Hermesbutiken i Stockholm

Patrik Lindell

Under hösten invigdes en ny lyxig butik mitt i Stockholm, på NKs entréplan. Franska lyxvarumärke Hermès slog upp portarna, för första gången i Sverige med ett sortiment av inredningsaccessoarer och möbler. Dessutom säljs såklart företagets key-item, sidenscarfarna, samt kosmetik, skor och smycken. I butiken har man satsat på att få fram en ombonad hemma-känsla med trädetaljer, terrazzogolv och varma färger. Naturmaterial ger en elegant atmosfär. Franska arkitektbyrån RDAI flirtar med Stockholms färgskala och har även adderat andra nordiska inslag, som modernistiska former.

Här har vi sammanställt fem tips till dig som vill ha det lika härligt franskt elegant hemma, med en tydlig skandinavisk touch.

1. Vackra golv

Sminkdesken i Hermesbutiken

Olika golvmosaik harmonierar med varandra.

Patrik Lindell

Terrazzogolv mixas med ett mosaikgolv och de lyxiga ockrafärgade mattorna. Att färgmatcha golven hemma är ett bra knep för att få allt hänga ihop. Matcha gärna ditt mosaikgolv med en färgkoordinerad matta i en varm gul ton.

2. Skandinavisk känsla med trä

Hermèsbutiken i Stockholm

Böljande träväggar som hos finske desigikonen Alvar Aalto.

Patrik Lindell

Alvar Aalto inspirerar stort till dessa böljande träväggar. Hermès satsar på körsbärsträ. Hemma kan man få nästan samma känsla om man lyckas lägga vantarna på en av Aaltos prisbelönta skärmväggar i furu.

3. Runda mjuka linjer

Hermèsbutiken i Stockholm

Runda soffor i trendfärgen salvagrön. Click to add image caption

Patrik Lindell

Runda soffor, absolut. Gärna i en mild grön färg som här. Och ställ din soffa inte för nära väggen! Vi gillar också den lyxiga gulbruna färgen på mattan.

4. Addera något mjukt: en pälsfåtölj

Fåtölj i fårskinn, Hermès.

Fåtölj i fårskinn, Hermès.

En lurvig fåtölj är ett måste i höst. Hur ska vi annars klara den hårda samtiden? Hermès ligger mitt i trenden.

5. Modernistiska former för skandinavisk känsla

Böljande väggar tillför retrofuturism.

Patrik Lindell

Franska arkitekbyrån RDAI har flirtat med skandinavisk 60-tal genom att addera böljande former på väggarna. Hemma kan du lägga till möblerna med retrofuturistisk stil som Etcetera-fåtöljen av Jan Ekselius.

Läs mer

Badrumsexpertens bästa tips inför badrumsrenoveringen

Pandemitrend: 7 mjuka måsten för Vintern 2020