åhlens inredning våren 2021

Så ser vårens inredning 2021 ut på Åhléns – se bilderna här

Vårens första inredningsnyheter är redan här! På Åhléns går säsongen i ljusa toner med inspiration från naturens grönska och havets blå toner. Se bilderna på vårkollektionen här.

Annons
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på
1:35

I vår blickar Åhléns mot en ljusare framtid efter en mörk vinter och ett för många påfrestande 2020. Genom att inreda i ljusa toner och med inspiration av naturen skapas en harmonisk känsla i vårhemmet.

– Längtan till naturen har satt sin prägel i form av mönster och färgskalor. Vi har frossat i växtlighet, knoppar och fröer, blommor och blad, säger Chary Westberg, designchef på Åhléns Hem.

Bland materialen syns en stor variation från ljust trä och transparent glas till keramik och mjuka textilier, medan formerna främst är mjuka och lätt rundade. Kollektionen är uppdelad i två teman för hemmet samt två teman för utelivet i trädgården eller på balkongen.

– För att blicka mot framtiden är det viktigt att förstå sin historia därför har vi jobbat mycket med traditionella hantverk på textilier, keramik och möbler för att känna den mänskliga handens närvaro i vår hemkollektion, säger Chary Westberg.

Annons
Sovrum i vår hos Åhléns
 
randigt porslin från åhléns
 

Inredningstrender på Åhléns våren 2021

Vårens första tema går under namnet Soft modern, som inspirerats av en mjuk variant av minimalismen. Paletten går i ljusa neutraler och olika pasteller, med accenter i varm terrakotta alternativt kallare blå toner. Fokus ligger på organiska former, varierande ytor och kontrasterande element. Bland detaljerna är det glas och keramik som är it-accessoarerna och i mönsterbilderna är den handgjorda känslan närvarande.

Annons
pläd och mönstrade kuddar och gardiner från åhléns 2021
 
frukost på sängen hos åhléns
 
dukning åhléns 2021
 
Annons

Det andra temat har namnet Flora och fauna och beskrivs av Åhléns som en hyllning till naturen. Naturmaterial som jute, lin och hampa är kollektionens stjärnor och kompletterar en bas i vitt och grått tillsammans med accenter i olika rosa nyanser. Mönstrens inspiration har hämtats från botaniska planscher och påminner om målningar i vattenfärg.

sovrum i blått och vitt
 
påskdukning hos åhléns
 
Annons
skärbräda i trä och randigt porslin från åhléns
 

Vårens inredning för balkong och trädgård

Vårens kollektion för utelivet, oavsett om man har en liten balkong eller en hel egen trädgård, går även den under två olika teman. Det första kallas City Jungle och bjuder på allt från färgsprakande nyheter och bladmönster till naturmaterial som vattenhyacint, sisal och rotting.

badrum våren 2021
 
Annons
handduksställning från åhléns
 

Det andra temat går i blå toner med mönster med klassiska ränder samt fiskar och sjöborrar. Temat går under namnet Deep as the ocean och har inspirerats av havslivet. I kollektionen kommer det finnas accenter i somriga koralltoner och fokus ligger på att flytta livet utomhus – oavsett om det är till det lyxiga uteköket, en picknick i en park eller vardagsrummet som får flytta ut till balkongen.

miniväxthus från åhléns
 
Annons
miniväxthus från åhléns våren 2021
 

Läs mer:

Trendspaning: 70-talet är tillbaka i våra inredningar

Badrumsexperten: Här är 2021 års stora badrumstrender

Här är de trendigaste färgerna i köket 2021

Publicerat 02 december 2020
Annons