Vi listar 6 stora inredningstrender hösten 2021 enligt Pinterest

6 stora inredningstrender hösten 2021 – enligt Pinterest

Ny säsong, nya inredningstrender att inspireras av. Nu kikar vi närmare på Pinterest och de sex ledande tendenserna inför hösten 2021.

Annons
TV: Se 6 stycken inredningstrender vi helst vill glömma
TV: Se 6 stycken inredningstrender vi helst vill glömma
1:12

Vi laddar upp inför kommande årstidsskifte genom att scanna av höstens ledande tendenser inom inredningsvärlden. Enligt Hemnet är det bland annat grönskande blickfång och loppisfynd på tapeten i höst. Nu tar vi pulsen på populära Pinterest, en svårtoppad inspirationshub för heminredningsentusiaster världen över, för att se vilka trender som regerar hösten 2021.

Här är sex inredningstrender som vi enligt Pinterest bara lär se mer av hösten 2021 – och framöver:

Annons

Trend 1: Bohemiska vibbar

Inredningstrender hösten 2021 enligt Pinterest, bohemisk inredningsstil
Sugen på att addera en mer bohemisk känsla hemma? Börja med mönstrade textilier. Foto via Alquimia Deco.  

Skandinaviskt och sparsmakat i all ära, men nu är det många som är nyfikna på den bohemiska inredningsstilen. Pinterest hintar om att allt fler kikar efter maxade mönster, djupa kulörer och härlig grönska – helst i kombination.

Trenden gör sig utmärkt i kuddar och plädar, allra helst i maximalistisk anda där ett mönster möter ett helt annat i en och samma miljö.

Trend 2: Poppiga neonblickfång

Inredningstrender hösten 2021 enligt Pinterest, neonlampor
Använd neonbelysning för en poppig ljuskälla och snygg statementdetalj. Foto: Hay.  

Redan inför 2021 började neonbelysning dyka upp i allt större utsträckning, med neonskyltar, lampor och ljusrör i lysande neon. Enligt Pinterests-användarna kommer den smått nostalgiska 80-talstrenden endast att bestå och förmodligen växa allt större.

Annons

Använd neonbelysning för att skapa kreativa ljusinstallationer eller ett spännande blickfång som sätter stilen.

Trend 3: Salviagrönt

Inredningstrender hösten 2021 enligt Pinterest, salviagrönt
Liva upp den enhetliga, nedtonade paletten med ett diskret färginslag. Foto: Nordiska kök.  

Sugen på att addera en ny kulör i hemmet? Grönt ser ut att bli mer populärt på Pinterest, framförallt salviagrönt. De senaste åren har nedtonade färger, som beige och grått, fått sig ett uppsving genom att addera varmare toner.

Salviagrönt är en ypperlig kompromiss mellan lugnande neutral och diskret färgklick. Låt nyansen genomsyra ett helt rum, en vägg eller komprimera det till en möbel.

Annons

Trend 4: Hemmabiblioteket 2.0

Inredningstrender hösten 2021 enligt Pinterest, hemmabiblioteket
I höst är det fysiska böcker och tidningar som regerar, både som inredning och avkoppling. Foto via Organised pretty home.  

Höstens svalare temperaturer, mörkare kvällar och stämningsfulla ljuskällor rimmar väl med analog underhållning i form av en bok eller favoritmagasin. Nu lägger vi teknologin åt sidan och fokuserar på vårt eget minibibliotek på hemmaplan, en plats för avkoppling och uppladdning.

Samla din favoritlektyr i bokhyllan, placera några böcker på varandra i rummet eller låt en bok ligga inom räckhåll från soffan.

Trend 5: Jordiga färger

Inredningstrender hösten 2021 enligt Pinterest, jordiga färger
Den naturnära färgskalan håller i sig, med brunt i framkant. Foto via Avenue design studio.  

Ja, den jordnära paletten är fortfarande högst aktuell – åtminstone enligt Pinterest-användarna. I höst är det en något mörkare, jordig färgskala som ligger i framkant, allra helst med bruna, roströda inslag.

Annons

Färgerna är enkla att inreda med och bidrar till en behaglig helhet i hemmet. Dessutom är de behagliga kulörerna klassiska i sitt utförande och passar år efter år.

Trend 6: Klassiska trämaterial

Inredningstrender hösten 2021 enligt Pinterest, trämaterial
Naturmaterial har länge varit på tapeten men trenden ser inte ut att avta, snarare tvärtom. Foto: Elin Sylwan för Historiska Hem Stylist: Charlotte Lindholm Mäklare: Hanna Tairi.  

Gällande materialval är trä en solklar favorit. Likt den jordnära paletten är trä, från ek till furu, tacksamt att inreda med, både på grund av sin naturligt neutrala färg och för sina hållbara fördelar. På Pinterest ligger robusta trämöbler i framkant, från rymliga skåp och arbetsbänkar till klassiska pinnstolar och simpla bord.

Annons

Inspireras av hyllade Japandi-stilen, där skandinavisk minimalism möter den japanska elegansen.

TV: Se 8 sätt att inreda med den stora medelhavstrenden
TV: Se 8 sätt att inreda med den stora medelhavstrenden
2:02
Annons