendspaningar
1:30

Dag 2 i Köpenhamn bjöd på gråväder, båtfärd, stående lunch hos Kvadrat och en dansperformance hos mattföretagen Linie design. Tre trender vi tar med oss från dag två på 3 days of design är:

Cecilia von Mentzer Köpenhamn
Dag 2 inleds med båtfärd i dimma och småregn. Utsänd är Residence Cecilia von Mentzer  

Modulmöbler

Formel A fåtölj
Eva Harlous nya modulmöbler för Formel A.  

Företaget Formel A gör ett samarbete med den danska designern Eva Harlou och släpper Friday, döpt efter den där känslan man har när man kommer hem en fredagskväll och vill kasta sig ner i en mjuk soffa eller fåtölj och bingetitta på en Netflix-serie. Även utemöbler med tåligt tyg kommer i denna stora, överdimensionerade form som är så inbjudande. Finns både hos Encoded ochTroispommeshome.

Annons

Textilier, gardiner, kuddar och mattor

Peter Saville Kvadrat
Peter Saville i motljus med det fantastiska transparenta tyget för Kvadrat.  
Peter Saville Kvadrat
Matta och möbeltyg av Peter Saville för Kvadrat.  

Vi vill få få in ännu mer värme och det mjuka, ombonade. Mattor, gardiner, kuddar och möbler klädda i mjuk textil. Det bjuds på härliga texturer och färgerna harmonierar med det skandinaviska. Restprodukter blir mattor, fyllningen är av återvunnet material och all klädsel på möbler ska vara lätt att ta av och tvätta. Peter Saville är aktuell med tre olika slags tyger för Kvadrat. Han fick inspiration i norra Wales när han såg hur fårfarmare märkte ut sina får genom att sprejfärga direkt på ullen. Tygerna finns som transparenta gardiner, som möbeltyg och som mattor.

Annons

Färgen Lila

Lila är trendfärgen nr 1
Lila är trendfärgen nr 1, här på vaser hos Broste Copenhagen.  

Precis som i modevärlden just nu är lila en stor färg. Vi såg det redan på calacattamarmorn hos New works, men också på många inredningsdetaljer nu som vaser, kuddar och mattor. En färg att bli glad av. Även den gröna kulören går fortfarande starkt.

Michael Anastassiades, Vitra och Jasper Morrison

Vad hände mer? Vi mötte belysningsmästaren Michael Anastassiades på Anker & Co och fick se Jasper Morrissons nya fåtölj HAL Lounge chair för Vitra.

Dessutom hängde vi runt i Nordhavn i flera timmar när vi besökte Formland, Kvadrat och Vitra. Det är så imponerande att ta del av hur ett helt nytt område i Köpenhamn tar form, det byggs som aldrig förr.

Och slutligen seglade vi förbi Drottning Margrethes stora, vackra fartyg Dannebrogen. Då vet man att man är på plats i Dronningens by!

Publicerat 16 september 2021
Annons