3 days of design Köpenhamn trender

1:30

Efter reklamen: 3daysofdesign dag 2 – Cecilia von Mentzers tre trendspaningar

(1:30)

Dag 2 i Köpenhamn bjöd på gråväder, båtfärd, stående lunch hos Kvadrat och en dansperformance hos mattföretagen Linie design. Tre trender vi tar med oss från dag två på 3 days of design är:

Cecilia von Mentzer Köpenhamn

Dag 2 inleds med båtfärd i dimma och småregn. Utsänd är Residence Cecilia von Mentzer

Modulmöbler

Formel A fåtölj

Eva Harlous nya modulmöbler för Formel A.

Hannah-Fina Rohrmüller

Företaget Formel A gör ett samarbete med den danska designern Eva Harlou och släpper Friday, döpt efter den där känslan man har när man kommer hem en fredagskväll och vill kasta sig ner i en mjuk soffa eller fåtölj och bingetitta på en Netflix-serie. Även utemöbler med tåligt tyg kommer i denna stora, överdimensionerade form som är så inbjudande. Finns både hos Encoded ochTroispommeshome.

Tre heta trender direkt från 3 days of design i Köpenhamn

Textilier, gardiner, kuddar och mattor

Peter Saville Kvadrat

Peter Saville i motljus med det fantastiska transparenta tyget för Kvadrat.

Peter Saville Kvadrat

Matta och möbeltyg av Peter Saville för Kvadrat.

Hannah-Fina Rohrmüller

Vi vill få få in ännu mer värme och det mjuka, ombonade. Mattor, gardiner, kuddar och möbler klädda i mjuk textil. Det bjuds på härliga texturer och färgerna harmonierar med det skandinaviska. Restprodukter blir mattor, fyllningen är av återvunnet material och all klädsel på möbler ska vara lätt att ta av och tvätta. Peter Saville är aktuell med tre olika slags tyger för Kvadrat. Han fick inspiration i norra Wales när han såg hur fårfarmare märkte ut sina får genom att sprejfärga direkt på ullen. Tygerna finns som transparenta gardiner, som möbeltyg och som mattor.

Färgen Lila

6 trender och snackisar från möbelmässan Salone del Mobile

Lila är trendfärgen nr 1

Lila är trendfärgen nr 1, här på vaser hos Broste Copenhagen.

Precis som i modevärlden just nu är lila en stor färg. Vi såg det redan på calacattamarmorn hos New works, men också på många inredningsdetaljer nu som vaser, kuddar och mattor. En färg att bli glad av. Även den gröna kulören går fortfarande starkt.

Michael Anastassiades, Vitra och Jasper Morrison

Vad hände mer? Vi mötte belysningsmästaren Michael Anastassiades på Anker & Co och fick se Jasper Morrissons nya fåtölj HAL Lounge chair för Vitra.

Dessutom hängde vi runt i Nordhavn i flera timmar när vi besökte Formland, Kvadrat och Vitra. Det är så imponerande att ta del av hur ett helt nytt område i Köpenhamn tar form, det byggs som aldrig förr.

Marie Olsson Nylander gör exklusiv kollektion mattor för Ellos

Och slutligen seglade vi förbi Drottning Margrethes stora, vackra fartyg Dannebrogen. Då vet man att man är på plats i Dronningens by!