1. Lotta Agaton

Foton: Pressbilder.

Sveriges mest tongivande inredare har jobbat som stylist och inredare i snart 20 år. Hon började som redaktionschef på Residence, som hon också var med och startade år 2000. Under åren har det blivit många svenska som internationella inredningsuppdrag för firman Lotta Agaton Interiors och just nu är hon aktuell med ett egendesignat badrum för koreanska varumärket Lagom. Se bilderna från samarbetet här.

2. Malin Glemme

Foton: Pressbilder.

Historien om de moderätta mattorna börjar med att Malin Glemme letade mattor till sitt eget boende men inte hittade det hon ville ha, inget var tillräckligt fint. Sedan dess har det gått fort. Förra året lanserade Layered sin första möbelkollektion och sedan dess har den ena nyheten avlöst den andra.

Läs Residence intervju med Malin om nya kollektionen här. 

3. Louise Liljencrantz

Foto: Erik Lefvander.

Foto: Jesper Florbrant.

Toppinredaren Louise Liljencrantz förhöjer samtiden med sin säkra mix av historia och framtid, lyx och funk­tion. Hennes inredningar samplar snyggt från amerikansk retro, minimalism, art déco och hotellmiljöers scenografi. Läs mer om hennes utmärkelse som Årets inredare i Residence Stora Formpris här.

4. Carin Wester

Foto: Erik Lefvander.

Foto: Pressbild.

Förra året gick hennes egna modemärke i graven under förra året, men återuppstod som ett av Åhléns egna varumärken i höstas. Nyligen tillträdde hon som modedesignchef åt Åhléns där hon tar fram moodboards, färgkort och ritar prints för CW-kollektionen. Kika på bilder från Westers första kollektion för Åhléns här.

5. Annaleena Leino Karlsson

Foton: Kristofer Johnsson.

Stilgurun Annaleena Leino-Karlsson stylar, fotar, ritar, flyttar och bygger. När hon inte inreder paradvåningar och skapar virala bildsuccéer för mäklarfirmorna Alexander

White och Eklund Stockholm New York komponerar hon ha-begärliga miljöer och insta-vänliga bilder för välrenommerade möbelföretag. Dessutom driver hon ett eget showroom på Ekerö där hon själv bor.

Kika in i hennes vackra hem här. 

6. Carina Seth Andersson

En av våra mest hyllade glasformgivare, Carina Seth Andersson har skapat flera designklassiker genom åren som ger upphov till omedelbara ha-begär. Hennes populära vas Pallo för Skrufs glasbruk fick folkets designpris på Formex 2017 och lanserades nyligen i kolsvart glas. Den klassiska formen som fått en modern tappning har inspirerats av 70-talets damejeanner. Läs mer om hennes utmärkelse i Residence Stora Formpris här.

7. Hanna Wessman

Foto: Erik Lefvander.

Foto: Andy Liffner.

Hon har jobbat som programledare på tv, drivit youtube-kanal, bloggar sedan nio år tillbaka driver en webbshop och har även ritat egna möbler tillsammans med vännen och kollegan Louise Liljencrantz. Utöver allt detta jobbar hon som inredare åt stora privata boenden och åt fastighetsbolag och allra senast inredde hon Måns Zelmerlöws uppmärksammade hem på Kungsholmen i Stockholm. Se fler bilder från hemmet här.

8. Nathalie Schuterman

Foton: Martin Löf.

Nathalie Schuterman driver en av Sveriges mest kända modebutiker som lockar kunder från hela världen. Hos Schuterman hänger designernamnen tätt och plaggen håller en modenivå som saknar motstycke i landet. Hennes stiliga hem med en enastående kungsbalkong, har blivit vida omtalat ända sedan Residence fick en titt i hennes garderober. Kika in hos modedrottningen här.

9. Annica Eklund

Foton: Pressbilder.

Som kreativ chef på designföretaget Bolon arbetar hon dagligen med företagets konceptbutik Lab store, samarbeten, nya kollektioner och allt annat det anrika företaget tar sig för. Annica fotograferar både privat och för Bolon – och driver vingård och boutiquehotell i Piemonte i Italien. Den kreativa lampan är aldrig släckt. Se mer av inredningen i Bolon Lab store här.

10. Anya Sebton

Foton: Erik Lefvander.

Anya Sebton har kallats en av de mest eftersökta nya talangerna inom skandinavisk design och kombinerar konstnärlighet och funktion i sin formgivning, och hennes möbler erbjuder oväntade detaljer.

Bilder ovan från PR-byrån Trendgruppens nya kontor som bjuder besökare på en tappa hakan-snygg miljö signerad Anya. Till vänster Trendgruppens grundare Karin Sköldberg tillsammans med Anya Sebton.

11. Victoria Skoglund

Foton: Karin Björkquist.

Trädgårdsauktoriteten Victoria Skoglund, som driver Zetas trädgård, har byggt upp ett imperium kring sin stora passion. Hon är en flitigt anlitad expert i tv och tidningar och har släppt tre inspirerande trädgårdsböcker. I februari fick hon dessutom Elle Decorations nyinstiftade designpris Årets Inspiratör 2018 för sin kreativitet, långsiktighet och affärsmässighet.

Se reportaget från hennes privata trädgård här.

12. Emma Olbers

Foton: Pressbilder.

Svenska designern Emma Olbers har jobbat som kreativ chef på Ire Möbler och Tre sekel och är flerfaldigt prisbelönt, bland annat med Årets möbel för bordet Landala för Tre Sekel. Hon har även designat en väskkollektion för Palmgrens och formger för det svenska varumärket Eldvarm som gör fina produkter för eldstäder.

Spana in Olbers inredning tillsammans med Residence i en nyproducerad Bokal i Vallastaden här.

13. Ann Ringstrand

Foton: Pressbilder.

Prisbelönta designern Ann Ringstrand har skapat mode sedan 1990. Efter utbildning på Köpenhamns tillskärarakademi och Borås textilhögskola, var hon 2001 med och grundade det svenska modemärket Hope. Nyligen släppte hon sin första kollektion under eget namn med eau de parfum, doftoljor, unik keramik, utvalda plagg och smycken, läs mer om kollektionen här.

 14. Sundling Kickén

Foto: Kristofer Johnsson.

Den briljanta stylistduon och Residence-bloggarna Sundling Kickén, som består av Evalotta Sundling och Elin Kickén, har under det senaste året tagit sig an det ena inredningsprojektet efter det andra och slutar aldrig att imponera. De stylar allt från lägenheter till produkter och det går inte att ta miste på deras säregna och ständigt inspirerande stil.

Spana in deras senaste styling för Domo Designs senaste möbelkollektion här samt för Metros nya e-handelssatsning In My Corner här.

15. Amelia Widell

Foton: Pressbilder.

Amelia Widell tröttnade på att inte hitta den perfekta sittmöbeln och tog saken i egna händer. År 2015 lanserades sammetssoffan Blanca och Luca i belgiskt linne under varumärket Meli Meli Home. Sedan dess har kollektionen utökats med sittpuffar, mattor och sängkläder. Hon har även hunnit med att öppna ett showroom i Stockholm och Göteborg samt bloggat på Elle Decoration.

Läs mer om hennes inredningsstil här.

Listan är baserad på ett urval av kvinnor som vi porträtterat i Residence under det senaste året – och representerar långtifrån alla talanger i designvärlden. 

Läs också:

De lanserar konstplattform som hyllar kvinnligt skapande – se verken

Spana in årets inredares möbelutställning på Dusty Deco

8 fina lanseringar på möbelmässan

Gilla Residence på Facebook