härliga sängar ideer

Få till drömsovrummet med billiga & enkla knep

Känns det svårt att inreda sovrummet så som du vill ha det? Då har du hamnat rätt för här kommer nämligen billiga och enkla inredningsidéer.

Annons
Kika in hemma hos inredningsstylisten Lovisa Häger
Kika in hemma hos inredningsstylisten Lovisa Häger
1:15

Sovrummet glöms ofta bort vid inredning av hemmet. Alla andra rum satsas det stort på, de ska se vackra och ordentligt inredda ut och detta beror antagligen på att dessa rum kommer synas för gäster. Men sovrummet borde inte stå halvfärdigt eller halvtomt med endast en säng. Vi spenderar nästan en tredjedel av livet inne i sovrummet och därför borde det satsas mer på när det kommer till inredning. Ett sovrum som är tomt eller inte helt färdigt kan störa processen att varva ner och slappna av när man ska sova.

Annons

För att inreda sovrummet måste inte stora belopp spenderas. Det går utmärkt att hitta enkla och billiga lösningar och sätt att inreda så att det ska bli mysigt och fint. Här kommer några tips på bra inredningsidéer för den som vill skapa sitt drömsovrum för en billig penning.

Vill du ha fler tips på hur du förhöjer ditt sovrum? Här hittar du allt vi skrivit om sovrum och sovrumsinredning.

Shoppa hemifrån

Shoppa hemifrån men med detta betydet det inte att shoppa via internet. Gå runt i hemmet och leta efter inredning som inte kommer till användning i andra rum eller som kanske skulle passa in bättre i sovrummet. Möjligtvis hittar man en fåtölj i något annat rum som man upptäcker har en bättre plats i sovrummet. Detta är enkelt då du inte måste lämna hemmet och det är billigt då det inte kostar en enda krona.

Vacker stol pall inredning
 

Var försiktig med trender

Trender är bra för att få inspiration till hur sovrummet ska inredas men var noga med att inte inreda hela sovrummet utifrån en trend. Trender är just trender och går snabbt ut och nya kommer hela tiden. Att inreda utifrån trender gör det väldigt dyrt för då blir det att göra om varje säsong. Det bästa är att inreda så som man själv vill ha det och ta inspiration från flera trender och inte endast hålla sig stenhårt till varje ny som dyker upp. Inred med saker som kommer hålla sig trendigt för evigt. Det blir både billigare och enklare att inreda på det viset.

Annons
Bädda sängen som hotell
 

Låt sängen kosta

Spendera lite extra pengar på sängen! Lägga pengar på sängkläder, madrass, bäddmadrass och sängkarm. God nattsömn är mycket viktigt för att fungera i vardagen och därför bör sängen spenderas lite extra på.

Kuddar
 

Ha en färgpalett som följs

Välj ut en färgpalett som används i hela rummet. Mörka och lugna färger är bra att ha, de gör mycket för rummet. Rummet får en högre mysfaktor och det blir skönare för ögat med en genomtänkt färgpalett som följs och används i hela inredningen. Till väggarna rekommenderas det att välja en skön mörk färg för att ge rummet en rofylld karaktär.

Annons
Vackert sovrum
 

Minimalistisk inredning

För att hålla prislappen nere vid inredningen av rummet så kan en ide vara att gå efter den minimalistiska stilen. Om ett rum inreds på ett bra sätt utifrån den minimalistiska stilen blir det ofta väldigt snyggt och rummet blir vilsamt och lätt att städa.

Annons

Ändra sängkläder utifrån årstid

Sängkläderna i sängen kan vara smart att ändra varje årstid för att få en liten förändring då och då. Det behövs inte byta ut allt i sovrummet vid varje årstid, det räcker att ändra bäddning för att rummet ska kännas nytt och fräscht. Det blir dyrt om mattor, gardiner och andra asessoarer ska bytas ut varje årstid.

 

Ta in växter

Få in växter i sovrummet! Växter är billigt jämfört med mycket annan inredning och det är enkla att applicera i rummet för att skapa en känsla av utfyllnad. Några väl placerade gröna växter gör att rummet blir mer levande och hjälper till att skapa den rofyllda atmosfär som ett sovrum ska förmedla.

 

Källa: My Domaine.

Publicerat 16 juli 2021
Annons