Inredningstrender enligt Hemnet, hösttrender 2021

8 heta stylingtrender på Hemnet hösten 2021

Hemnet är en given inspirationskälla för inredning, inte minst trendspaning. Lagom till hösten scannar vi av kommande tendenser och spännande blickfång vi kan utläsa från bostadsannonserna.

Annons
TV: Se 8 stylingtrender på Hemnet i höst
TV: Se 8 stylingtrender på Hemnet i höst
1:25

Hösten närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja ladda upp och inspireras av hösttrenderna 2021. Vi har tidigare stämt av stylingtrenderna som spås bli stora 2021 tillsammans med Hemnets inredningsexpert. Nu dyker vi ner bland bostadsannonserna och scannar av vilka tendenser vi bara kommer se mer av i höst.

Inspireras av åtta inrednings- och stylingtrender på Hemnet värda att hålla koll på hösten 2021:

Stylingtrend 1: Maxa med grönska

Stylingtrender på Hemnet hösten 2021, växter och blommor
Både gröna växter och blommor fortsätter att genomsyra våra hemmiljöer i höst. Foto: TT.  

Ingen har nog gått miste om den gröna trenden som endast har fått nytt liv till följd av pandemin. Hemnet-annonserna präglas av blommor och växter i alla dess former, inte minst gröna växter. Helst skapar du en maximalistisk miljö, koncentrerat till en prunkande oas i ett fönster, längs en vägg eller i ett rum. Växtgardinen fortsätter att regera, ett grönt blickfång som du enkelt gör själv.

Annons

Stylingtrend 2: Ombonade textilier

Stylingtrender på Hemnet hösten 2021, ombonat
Välkomna årets kyligare månader med gosiga, värmande textilier i alla hemmets rum. Foto: Hanna Söderström/@hannafotograf för Bosthlm Mäklare: Martin Lundmark.  

En tydlig tendens på Hemnet är en trend vi har sett mycket av under en längre tid, nämligen textilier i mängder. Textilier sätter stilen och skapar en ombonad känsla oavsett årstid, men blir desto nödvändigare under årets svala årstider. Tänk kuddar, plädar och mattor och maxa gärna med en extra kudde eller pläd. Låt alla detaljer gå i samma färgpalett eller blanda in poppiga kontraster.

Stylingtrend 3: Loppisfynd som blickfång

Stylingtrender på Hemnet hösten 2021, loppisfynd
Sätt en unik, personlig prägel på ditt hem med vackra loppisfynd. Foto: Johan Spinnell för Historiska Hem Stylist: Åsa Copparstad Mäklare: Hanna Tairi.  

Loppisvurmen är här för att stanna, så även på Hemnet. Oavsett om det rör sig om en charmig vas, en mäktig spegel eller en vacker ask så är loppisfynd sanna guldklimpar i inredningsbilden. Särskilt fint blir det om du kombinerar ditt loppisfynd med andra personliga objekt du håller kärt. Addera växter i säsong för ett levande, uppiggande stilleben.

Annons

Stylingtrend 4: Hemmakontor 2.0

Stylingtrender på Hemnet hösten 2021, hemmakontor
Låt din arbetsplats bli en inspirerande, kreativ hub där olika färger och material möts. Foto: &Tradition.  

2020 blev hemmakontoret det nya normala för många av oss och kan mycket väl bestå även fortsättningsvis, antingen på heltid eller några dagar i veckan. Nu är det dags att ge arbetsplatsen lite extra kärlek. Hemnet präglas av olika kreativa lösningar, stora som små, med en gemensam nämnare – färg och form. Liva upp ytan med en poppig stol, belysning i kontrasterande kulör eller en härlig tekanna.

Stylingtrend 5: Lantliga vibbar

Stylingtrender på Hemnet hösten 2021, lantliga kök
Den klassiskt neutrala färgskalan genomsyrar Hemnet-annonserna även i höst. Foto: Joakim Johansson för Historiska Hem Stylist: Charlotte Lindholm Mäklare: Josefin Widman.  

I höst håller vi hårt i sommarens lantliga charm i hela hemmet, framförallt köket. Vi ser ljusa neutraler, främst beige, brunt, grått och vitt, kombineras med naturnära materialval, allra helst nordiska träslag. Blanda in unika objekt (kanske ett loppisfynd eller två?), handgjord keramik och uppiggande grönska. Inspireras av en enkel estetik som känns både genuin och tidlös.

Annons

Stylingtrend 6: Färgstark kontrast

Stylingtrender på Hemnet hösten 2021, färgstarka objekt
Satsa på detaljer, stora som små, i en avvikande färg jämfört med miljön i fråga. Foto: &Tradition.  

Bryt av den enkla, skandinaviska färgpaletten med trendiga kontraster. Många gånger går den kontrasterande inredningsdetaljen eller möbeln i en neutral färg, men nu är det poppiga kontraster som gäller. Inspireras av årets trendkulör gult, klassiska pasteller eller rött i alla dess former. Låt kontrasten genomsyra konst, belysning, möbler eller småobjekt runtom i hemmet.

Stylingtrend 7: Mera trä

Stylingtrender på Hemnet hösten 2021, trädetaljer
Naturnära material, framförallt trä, genomsyrar inredningsbilden 2021. Foto: Historiska Hem Stylist: Thomas Lingsell Mäklare: Henriette Gerson.  

Är du stormförtjust i trä? Du är inte ensam. Hemnet-hemmen bjuder på trä i mängder och det är svårt att inte älska trenden. Snyggast blir det om du använder flera trädetaljer i ett rum, oberoende av storlek och utförande. Här ser vi trä genomsyra allt från förvaring och knoppar till bord och hyllor. Spana in tio inspirerande sätt att inreda med mer trendigt trä i hemmet.

Annons

Stylingtrend 8: Lekfull konst

Stylingtrender på Hemnet hösten 2021, lekfull konst
Färgstarka, lekfulla motiv är perfekta för tavelväggen. Foto: Philip McCann för Skandiamäklarna Vasastan Mäklare: Joakim Andersson.  

Lekfulla inslag och poppiga färger är två tendenser som ofta går hand i hand, inte minst genom konst, keramik och skulpturer. Hemnet kryllar av inspirerande hem med kreativt hantverk, ofta vardagsrum med en mäktig tavelvägg. I höst är det lättsamt och färgstarkt som regerar, antingen i form av motiv, fotografin eller små upphängda objekt. Den gemensamma nämnaren? Färg och lekfullhet!

TV: Se 6 stycken inredningstrender vi helst vill glömma
TV: Se 6 stycken inredningstrender vi helst vill glömma
1:12
Annons