Snygga, tidlösa och hållbara textilier till hemmet

15 snygga, tidlösa och hållbara textilier till hemmet

Älskade textilier! Investera i stilsäkra gardiner, mattor, plädar och kuddar som håller stilen både denna säsong och nästa.

Annons
7 största inredningstrenderna under 2021
7 största inredningstrenderna under 2021
1:17

Sugen på att ge hemmet ett lyft lagom till våren? Lägg lite extra krut på textilierna! Textilier tillför en omedelbar mysfaktor, får hemmet att kännas personligare och skapar en härlig ombonad känsla. Ett bra knep är att investera i tidlösa textilier i kulörer och material som håller på sikt.

Jordnära färger fortsätter att trenda 2021

2021 fortsätter de neutrala och jordnära kulörerna att dominera. Utöver att vara snygga och lättstylade färger är de även tidlösa och enkla att inreda med säsong efter säsong. För dig som vill skapa kontraster är gult och lila i fokus. Rent materialmässigt fortsätter utbudet av ekologiska, miljövänliga och klimatsmarta alternativ att växa, inte minst när det kommer till textilier.

Här hittar du 15 fina textilier, från kuddar och plädar till mattor och gardiner, som både är tidlösa och hållbara:

Ullpläd från &Tradition i beige
 

Värmande bomullspläd Collect från &Tradition gjord av ekologisk bomull. Finns även i blått, burgundy och grått. Här kan du köpa den (länk till Nordic Nest).

Annons
Veckbandslängd gardin Emelie från Ellos Home
 

Skira veckbandslängder i 2-pack från Ellos Home med funktionell multibandslösning som gör att du enkelt kan hänga gardinlängderna på olika sätt. Kommer i tre längder och är Oeko-Tex-certifierad, vilket garanterar att mattan är testad och fri från skadliga ämnen för hälsan och miljön. Här kan du köpa dem (länk till Ellos).

Matta Stripe från Formgatan
 

Randiga mattan Stripe från Formgatan är handgjord och tillverkad av PET-garn från återvunna plastflaskor. Ett hållbart alternativ som påminner om ull både rent estetiskt och i känslan. Här kan du köpa den (länk till Designtorget).

Annons
Påslakanset Danton från Jotex i ekologiskt bomull
 

Hej, färg! Påslakanset i ekologisk bomullspercale från Jotex som även är GOTS-certifierad, vilket innebär att hela framställningsprocessen är kontrollerad. Här kan du köpa den (länk till butik).

Kuddfodral Camden från Classic Collection med en härligt bohemisk känsla. Kommer i flera storlekar. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

Annons
Bomullsmatta från Ellos Home
 

Slätvävd bomullsmatta från Ellos Home i ljusbrunt utförande. Mattan är Oeko-Tex-certifierad och kommer i flera färger och storlekar. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Ljusgrön bomullsduk från Juna
 

Maxa säsongens dukningar med Basic bomullsduk från Juna. Duken är gjord av ekologisk bomull och gör sig lika fint till middagsbjudningen som till vardags. Finns i blått och ockra. Här kan du köpa den (länk till Nordic Nest).

Annons
Kuddfodral Jelena från Åhléns
 

Uppiggande kuddfodral i säsongens färger från Åhléns. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

Naturnära servetter i grovlinne från Terrible Twins. Passar perfekt till bjudningar men även till vardags som ett substitut till papper. Finns även en bordsduk (länk till Designtorget) och kökshanddukar (länk till Designtorget) i samma serie. Här kan du köpa dem (länk till Designtorget).

Annons
Pläden Basket från Elvang
 

Pläden Basket från Elvang är gjord av alpackaull, som både värmer och adderar en härligt mjuk känsla. Här kan du köpa den (länk till Designtorget).

Kuddfodral Dots från Åhléns
 

Färgklick i litet format! Det ljusgröna kuddfodralet Dots från Åhléns piggar upp vilket rum som helst. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

Veckbandslängd gardinlängd Beata från Ellos Home
 

Luftiga och mjuka veckbandslängder i tvättat halvlinne från Ellos Home. Tack vare multiband kan du hänga gardinerna direkt på en gardinstång eller använda rynkbands- eller nålkrokar. Säljs i 2-pack. Här kan du köpa dem (länk till Ellos).

Annons
Ullmatta Peas från Hay
 

Ullmattan Peas från Hay är handvävd och mjuk i sitt utförande. Hay arbetar med utvalda lokala mattvävningsföretag i både Indien och Nepal för att skapa jobbmöjligheter och garantera en hög nivå av hantverk. Här kan du köpa den (länk till Nordic Nest).

Kuddfodral från Gyllstad
 

Gyllstads kuddfodral ser till att även balkongen och uteplatsen är redo för en ny säsong. Sydda av ekologisk GOTS-certifierad bomullsväv. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

Annons
Påslakanhet Candice från Ellos Home
 

Påslakanset från Ellos Home i tvättad linnekvalitet av franskt lin. Tryckknappar finns i nederkant. Finns i två storlekar och fjorton olika färgsättningar. Här kan du köpa det (länk till Ellos).

Annons