8 vackra eldstäder som höjer mysfaktorn utan skorsten

Brasa, eldstad, kamin, öppen spis – kärt barn har många namn. Levande eld gör under för mysfaktorn i hemmet. Men det är långt ifrån alla som har möjlighet att sätta in äkta vara. Här är åtta köptips på stilfulla och naturtrogna varianter som drivs av bioetanol, gasol eller el.

Annons
7 trendiga inredningsdetaljer i höst
7 trendiga inredningsdetaljer i höst
2:04

En skorstensfri eldstad ger både myskänsla och värme, utan att behöva avancerade installationer eller tillstånd. Du slipper också både rök, sot och aska som annars kan smutsa ner inomhus. Lågorna som ser ut som en öppen eld skapas genom antingen el, gasol eller bioetanol i en behållare.

De senaste åren har utbudet exploderat och många skorstensfria eldstäder är idag förvillande lika äkta vara. Här är några av våra favoriter:

8 naturtrogna, eleganta skorstensfria kaminer och öppna brasor

1. Öppen spis, Cambridge

En riktigt pampig pjäs i klassisk stil, perfekt för vardagsrummet, eller varför inte sovrummet? Vedpinnar i keramik bidrar till den rustika och autentiska känslan. Etanoleldad. Läs mer och köp här.

Annons

2. Kamin i gjutjärnsstil, Westbo

Den här kaminen i gammeldags stil ger rejält med charm och en mycket naturtrogen känsla. I ryggen på den etanoleldade spisen sitter speglar som förstärker intrycket av lågorna. Extra mysig i köket! Läs mer och köp här.

3. Modern kamin, Burford

För dig som vill komma åt känslan av en klassisk, modern braskamin. Etanoleldad och passar perfekt i vardagsrummet. Läs mer och köp här.

Annons

4. Dekorationskamin, Clas Ohlson

Elektrisk braskamin i modern stil med naturtrogna flammor. Kaminen har även en inbyggd fläkt som sprider värmen runt i rummet. Läs mer och köp här.

Annons

5. Stram spis, Ruby Fire

Stram spis i stenlaminat med fossila ådringar. Komplettera med keramiska vedträn om du vill öka känslan ytterligare. Finns i både etanoleldad och elektrisk variant. Läs mer och köp här.

6. Vägghängd kamin, Tüv

Klassisk, vägghängd etanoleldad modell i svart, passar i de flesta hem. Läs mer och köp här.

7. Traditionell spis, Crosby

Kamin i traditionell kolonialstil med inbjudande spiselkrans. Mysig i vardagsrummet såväl som sovrummet. Etanoleldad. Läs mer och köp här.

Annons

8. Rund kamin, Vauni

Klotrund kamin från Vauni är en skorstensfri bioetanol kamin som ger skön värme och lågan kan regleras. Läs mer och köp här.

Annons