designklassiker

Tidlös design – 12 vackra klassiker att inreda hemmet med år efter år

Inredningstrender kommer och går med vissa vackra klassiker består! Vi listar 12 fina designklassiker att inreda hemmet med som håller stilen år efter år.

Annons

Ingredningstrender förändras ständigt. I år är det till exempel helrätt med jordnära toner, naturnära materialval, taktila ytor och lekfulla former som utmanar ögat. Det är spännande att följa trenderna och hur vår inredning ständigt ändras men även att fokusera på det tidlösa som är precis lika trendigt år efter år.

Viss inredning byter vi gärna ut beroende på säsong och trender och därför är det perfekt att investera i sånt som man vet håller stilen.

 

Designklassiker att investera i:

Vi listar 12 designklassiker att inreda hemmet med, som alltid håller stilen!

constella ljusstake klong
 

Den eleganta ljusstaken Constella är formgiven av Eva Schildt för svenska Klong. Ljusstaken har en skulptural design med plats för både värmeljus, kronljus eller små glasinsatser i vilka du kan ha små blommor i. Ljusstaken finns i flera färger. Köp den här (reklamlänk).

Annons
flowerpot bordslampa
 

Verner Pantons prisbelönta bordslampa Flowerpot VP3 kommer från &Tradition och formgavs redan 1968. Flowerpot är en riktig designikon som överlevt flera modesvängningar och fortfarande passar in i flera inredningsstilar. Du kan välja mellan olika färger. Köp den här (reklamlänk).

glasbord pedrera gubi
 

Glasbordet Pedrera från danska Gubi är formgivet av Barba Corsini &: Ruiz Millet. Bordet finns även med underrede i mässing. Du hittar det här (reklamlänk).

Annons
stol thonet
 

En elegant stol i svart bok och flätad rottingsits från Fameg som är populär i hem runtom hela världen. Designad redan 1859 av möbeldesignern Michael Thonet är den världens första masstillverkade stol och den har vunnit flera priser för sin tidlösa samt funktionella design. Du kan köpa den här (reklamlänk).

stoff nagel ljusstake
 

Den populära och byggbara ljusstake ur den klassiska serien STOFF Nagel som går att bygga på med flera delar ur serien. Du hittar den här (reklamlänk).

Annons
vas alvar aalto iittala
 

Vas från designlegenden Alvar Aaltos i de ikoniska böljande vågformerna som sedan vinsten vid världsutställningen i Paris 1937 blivit en tidlös symbol för skandinavisk inredningsdesign. Du hittar denna Iittala vas här (reklamlänk).

vägglampa gubi
 

Piffa upp väggen med en riktig designikon! Bestlite BL5 vägglampa från Gubi är designad av Robert Dudley Best och har varit i kontinuerlig produktion sedan 1930. Lampan har en elegant, klassisk design. Köp den här (reklamlänk).

Annons
georg jensen ljusstake
 

Ilse ljusstake från Georg Jensen är tillverkad i mässing och har ett effektfullt uttryck då det ser ut som den flyter ovanför ytan. Ljusstaken är designad av Ilse Crawford som inspireras av livet samt vad som driver oss människor framåt när hon skapar sina produkter. Du hittar den här (reklamlänk).

elephant shair
 

Elephant lounge sheepskin är en fåtölj från NORR11 som passar perfekt för dig som söker något alldeles extra. Stolen är designad av Kristian Sofus Hansen tillsammans med Tommy Hyldahl och den har en tydligt skandinavisk design. Finns i fler färger och även med sits i läder. Du hittar den här (reklamlänk).

Annons
gräshoppa lampa gubi
 

Golvlampan Gräshoppa, även kallad Grasshopper, från Gubi är en av de mest ikoniska designföremålen skapad av Greta Grossman under 40-talet. Den är en riktig klassiker och passar med dess eleganta form utmärkt bredvid din fåtölj eller soffa. Välj färg och köp den här (reklamlänk).

apa kay bojsen
 

Kay Bojesen är formgivaren bakom den världsberömda träapan från Kay Bojesen Denmark. Den leende apan designades 1951 och det sägs att den kom till när Bojesen blev tillfrågad om han ville designa en klädhängare till en barnmöbelutställning. Träapan är en riktig klassiker och en populär present till både stora och små! Köp den här (reklamlänk).

Annons
ljuslykta orrefors
 

Ljuslyktan Discus formgavs av Lars Hellsten och togs fram ihop med Orrefors i samband med friidrotts-VM 1995. Med sina mjuka former pryder ljuslyktan sin plats och när den är tänd sprider den ett varmt och trivsamt sken. Köp den här (reklamlänk).

LÄS MER:

Ge dina tidningar och böcker plats att glänsa – 18 snygga tidningsställ

Inred med trendiga taktila ytor – 24 snygga detaljer som ger liv till ditt hem

Skandinaviskt och avskalat – 22 detaljer som hjälper dig att skapa stilen

Så inreder du snyggt med tv:n
Så inreder du snyggt med tv:n
0:47
Annons