diy och kit till julklapp

14 DIY-kit och julklappstips som håller dig sysselsatt hemma

Välj en julklapp som ger dig något att pyssla med under ledigheten. Vi tipsar om 14 DIY-kit och julklappstips som håller dig sysselsatt i jul!

Annons

Lägg ett pussel, sy ditt första egna plagg eller varför inte tälja dina egna köksredskap? De här julklapparna är inte bara omtänksamma, utan ger dessutom glädje långt efter att julen är över.

Här är 14 utvalda julklappstips med tema DIY och gör-det-själv:

1. Målarbok

målarbok svenskt tenn
 

Mindfulness och underhållning i ett. Målarböcker har länge varit populära och ett sätt att varva ner i vardagen. Den här målarboken bjuder dessutom in dig till att sätta färg på Estrid Ericsons och Josef Franks vackra mönster. Läs mer och köp målarboken här (reklamlänk).

Annons

2. Keramik-kit

keramik kit
 

Har du alltid varit nyfiken på att prova på att göra din egen keramik? Med det här kitet kan du enkelt göra det hemifrån. Skapa din egen inredningsdetalj med DIY-kitet som bland annat inkluderar lera, borste, lack samt en steg-för-steg-guide. Läs mer och köp DIY-kitet här.

3. Snyggt pussel

snygga pussel
 

Ett stilfullt motiv på pusslet gör det både roligare (och mer utmanande!) att göra och dessutom fint att se på i hemmet. Night, Dusk och Dawn är alla tre exempel på det. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

Annons

4. Uppdragsbok

uppdragsbok som gör vardagen roligare
 

En julkapp som inte bara gör högtiden utan även vardagen snäppet roligare – särskilt i tider som dessa. Boken 365 unika och roliga uppdrag: boken som förändrar din vardag, bjuder på nya idéer, utmaningar och avbrott i vardagen. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

5. Sy med hjälp av en modedesigner

sy bok av ann ringstrand
 

En modern sybok av designern Ann Ringstrand, medgrundare av svenska Hope. Boken innehåller tio mönster för kläder som du kan lära dig att sy själv samt proffstips för hur du lyckas med DIY-projektet och väljer rätt bland tyger och detaljer – och mycket mer! Läs mer och köp boken här (reklamlänk).

Annons

6. Cocktailset

cocktailset
 

I brist på kvällar ute på krogen kan ett cocktailset göra det enklare att prova på nya spännande drinkar på hemmaplan. Det här setet är dessutom så snyggt att det gärna får stå framme på bordet. Läs mer och köp setet här (reklamlänk).

7. Tälja köksredskap

tälja köksredskap bok av moa brännström ott
 

Istället för att ge bort köksredskap i julklapp, varför inte ge den här guidande boken som ger ett roligt DIY-projekt att sätta tänderna i? Att tälja sina egna bruksföremål till köket är både meditativt och givande. Läs mer och köp boken här (reklamlänk).

Annons

8. Schack

snygg schack-set
 

Inspirerad av The Queen’s Gambit? Ett snyggt schackspel blir både en inredningsdetalj och underhållning. Utmana dig själv och din familj och lär dig något nytt! Läs mer och köp schackspelet här (reklamlänk).

9. Broderikit

broderikit
 

Sätt igång med broderier! Det här kitet gör det enkelt och innehåller allt från garn och nål till olika mönster och bokstäver. Brodera ditt egna budskap eller följ de färdiga motiven. Läs mer och köp broderikitet här (reklamlänk).

Annons

10. Odlingskupa

odlingskupa i glas
 

Kom igång med dina gröna fingrar redan tidigt i vår. Med odlingskupan Grow, lite jord och valfri växt kan du börja med små plantor och blommor i ett tidigt stadium, och få dem att växa sig stora nog att plantera i kruka. Ett roligt och givande projekt som varar länge! Läs mer och köp odlingskupan här (reklamlänk).

11. Gåvoset med akvarellfärger

gåvoset med akvarellfärger
 

Utmana din konstnärliga sida med ett set av färger. Det här setet med akvarellfärger, pensel, block och guide gör det enkelt att komma igång med det kreativa skapandet. Läs mer och köp setet här (reklamlänk).

Annons

12. Gör dina egna tofflor

diy sticka tofflor
 

Vill du ge bort något värmande i jul? Det här DIY-kitet gör det enkelt att göra dina egna tofflor. Kitet innehåller stickor och mörkgrått garn av isländsk ull. Läs mer och köp DIY-kitet här.

13. Bullet journal-set

bullet journal starterkit
 

Kom igång med din egen bullet journal, även kallad bujo, med det här kitet. Organisera din vardag och rita och skapa inspirerande anteckningar, listor och scheman. Kitet innehåller allt från guide och pennor till tejp och schabloner. Läs mer och köp kitet här.

Annons

14. Prova på att börja sticka!

sticka-bok
 

Genom att sticka får du något att pyssla med och dessutom något att njuta av efteråt. Med en guidande bok, garn och stickor är du snabbt igång. Den här boken tipsar om hur du skapar vardagsplaggen – från enkla projekt till de som kan få ta mer tid. Läs mer och köp boken här (reklamlänk).

Tips! Tänk på att det går att sätta ihop kit själv också, som blir både praktiska och fina. Kanske ett hemma spa-kit med miljövänliga produkter eller ett eget recept med tillhörande ingredienser till köket?

Läs mer:

8 fina julpyssel från DIY-proffsen på Instagram

Säsongens finaste belysning – 21 utvalda tips

8 julklappstips för ett mysigare vardagsgrum

Publicerat 07 december 2020
Annons