Redaktionen tipsar: Redaktörens önskelista

Det lackar mot jul och redaktionen har skrivit sina önskelistor – en formsäker blandning av smått och stort. Men allt stiligt så det förslår. Residence Redaktör Frida Lagerblad önskar sig en tillbakalutad högtid med mjuka material och vackra ting. Perfekta julklappstips till någon du gillar.

Annons
Mark Isitt: Tre smultronställen i Köpenhamn
Mark Isitt: Tre smultronställen i Köpenhamn
0:45

»Ge mig en löjligt bra bok, låt mig vila i fluffiga sjok. Tillbakalutad på boucléklädda bågar, till doften av läder och pelargon som vågar. Med mjuka klappar värda en ­snusmumriks dyrkan och dignande fat som skulle stå sig i kyrkan. Och så ett konstverk för ögats fröjd, så är jag på det hela väldigt nöjd.«

Residences Redaktör Frida Lagerblad.
Residence Redaktör Frida Lagerblad.  

1. Tidiga (och mörka) vintermorgnar drömmer jag gärna om det här handvävda överkastet. Coverlet no.02, 8 250:-‚ från Cappelen Dimyr.

Annons

2. Skulptur i Ekebergsmarmor ­signerad den svenske skulptören Stig Blomberg, såld för
4 000:- hos Stockholms Auktionsverk.

Skulptur i Ekebergsmarmor , Stig Blomberg, Stockholms ­Auktionsverk.
 

3. I Arco Lounge Chair Boucle Natural från Dusty Deco, 35 000:-, latar jag mig mer än gärna mellan ­julborden.

Annons
Arco Lounge Chair Boucle Natural, Dusty Deo.
 

4. Damo Glass ­Centrepiece är en given medelpunkt på helgernas alla dukade bord. Glasfat på fot med skulptural siluett, 2 800:-, från Ferm Living.

Annons

5. Jävla karlar av Andrev Walden, 249:-, är så rolig, sorglig och träffsäker att jag tycker synd om alla andra böcker som släppts den här hösten.

Jävla karlar av Andrev Walden
 

6. Doftljus, 2 500:-, från samarbetet mellan House of Dagmar och keramikern Birgitta Watz. Finns i tre storlekar och doftar av läder, svart lilja, örter och cederträ.

Doftljus, House of Dagmar och keramikern Birgitta Watz.
 

7. Derris shirt och Cymbaria high-waisted trousers, 2 700:- och 3 600:-, från kapselkollektionen By Malene Birger x Moda Operandi.

Annons
Annons