diy och kit till julklapp

Lägg ett pussel, sy ditt första egna plagg eller varför inte tälja dina egna köksredskap? De här julklapparna är inte bara omtänksamma, utan ger dessutom glädje långt efter att julen är över.

Här är 14 utvalda julklappstips med tema DIY och gör-det-själv:

1. Målarbok

Mindfulness och underhållning i ett. Målarböcker har länge varit populära och ett sätt att varva ner i vardagen. Den här målarboken bjuder dessutom in dig till att sätta färg på Estrid Ericsons och Josef Franks vackra mönster. Läs mer och köp målarboken här (länk till Adtraction).

2. Keramik-kit

keramik kit

Har du alltid varit nyfiken på att prova på att göra din egen keramik? Med det här kitet kan du enkelt göra det hemifrån. Skapa din egen inredningsdetalj med DIY-kitet som bland annat inkluderar lera, borste, lack samt en steg-för-steg-guide. Läs mer och köp DIY-kitet här.

3. Snyggt pussel

Ett stilfullt motiv på pusslet gör det både roligare (och mer utmanande!) att göra och dessutom fint att se på i hemmet. Night, Dusk och Dawn är alla tre exempel på det. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction).

4. Uppdragsbok

En julkapp som inte bara gör högtiden utan även vardagen snäppet roligare – särskilt i tider som dessa. Boken 365 unika och roliga uppdrag: boken som förändrar din vardag, bjuder på nya idéer, utmaningar och avbrott i vardagen. Läs mer och köp den här (länk till Adtraction).

5. Sy med hjälp av en modedesigner

En modern sybok av designern Ann Ringstrand, medgrundare av svenska Hope. Boken innehåller tio mönster för kläder som du kan lära dig att sy själv samt proffstips för hur du lyckas med DIY-projektet och väljer rätt bland tyger och detaljer – och mycket mer! Läs mer och köp boken här (länk till Adtraction).

6. Cocktailset

I brist på kvällar ute på krogen kan ett cocktailset göra det enklare att prova på nya spännande drinkar på hemmaplan. Det här setet är dessutom så snyggt att det gärna får stå framme på bordet. Läs mer och köp setet här (länk till Bagaren & Kocken).

7. Tälja köksredskap

Istället för att ge bort köksredskap i julklapp, varför inte ge den här guidande boken som ger ett roligt DIY-projekt att sätta tänderna i? Att tälja sina egna bruksföremål till köket är både meditativt och givande. Läs mer och köp boken här (länk till Adtraction).

8. Schack

Inspirerad av The Queen’s Gambit? Ett snyggt schackspel blir både en inredningsdetalj och underhållning. Utmana dig själv och din familj och lär dig något nytt! Läs mer och köp schackspelet här (länk till Åhléns).

9. Broderikit

broderikit

Sätt igång med broderier! Det här kitet gör det enkelt och innehåller allt från garn och nål till olika mönster och bokstäver. Brodera ditt egna budskap eller följ de färdiga motiven. Läs mer och köp broderikitet här (länk till Skapamer.se).

10. Odlingskupa

Kom igång med dina gröna fingrar redan tidigt i vår. Med odlingskupan Grow, lite jord och valfri växt kan du börja med små plantor och blommor i ett tidigt stadium, och få dem att växa sig stora nog att plantera i kruka. Ett roligt och givande projekt som varar länge! Läs mer och köp odlingskupan här (länk till Awin.com).

11. Gåvoset med akvarellfärger

Utmana din konstnärliga sida med ett set av färger. Det här setet med akvarellfärger, pensel, block och guide gör det enkelt att komma igång med det kreativa skapandet. Läs mer och köp setet här (länk till Adtraction).

12. Gör dina egna tofflor

diy sticka tofflor

Vill du ge bort något värmande i jul? Det här DIY-kitet gör det enkelt att göra dina egna tofflor. Kitet innehåller stickor och mörkgrått garn av isländsk ull. Läs mer och köp DIY-kitet här.

13. Bullet journal-set

bullet journal starterkit

Kom igång med din egen bullet journal, även kallad bujo, med det här kitet. Organisera din vardag och rita och skapa inspirerande anteckningar, listor och scheman. Kitet innehåller allt från guide och pennor till tejp och schabloner. Läs mer och köp kitet här.

14. Prova på att börja sticka!

sticka-bok

Genom att sticka får du något att pyssla med och dessutom något att njuta av efteråt. Med en guidande bok, garn och stickor är du snabbt igång. Den här boken tipsar om hur du skapar vardagsplaggen – från enkla projekt till de som kan få ta mer tid. Läs mer och köp boken här (länk till Adtraction).

Tips! Tänk på att det går att sätta ihop kit själv också, som blir både praktiska och fina. Kanske ett hemma spa-kit med miljövänliga produkter eller ett eget recept med tillhörande ingredienser till köket?

Läs mer:

8 fina julpyssel från DIY-proffsen på Instagram

Säsongens finaste belysning – 21 utvalda tips

8 julklappstips för ett mysigare vardagsgrum