Redaktionen tipsar: Art Directorns önskelista

Det lackar mot jul och redaktionen har skrivit sina önskelistor – en formsäker blandning av smått och stort. Men allt stiligt så det förslår. Residence Art Director Oscar Fjellmans favoriter är en utsökt balansgång på gränsen mellan mjukt och hårt.

Text
Annons
Emma Stocklassa - formgivare för Residence stora formpris
Emma Stocklassa - formgivare för Residence stora formpris
2:57»Att liksom gå och tänka på någon och vad den kanske önskar sig är väl bland det finaste och svåraste. Drömscenario är att tänka bort både pengar och prestation, som här! Röd tråd är mjuk-hård.«

Residence Art Director Oscar Fjellman.  Foto: Dag Elfgren

1. Känns som en boom nu med flera kreatörer som skapar nya hängande ­skulp­turer, denna gillar jag lite extra som är liksom mjuk-hård i pulverlackerad aluminium. The dot från Studio Stolpe, 1 200:-.

Annons
The dot från Studio Stolpe, mjuk-hård i pulverlackerat aluminium.
 

2. Finns det något mer vardagslyxigt än härliga bestick? Alessis Santiago ligger så fint i handen och förhöjer alla vardags­middagar, 2 100:- för 24 delar.

Annons

3. Fulvio Bianconi är en ny upptäckt för mig. Han gör de vackraste saker i glas för Murano, någon att hålla koll på! Just denna vas Pezzato klubbades för 50 000:- på auktion.

Fulvio Bianconis vas Pezzato från Murano.
 

4. Har du en vän som ghostar dig och 25 000 kronor över kan du ge hen en tankeställare med denna Gwelio weilo qin pe som betyder spöke på kinesiska, av Jaime Hayon för Parachilna. 24 675:- ­på Nordiska­ ­Galleriet.

Gwelio weilo qin pe av Jaime Hayon för Parachilna, Nordiska­ ­Galleriet.
 

5. En något rimligare vas när det kommer till prisklass, men ack så vacker, Ebon av ­Claesson Koivisto Rune för Orrefors, 4 500:-.

Annons
Vasen Ebon av ­Claesson Koivisto Rune för Orrefors.
 

6. På Pompa shop hittar jag alltid saker som ger starkt ha-begär, denna korthållare av återvunna cykelslangar till exempel, otrolig! Från Sollbe Studios, 450:-.

Korthållare av återvunna cykelslangar, Sollbe Studios, Pompa shop.
 

7. Georg Jensens fat Panton kvalar verkligen in på mjuk-hård. Finns i både blankpolerat rostfritt stål som här och nu i färgat glas. 2 499:-.

Annons

8. Arteks klassiska pall Stool 60 finns endast i år med ­kontrasterande fogar och heter Kontrasti, detta för att fira deras 90-årsjubileum, 3 375:- hos Svenssons i Lammhult.

Annons