6 julklappar för keramikfantasten

Julen står för dörren och jakten på de perfekta julklapparna likaså. Vi har listat 6 keramiker, vars produkter inspirerar oss just nu.

Annons

Intresset för brukskeramik ökar i en tid när vi längtar efter det genuina och handgjorda. Under 2017 har vi sett flera snygga lanseringar – från tidlösa bruksgods till vackra inredningsdetaljer som skapar ha-begär.

Därför har vi listat 6 riktigt duktiga keramiker som inspirerar oss just nu.

1. Ida Svärdström

 
 

Lekfull keramik till både vardag och fest som drejas för hand i Bengtsheden i Dalarna. Mugg från kollektionen Fade som är tillverkad i antrazitgrå-och brun stengodslera. Tallrikar från kollektionen Pure i stengodslera med karaktäristiska prickar.

Annons

Här kan du köpa hennes keramik.

2. Joel Sandelius

 
 

Hans magiskt fina stengodsmuggar och fat tillverkas i Konstnärernas kollektivverkstad i Nacka och varje exemplar är unikt. Dem hittar du här och på Dry Studios.

3. Karin Bengtson

 
 

I verkstaden i Vimmerby kavlar, bygger och drejar hon bruksföremål i lergodslera, vilka utmärks av en stark taktil kvalitet. Här kan du köpa Karins keramik.

Annons

4. Erika Petersdotter

 
 

I en studio på Södermalm i Stockholm tillverkar hon bland annat koppar, fat, skålar, ljusstakar, skedar, krukor samt håller i drejarkurser. Här hittar du hennes inspirerande kollektioner.

5. Jonas Lindholm

 
 

I sin ateljé i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik tillverkar han sin vackra stengodskeramik i enkel och avskalad design. Kanna och mugg ur serien Tambur som du hittar här.

Annons

6. Calle Forsberg

 Foto: Copyright:Karin Bjorkquist
 

En av Sveriges mest älskade keramiker som levererat till flertalet topprestauranger och dessutom utsågs till Årets konsthantverkare i Residence Stora Formpris 2016Här kan du köpa hans porslin.

Läs också:

Residence listar: 12 designklappar i sista minuten

Artilleriet och Kakan Hermansson släpper unik keramikkollektion

Designshoppa julklappar i helgen – på nya digitala plattformen

Annons