Dagbädd från Dusty Deco, Fåtölj från Dux, Sammetsstol från Monica Förster.

Satsa på möblerna som lyfter rummet – 7 snygga tips

Från griseknoen till graciös 1950-talsklassiker – här är några av höstens härligaste möbler som bjuder in till en bekväm stund.

Annons
Åtta stora inredningstrender att ha koll på hösten 2021
Åtta stora inredningstrender att ha koll på hösten 2021
1:37

En iögonfallande pjäs kan verkligen göra ett statement och lyfta ett helt rum, särskilt om det är en möbel som bjuder in till avkoppling. Här har Sophia Genitz valt ut sju lyxiga dyrgripar som uppfyller det kravet. Från stol och fåtölj till soffa eller dagbädd. Det finns något för alla.

Dagbädd och soffa

Den här bastanta soffan med sidor i massivträ är ett perfekt kontrasterande blickfång i ett utsmyckat rum. Dagbädden är en klassiker i snygg gul sammet, som också bryter av rummet på ett spännande sätt. Ja tack, säger vi!

Annons
Dagbädd och soffa med sidor i massivträ. 35 000:- respektive 65 000:-, Dusty Deco/Nordiska Galleriet.
Dagbädd och soffa med sidor i massivträ. 35 000:- respektive 65 000:-, Dusty Deco/Nordiska Galleriet.  

Lyxigt läder

Den här fåtöljen är en riktig klassiker från 70-talet, designad av italienska arkitekten Gianfranco Frattini. Fåtöljen Sesann är en perfekt statement-fåtölj att inreda rummet kring. Lädrets mjuka former i kontrast till metallramen är en otroligt spännande kombination, som definitivt kommer att vara lika spännande år efter år.

Arkitekten Gianfranco Frattinis design från 1970, Sesann fåtölj, ca 55 000:-, Tacchini.
Sesann fåtölj, ca 55 000:-, Tacchini.  

Klassiker i ny tappning

Den här stolen, CH 25, från Carl Hansen & Søn är en tidlös klassiker som aldrig slår fel. Stolen som designades av Hans J. Wegner på 50-talet känns lika självklar i dag som den gjorde då. Nu kommer den i ny färgpalett signerad inredaren Ilse Crawford.

Annons

Lekfull soffa

En lekfull soffa med ett lekfullt namn. Bam! från Massproductions är en soffa som leker med geometriska former och volym för att lämna åskådaren med ett distinkt första intryck. Vi älskar sammetstyget som ger denna soffa ett ytterligare element av lyx.

Lekfull i sin enkelhet, soffan Bam! finns i olika storlekar och färger, från 29 000:-, Massproductions.
Soffan Bam!, från 29 000:-, Massproductions.  

Abnormt söt

Den här sittpuffen från Front Design kommer garanterat att dra blickarna till sig. Puffen har formgivits av Front Design för italienska varumärket Moroso. Man ville efterlikna en varelse som kändes älskvärd men samtidigt inte kännas helt ofarlig. Det är en abstrakt obestämd varelse. Här snackar vi lekfullhet på en annan nivå med andra ord.

Annons
Anomaly pouf i läder av Front Design. 38 600:-, Moroso/Nordiska Galleriet.
Anomaly Pouf, Front, 38 600:-, Moroso/Nordiska Galleriet.  

Stilren och snygg stol

Formgivaren Monica Försters står för det senaste tillskottet på denna lista. Hennes nya stol Suit kom nämligen så sent som förra året, men känns redan som en möbel vi kommer att sukta efter många år framåt. Den här snygga stolen har en spännande och elegant siluett som vi inte får nog av.

Monica Försters nya stol Suit, ca 12 000:-, Artifort.
Monica Försters nya stol Suit, ca 12 000:-, Artifort.  

Uppdaterad design

Dux kollektion Domus har fått nytt liv genom Norm Architects materialval och justeringar. Även denna stol fick sin design på 50-talet, av Alf Svensson, men har ett relevant uttryck som passar in i dagens inredningsbild som handen i handsken. Nu kommer den som sagt i en uppdaterad tappning genom Norm Architects, ett stilfullt samarbete.

Annons