Långa gardiner för sovrum och vardagsrum som skapar hotellkänsla hemma.

Extra långa gardiner och gardinstänger – som skapar hotellkänsla hemma

Är du på jakt efter extra långa gardiner och gardinstänger till ditt hem? Vi har samlat våra favoriter i jordnära toner som skapar en lyxig hotellkänsla i ditt hem, som sträcker sig från tak till golv.

Annons
8 sätt att inreda med den stora medelhavstrenden
8 sätt att inreda med den stora medelhavstrenden
2:04

I år vill vi klä vårt hem med böljande gardiner i sammet, linne eller bomull som skapar djup och en mjuk känsla hemma, som matchas extra fint med detaljer i naturmaterial. För att underlätta för dig i letandet har vi nedan samlat gardiner och gardinstänger som är extra långa och passar vardagsrummet och sovrummet. I ljusa nyanser och jordnära toner.

Vill du ha fler tips på hur du förhöjer ditt sovrum? Här hittar du allt vi skrivit om sovrum och sovrumsinredning.

Annons

Här hittar du extra långa gardiner:

Oavsett vart i hemmet du planerar att hänga upp dina gardiner är det extra lyxigt och trendigt att satsa på långa gardiner som sträcker sig från tak till golv.

Långa gardiner i matt sammet

1-pack gardinlängd i enfärgad matt sammet som ger rummet en mjuk känsla. Gardinen kommer från Jotex och kan hängas upp med fingerkrokar, kanal samt dold hälla. Den finns i flera färger och i längderna 220, 250 och 300 centimeter. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Långa mörkläggningsgardiner med multiband

Krämfärgad mörkläggningsgardin med multiband för valfri upphängning, vilket innebär att den kan hängas upp på tre olika sätt: med fingerkrokar, rynkbandskrokar eller hängas upp direkt på stången med hällor. Den kommer från Hemtex, finns i flera färger och längder upp till 300 cm. Läs mer och köp dem här.

Annons

Långa och breda vita gardiner

Vit gardin som är 290 centimeter bred, vilket gör att den passar både i vanliga fönster och i stora fönsterpartier. Tyget är tjockt med en helt matt yta och har ett fantastiskt fall. Den kommer från Mimou och finns från 250cm lång till 290 cm lång, läs mer och köp den här (reklamlänk).

långa gardiner mimou
Klicka på bilden för att komma direkt till gardinerna.  

Tunna gardiner

2-pack gardinlängder i tunn voile, gjord av ekologisk bomull och återvunnen polyester. De kommer från H&M Home, finns i flera färger, är 300 centimeter långa och kan hängas upp på fyra olika sätt: med hällor, fingerkrokar, rynkbandskrokar eller wave-upphängning. Det följer även med fållband så att du lätt kan lägga upp dem till den perfekta längden. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons

Långa gardiner i linne

Veckbandslängder gjorda i tvättat lin med vacker struktur från Ellos Home. De har multiband som gör att du antingen kan hänga gardinerna direkt på en gardinstång genom de dolda hällorna eller använda ringar och nålkrokar. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons

Vit lång gardin

Multifunktionsgardin som fungerar som mörkläggningsgardin. Den är tillverkad i en mikrokvalitet som är extra smidig och följsam samtidigt som ljuset ändå stängs ute med hjälp av en mörkläggande beläggning. Den kommer från Jotex, finns i flera färger och från 160–300 centimeter långa. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Sammetsgardiner med multiband

Två sammetsgardiner med fin lyster och mjukt fall. Med multiband som gör att du antingen kan hänga gardinerna direkt på en gardinstång genom de gömda hällorna eller använda ringar och nålkrokar. De kommer från Ellos Home och finns i fler färger, från storlek 250 cm till 300 cm. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons

Tjock sammetsgardin

Sammetsgardin med vacker lyster och fint fall från Hemtex. En tjockare gardin som skärmar av solens direkta strålar och gör rummet mörkare, den finns i fler färger och från 135 cm till 300 cm lång. Läs mer och köp den här.

Extra långa gardinstänger:

Är du på jakt efter extra långa gardinstänger som sträcker sig över dina fönster för en magisk känsla av ett större hem och som ger mer djup till rummet? Vi listar våra favoriter från butikerna.

Annons

Gardinstångsset

Komplett mässingsfärgat gardinstångsset med reglerbar bredd, samt reglerbart väggavstånd med klassisk och tidlös design från Kirch. Gardinstången passar framför allt bra med gardiner med ringar och rynkbandsgardiner, och finns i reglerbara längder för att passa upp till cirka 360 centimeter breda fönster. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Klassisk lång gardinstång

En svart stilren gardinstång från Jotex med stång och hållare av järn och änddekor i zinklegering. En reglerbar storek i 120-210 cm eller 210-380 centimeter. Den finns i flera färger, läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons

Gardinstångsset

Komplett gardinstångsset från Kirch med reglerbar bredd som passar framför allt bra med veckbandsgardiner, gärna i linne som har ett vackert fall och lite struktur i väven. Det medföljer färgmatchande ringar och den passar fönster som är upp till cirka 380 centimeter breda . Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons

Gardinstång med rund kula

En gardinstång med stång och hållare av järn och änddekor i formgjuten zink. Den finns i storleken 160-300 centimeter, har 3 väggfästen och kommer från Jotex, läs mer och köp här (reklamlänk).

Gardinstång med ändknopp

Klassiskt gardinstångsset med dekorativa ändknoppar. Komplett gardinstång som kan vara mellan 160 och 300 centimeter lång. Den kommer från Hemtex och det medföljer 2 ändstycken och 3 väggfästen från Hemtex. Läs mer och köp den här.

Annons

Svart gardinstång

Gardinstång med stång och hållare av järn och änddekor i formgjuten zink från Kirsch. Komplett gardinstångsset med reglerbar bredd så du inte behöver ha exakt standardmått på ditt fönster, inkl änddekorer och fasta hållare i längden 160-300 centimeter. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons