6 julklappar för keramikfantasten

Julen står för dörren och jakten på de perfekta julklapparna likaså. Vi har listat 6 keramiker, vars produkter inspirerar oss just nu.

Annons

Intresset för brukskeramik ökar i en tid när vi längtar efter det genuina och handgjorda. Under 2017 har vi sett flera snygga lanseringar – från tidlösa bruksgods till vackra inredningsdetaljer som skapar ha-begär.

Därför har vi listat 6 riktigt duktiga keramiker som inspirerar oss just nu.

1. Ida Svärdström

 
 

Lekfull keramik till både vardag och fest som drejas för hand i Bengtsheden i Dalarna. Mugg från kollektionen Fade som är tillverkad i antrazitgrå-och brun stengodslera. Tallrikar från kollektionen Pure i stengodslera med karaktäristiska prickar.

Annons

Här kan du köpa hennes keramik.

2. Joel Sandelius

 
 

Hans magiskt fina stengodsmuggar och fat tillverkas i Konstnärernas kollektivverkstad i Nacka och varje exemplar är unikt. Dem hittar du här och på Dry Studios.

Annons

3. Karin Bengtson

 
 

I verkstaden i Vimmerby kavlar, bygger och drejar hon bruksföremål i lergodslera, vilka utmärks av en stark taktil kvalitet. Här kan du köpa Karins keramik.

Annons

4. Erika Petersdotter

 
 

I en studio på Södermalm i Stockholm tillverkar hon bland annat koppar, fat, skålar, ljusstakar, skedar, krukor samt håller i drejarkurser. Här hittar du hennes inspirerande kollektioner.

Annons

5. Jonas Lindholm

 
 

I sin ateljé i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik tillverkar han sin vackra stengodskeramik i enkel och avskalad design. Kanna och mugg ur serien Tambur som du hittar här.

Annons

6. Calle Forsberg

 
 

En av Sveriges mest älskade keramiker som levererat till flertalet topprestauranger och dessutom utsågs till Årets konsthantverkare i Residence Stora Formpris 2016Här kan du köpa hans porslin.

Läs också:

Residence listar: 12 designklappar i sista minuten

Artilleriet och Kakan Hermansson släpper unik keramikkollektion

Designshoppa julklappar i helgen – på nya digitala plattformen

Annons