Hemma hos-reportage Residence

Residences 5 mest populära hemma hos-reportage 2022

Vilka hem väckte störst intresse 2022? Vi listar Residences 5 mest populära hemma hos-reportage!

Styling
Annons

År 2022 löper mot sitt slut – och vi blickar tillbaka på ett år som har varit fyllt av härlig inspiration! Under det gångna året har vi fått hälsa på i mängder av spännande hem, med intressant arkitektur såväl som vacker inredning.

Här är de reportage som våra läsare har varit som mest nyfikna på i år – och som du inte får missa!

1. Vi hälsar på i Layered-grundarens kalkstenshus på Gotland

Kalkstenshus Gotland
 

Spana in Residences mest populära hemma hos-reportage 2022! Att Layered-grundaren Malin Glemmes fritidsboende på Gotland blev huset som våra läsare var mest intresserade av kanske inte är någon större överraskning – med tanke på hur unikt, vackert och inspirerande det är!

Annons
Hus Gotland Sudret
 

Efter en omfattande renovering stod huset klart, med putsade väggar i en gråbeige nyans, vitsåpat plankgolv och en rogivande inredning som andas både Gotland och Toscana.

Kalkstenshus Gotland inspiration
 

Här kan du läsa hemma hos-reportaget:

2. Kika in i 150 år gamla gården i Skåne – renoverad till perfektion

Renoverad gård
 
Annons
Uteplats inspiration
 

Böljande fält, kullersten och en häst betandes intill. Lisette och Mats Bramsell tog vara på idyllen och rustade upp den 150 år gamla gården, som hade stått tom sedan 1949. Efter att ha renoverat den 450 kvadratmeter stora boytan lyckades de förvandla Skåne-gården till ett riktigt drömboende. Läs och inspireras!

Lantligt kök
 

Titta in i vackert restaurerade gården här:

3. Spana in prisbelönta stugan på havsklippan – på bara 28 kvadratmeter

Skärgårdshus
 

Ett hus som har väckt stort intresse är arkitekten Thomas Sandell 28 kvadratmeter stora sjöstuga i Stockholms skärgård. Huset används som en gäststuga och som arbetsyta – men är även perfekt för stämningsfulla middagar vid havet. Stugan har byggts i enlighet med bergets former, vilket har mynnat ut i ett arkitektoniskt och roligt "komplementhus", som Thomas själv kallar det.

Annons
Skärgårdshus inredning
 

Sjöstugan är fylld av färg och form – och det är svårt att inte fatta tycke för superarkitektens eklektiska inredningsstil.

Skärgårdshus inredning inspiration
 

Se fler bilder från superarkitektens sommarhus här:

4. Titta in i renoverade drömvåningen – högst upp i vattentornet

Vattentorn lägenhet
 
Annons
Modernt kök inspiration
 

Högst upp i Råsunda vattentorn har Christina Nydahl, som driver Wtp Studios, skapat sig ett fantastiskt hem. Lägenheten i två etage renoverades till dagens perfektion, med intressanta former och ett vackert ljusflöde.

Den häftiga lägenheten är nu inredd med en blandning av varm vintage och mer strama, nya möbler – vilket skapar en snygg kontrast.

Modernt vardagsrum
 

Läs mer om våningen i Råsunda vattentorn här:

5. Magiska Marocko-villan med fantasifulla stilelement

Villa inspiration
 

Inte undra på att den färgstarka Marocko-villan blev en av våra mest lästa hemma hos-reportage 2022. Känslan av evig sommarsol och värme tackar vi ju inte nej till – och inte heller till den lugn och ro som det fantasifulla huset bjuder in till!

Annons

Hyllade inredningsstylisten Hilary Robertson är en av de som låter sig inspireras av det fantastiska rosa huset. I reportaget ger hon sina bästa tips på hur du kan låta olika platser i världen influera ditt hem.

Eldstad inspiration
 

Inspireras av varma och stilfulla villan här:

Publicerat 27 december 2022
Annons