Instagramkonto renovering

10 inspirerande renoveringsprojekt att följa på Instagram

Renoveringsprojekt, före- och efterbilder, inspiration och en hel del tips och trix. Vi bad våra läsare tipsa om renoveringskonton att följa på Instagram.
– En himla massa återbruk, kreativa lösningar och envisheten i att klara det mesta själv, säger Lovisa bakom instagramkontot Lovisafurubo.

Annons
Renoveringarna som höjer värdet på bostaden
Renoveringarna som höjer värdet på bostaden
0:53

Att renovera, återanvända material och ge gamla och historiska byggnader ett nytt liv är kanske trendigare än någonsin. Att följa ett renoveringsprojekt är inte bara inspirerande utan även tillfredställande – före- och efterbilder är något vi gärna tittar på om och om igen.

Renoveringskonton att följa på Instagram

Instagram är en perfekt app att använda sig av för att få inspiration och följa olika projekt. Vi bad våra läsare tipsa om renoveringsprojekt att följa. Nedan ser ni resultatet!

Annons

1. Från fallfärdig sekelskiftesskola till drömhem

Residences profil Lovisa "Furubo" Andersson köpte en fallfärdig skola från 1896 och påbörjade en fantastisk renoveringsresa. På Instagram och bloggen delar hon med sig av resan och en hel del drömmiga före- och efterbilder.

– På min Instagram får ni följa resan från förfallen sekelskiftesskola till drömhem. En himla massa återbruk, kreativa lösningar och envisheten i att klara det mesta själv.

2. Magisk renovering av 20-talsvilla

På det här Instagramkontot bjuds det på återblickar från renoveringsresan, platsbyggda lösningar och kommande bygg- och renoveringsprojekt. Här renoveras det både invändigt och utvändigt och det finns helt magiska före- och efterbilder.

Annons

– Vi har i stort sett renoverat och byggt ut vårt hus från 1924 på egen hand (som hade en 70-talskostym när vi köpte det). Med vår renovering har vi försökt återskapa den gamla stilen fast kombinerat med nutidens standard och behov för familjelivet.

3. Totalrenovering av sekelskifteslägenhet i centrala Stockholm

Pernilla totalrenoverar en sekelskifteslägenhet på 48 kvadratmeter i centrala Stockholm. På Instagram får vi följa med på resan och det bjuds både på inspirerande före- och efterbilder samt tips och råd till den som vill göra samma resa.

Annons

– Sedan juli har all min lediga tid gått åt att riva, sanera och renovera den mest inrökta och nedgångna lägenhet jag någonsin satt min fot i. Allt man får göra själv gör jag, med hjälp av olika forum och grupper. Och jag hoppas att mina följare känner sig inspirerade att själva våga ta tag i en renovering. Allt som krävs är tid. Och känslan när man slitit själv, och resultatet blir exakt som man tänkt sig, den är oslagbar!

4. Stärkelsefabriken från SVTs program Husdrömmar

Gustav Ovland köpte en gammal övergiven ruin utan vare sig väggar och tak. Ruinen är en gammal stärkelsefabrik från 1800-talet som nu är på god väg att bli ett charmigt hem med allt och lite till. Projektet är känt från SVTs program Husdrömmar.

Annons

5. 20-talsvilla i vackra Skåne

I vackra Skåne köpte paret Lövrin och Valdés en 20-talsvilla med stort behov av renovering men än större potential att förvandlas till något spektakulärt. Paret gör en hel del själva och på Instagram får vi följa med på resan.

– Vi håller en balansgång mellan att ta tillvara på tidstypiska inslag och mer moderna element. Vi har kommit en bra bit på vägen men har långt kvar. Det är ett privilegium att kunna ta sig tid och känna in huset, få kreativt utlopp för olika idéer och sedan lära sig att utföra dem.

Annons

6. DIY, tips och trix – 20-talsvilla

Paret Calle och Cissi köpte ett 20-talshus med vacker arkitektur men ett rejält renoveringsbehov. Nu visar de upp resan på Instagram och bjuder på en hel del DIY-tips och trix.

– På vårt konto får ni följa oss, Calle och Cissi som köpt ett nedgånget och obebott 20-talshus med jättefin arkitektur. Vi har totalrenoverat huset i ett års tid och flyttade in i augusti förra året. Vi renoverar allting själva och förklarar gärna i detalj hur vi gör.

Annons

7. Klara Söderbergs renovering i Hökis

First Aid Kid-artisten Klara Söderberg har köpt en villa i Hökarängen, Stockholm, och har startat ett konto där vi får följa med på renoveringsresan.

8. 60-talshus i kanten av ett naturreservat

I kanten av ett vackert naturreservat norr om Stockholm hittade Residences shoppingexpert Sandra en drömtomt på 3 000 kvadratmeter. På tomten står ett 60-talshus med stort behov av renovering.

Annons

– Under hösten 2021 fick vi tillträde och har sedan dess lagt all vår lediga, vakna tid på renovering. Hos oss får ni följa med i allt från rivning av hela rum, köksrenovering och badrumsrenovering till altanbygge och massvis av det jag brinner absolut mest för – inredning.

9. Två tegelskolor – ett renoveringskonto

På kontot Korvhult får vi följa två olika renoveringsprojekt – två vackra tegelskolor i olika stilar.

– Hos oss får ni se två helt skilda skolrenoveringar. Vi äger och förvaltar två tegelskolor i Mallbacken, Värmland, båda i helt olika stil – en byggd 1896 och en byggd 1955. Återbruk och byggnadens bästa är i fokus.

Annons

10. Missionkyrkan får nytt liv

Linnéa och Jakob är de första privata ägarna av Alarps gamla missionskyrka. Paret renoverar kyrkan till att bli ett sommar- och fritidshus. Linnéa är arkitekt och får jobba hands on med att vara kreativ, bygga och testa sig fram. Jakob, som annars driver en möbelfabrik, får snickra och bygga. Paret strävar efter att hitta balansen mellan det nya och gamla genom att behålla vissa originaldetaljer och göra moderna tillägg.

– Vi försöker behålla så mycket original som möjligt, med varsam hand lägga till, flytta runt, återanvända och göra om. Vi tycker det är viktigt att respektera husets ursprung och historia men samtidigt inte vara ett museum utan utgå från oss själva och att det är vårt sommarhus, säger Linnéa.

Publicerat 04 mars 2022
Annons