6 stora jultrender 2021, julens trender enligt våra danska favoriter

6 jultrender 2021 – enligt våra danska favoriter

Välkomna julen med ljusstakar, neutraler och grönska. Inspireras av julens nyheter hos våra danska favoriter och sex trender som sticker ut lite extra.

Annons
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender
1:22

Hej jul! Trots att årets kyliga julmånader nog känns avlägsna för de allra flesta av oss trillar nyheterna in och den efterlängtade inspirationen är påtaglig. Nyligen kikade vi närmare på kedjornas julnyheter för 2021 för att identifiera vilka tendenser som sticker ut lite extra.

Nu snöar vi istället in oss på våra sydliga grannar och några tydligare utstickare för årets julsäsong. Vilken trend blir din favorit i jul?

Här är sex tydliga jultrender 2021, från ljusstakar med en twist till tidlöst papperspynt, enligt våra danska favoriter:

Trend 1: Ljusstake 2.0

Jultrender 2021 enligt danska favoriter, ljusstake
Liva upp julljusstaken med kreativa former i neutrala toner som funkar oavsett säsong. Foto: Broste Copenhagen.  

Jul och levande ljus är redan en given kombination för många, men denna säsong står ljusen i fokus. Levande ljuskällor skapar en svårslagen mysstämning, lyser upp vintermörka hemmiljöer och adderar en rustik charm som eldriven belysning inte lyckas matcha.

Annons
Jultrender 2021 enligt danska favoriter, gröna ljus
Maxa julen på nolltid med en av högtidens allra starkaste kulörer – grönt. Foto: Broste Copenhagen.  

Broste Copenhagen visar vägen både gällande färg och form. Inspireras av färgstarka ljus (självklart med julens givna grönska i huvudrollen) och ljusstakar i böljande, lekfulla former.

Trend 2: Neutral bas

Jultrender 2021 enligt danska favoriterna, neutrala färger
Julen 2021 förekommer behagliga och jordnära färger i både vinterns dukningar och julens dekor. Foto: Ferm Living.  

Den jordnära, neutrala färgpaletten är här för att stanna både i vinter och nästkommande år. När färgskalan får sig julskrud är det ljusa nyanser som gäller, med beige och brunt i huvudsak. Julstämningen läggs enkelt till genom murriga kontraster, blommor och växter i säsong och guldglimrande detaljer.

Annons
Jultrender 2021 enligt danska favoriterna, naturnära färger
Integrera avkopplande ljusblå toner i julens dukning. Foto: Tine K Home.  

Om du vill tillföra ytterligare färg i mixen är avkopplande blåa toner ett helrätt koncept, inte minst svala ljusblåa varianter som hos Tine K Home. Nyansen är även den tidlös i sitt uttryck och just ljusblått spås bli en av 2022 års tydligaste färgtrender.

Trend 3: Julstjärnan regerar

Jultrender 2021 enligt danska favoriter, julstjärna
Få saker säger jul så mycket som stjärnmotiv och glimrande uttryck. Foto: Tine K Home.  

Numera kommer julstjärnan i många olika tappningar, från rejäla varianter i naturmaterial till mer simpla och nedtonade utföranden. Hos våra danska inredningsfavoriter är det enkla former som sticker fram lite extra, allra helst i behagliga kulörer med tidlös känsla.

Annons
Jultrender 2021 enligt danska favoriterna, juldetaljer
Låt julstjärnorna gå i olika stilar med olika placeringar, både upphängda och stående. Foto: Bloomingville.  

För att liva upp dekorationerna läggs fokus istället på ytor. Inspireras av inredningsvärldens starka taktila trend, där tydliga räfflor, gosigt fluff och ombonade teddytyger dyker upp i stora som små detaljer.

Trend 4: Naturnära grönska

Jultrender 2021 enligt danska favoriter, naturnära inslag
Grönskande växter tillsammans med grön inredning är ett vinnande möte, både i jul och framöver. Foto: House Doctor.  

En av säsongens stora trender är harmonisk grönska i form av blommor och främst grönbladiga växter. Julen är synonymt med båda delarna och i år är det just växterna som väger extra tungt. Klassiska kransar, burriga kvistar och miniatyrgranar är tre återkommande favoriter.

Annons
Jultrender 2021 enligt danska favoriter, julgran
Miniatyrgranen är på uppsving och får med fördel integreras i juldukningen. Foto: Ferm Living.  

Denna säsong flyttar naturen in med besked hos House Doctor, där välkurerade och genomarbetade kransar möter bångstyriga kvistar i en och samma miljö. Finast blir det om dekorationerna hängs från taket för att skapa ett maffigt blickfång.

Trend 5: Paketfokus

Jultrender 2021 enligt danska favoriter, paket
Sugen på att lägga extra krut på paketen i år? Låt inslagningen stå i fokus. Foto: House Doctor.  

Nu är det presenternas glimrande skrud som står i centrum. Flera av de danska varumärkena lägger 2021 ett tydligare fokus på att ge presentpapper, snören och band ett mer stilsäkert lyft. Spektrat är brett, från skimrande mönstermaximalism till enfärgade utföranden utan stark julprägel.

Annons
Jultrender 2021 enligt danska favoriter, paket
Brunt och beige genomsyrar även säsongens paket. Krydda upp med färgstarka band. Foto: Broste Copenhagen.  

Även här förekommer några av säsongens och 2022 års kulörtrender. Oberoende stil, inspireras av House Doctor och Broste Copenhagen som trots sina olika utföranden får in trendsäkra kulörer i varierad skala.

Trend 6: Papperspyntet

Jultrender 2021 enligt danska favoriter, julpynt i papper
Enkla dekorationer i papper och naturmaterial som lyfter upp oavsett årstid. Foto: Ferm Living.  

Papperscomebacken är total, inte minst när det kommer till säsongens dekorationer. Den klassiska materialtrenden förekommer hos Ikea och Åhléns och genomsyrar även de danska varumärkena julen 2021. Många av detaljerna är simpla i sitt utförande i toner som smälter in hela vintern.

Annons
Jultrender 2021 enligt danska favoriter, juldekorationer i papper
Färgstarka pappersdekorationer är en bra detalj för dig som vill ha färg i lagom mängd. Foto: Bloomingville.  

Om du vill säkra dekorationernas livslängd och låta de hänga kvar längre, fokusera på den neutrala basen. Bloomingville kombinerar poppig kulör med murrigare nyanser, vilket skapar behaglig balans samtidigt som den upplyftande julkänslan känns tydligare.

Annons