Snygga, tidlösa och hållbara textilier till hemmet

Slå på ljud

Sugen på att ge hemmet ett lyft lagom till våren? Lägg lite extra krut på textilierna! Textilier tillför en omedelbar mysfaktor, får hemmet att kännas personligare och skapar en härlig ombonad känsla. Ett bra knep är att investera i tidlösa textilier i kulörer och material som håller på sikt.

Jordnära färger fortsätter att trenda 2021

2021 fortsätter de neutrala och jordnära kulörerna att dominera. Utöver att vara snygga och lättstylade färger är de även tidlösa och enkla att inreda med säsong efter säsong. För dig som vill skapa kontraster är gult och lila i fokus. Rent materialmässigt fortsätter utbudet av ekologiska, miljövänliga och klimatsmarta alternativ att växa, inte minst när det kommer till textilier.

Här hittar du 15 fina textilier, från kuddar och plädar till mattor och gardiner, som både är tidlösa och hållbara:

Ullpläd från &Tradition i beige

Värmande bomullspläd Collect från &Tradition gjord av ekologisk bomull. Finns även i blått, burgundy och grått. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Veckbandslängd gardin Emelie från Ellos Home

Skira veckbandslängder i 2-pack från Ellos Home med funktionell multibandslösning som gör att du enkelt kan hänga gardinlängderna på olika sätt. Kommer i tre längder och är Oeko-Tex-certifierad, vilket garanterar att mattan är testad och fri från skadliga ämnen för hälsan och miljön. Här kan du köpa dem (länk till Ellos).

Matta Stripe från Formgatan

Randiga mattan Stripe från Formgatan är handgjord och tillverkad av PET-garn från återvunna plastflaskor. Ett hållbart alternativ som påminner om ull både rent estetiskt och i känslan. Här kan du köpa den.

Påslakanset Danton från Jotex i ekologiskt bomull

Hej, färg! Påslakanset i ekologisk bomullspercale från Jotex som även är GOTS-certifierad, vilket innebär att hela framställningsprocessen är kontrollerad. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

9 snygga och tidlösa lampor som sätter stilen

Kudde från Classic Collection

Kuddfodral Camden från Classic Collection med en härligt bohemisk känsla. Kommer i flera storlekar. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

Bomullsmatta från Ellos Home

Slätvävd bomullsmatta från Ellos Home i ljusbrunt utförande. Mattan är Oeko-Tex-certifierad och kommer i flera färger och storlekar. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Ljusgrön bomullsduk från Juna

Maxa säsongens dukningar med Basic bomullsduk från Juna. Duken är gjord av ekologisk bomull och gör sig lika fint till middagsbjudningen som till vardags. Finns i blått och ockra. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Kuddfodral Jelena från Åhléns

Uppiggande kuddfodral i säsongens färger från Åhléns. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

Så bäddar du sängen med prydnadskuddar – 18 snygga köptips

Servett i grovlinne från Terrible Twins

Naturnära servetter i grovlinne från Terrible Twins. Passar perfekt till bjudningar men även till vardags som ett substitut till papper. Finns även en bordsduk och kökshanddukar i samma serie. Här kan du köpa dem.

Pläden Basket från Elvang

Pläden Basket från Elvang är gjord av alpackaull, som både värmer och adderar en härligt mjuk känsla. Här kan du köpa den.

Kuddfodral Dots från Åhléns

Färgklick i litet format! Det ljusgröna kuddfodralet Dots från Åhléns piggar upp vilket rum som helst. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

Veckbandslängd gardinlängd Beata från Ellos Home

Luftiga och mjuka veckbandslängder i tvättat halvlinne från Ellos Home. Tack vare multiband kan du hänga gardinerna direkt på en gardinstång eller använda rynkbands- eller nålkrokar. Säljs i 2-pack. Här kan du köpa dem (länk till Ellos).

I år vill vi inreda med vackra pasteller – 20 trendiga shoppingtips

Ullmatta Peas från Hay

Ullmattan Peas från Hay är handvävd och mjuk i sitt utförande. Hay arbetar med utvalda lokala mattvävningsföretag i både Indien och Nepal för att skapa jobbmöjligheter och garantera en hög nivå av hantverk. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Kuddfodral från Gyllstad

Gyllstads kuddfodral ser till att även balkongen och uteplatsen är redo för en ny säsong. Sydda av ekologisk GOTS-certifierad bomullsväv. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

Påslakanhet Candice från Ellos Home

Påslakanset från Ellos Home i tvättad linnekvalitet av franskt lin. Tryckknappar finns i nederkant. Finns i två storlekar och fjorton olika färgsättningar. Här kan du köpa det (länk till Ellos).