Redaktionen tipsar: Chefredaktörens ÖNSKELISTA

Det lackar mot jul och redaktionen har skrivit sina önskelistor – en formsäker blandning av smått och stort. Men allt stiligt så det förslår. Residence chefredaktör Imke Janoschek önskar sig hemmagjorda och praktiska julklappar, en jul fri från onödigt överflöd.

Annons
Styrka – Anja & Filippa för Markslöjd
Styrka – Anja & Filippa för Markslöjd
0:26

»Vi vill inte se onödigt överflöd, men någon liten klapp under granen är ju faktiskt trevligt. Det kan vara hemmagjort eller något av detta här. En praktisk parkbänk till exempel!«

 

1. Stockholms vinter kräver extra underhåll för gator och hyn i ansiktet, lite olika stödåtgärder från L:A Bruket mottages tacksamt. Här Face mask 300, 670:-.

Annons
Face mask and peel, L:A Bruket.
 

2. Linda Ring bakar de mest fantastiska bröden på ­instagram – nu finns hennes ­degansikten på en filt i samarbete med Layered. Som brödperson känns det som att denna filt är ett måste, 3 170:-.

3. Jag är ­ganska rädd för hästar, och ingen ridtjej, men looken är det ingen fel på. Ridstövlar från Totème, 8 000:-.

Ridstövlar av Totème.
 

4. Nick Ross är en av Sveriges mest intressanta ­designers. Här är ett av hans småbord, pallar, sådana kan man aldrig ha för många av.

Annons
Nick Ross småbord och pallar.
 

5. Denna parkbänk av Emma Olbers i 100 ­procent rostfritt stål för ­norska Vestre är väl mer tänkt för just parker, men skulle se bra ut i min trädgård också.

Parkbänk av Emma Olbers i 100 ­procent rostfritt stål för ­norska Vestre.
 

6. Nytt doftljus från Byredo hör julen till. Detta heter Sweet grass, 730:-.

Annons

7. Alexander Stutterheim sysslar numera mycket mer med ull än med regnrockar. Nu har han tagit fram en handskyttlad kapselkollektion för Nordiska museet, med handstickad mössa, halsduk och vantar. Helt rätt längd på halsduken, som kan köpas i ­Nordiska museets butik.

Annons