Inred för halloween, snygga och stilrena idéer och inredningstips

1:37

Efter reklamen: Åtta stora inredningstrender att ha koll på hösten 2021

(1:37)

Högtidssäsongen är äntligen kommen och startskottet stavas självfallet halloween. Oavsett om du uppmärksammar högtiden eller ej är det alltid trevligt med dekor, inte minst under årets ombonade höst- och vintermånader.

Halloween kopplas ofta till barn och färgsprakande dekorationer, men så behöver inte vara fallet. Inspireras av enkla sätt att integrera halloweenkänslan i hemmet utan att det känns för överdådigt.

Fyra stilrena sätt att inreda med halloween-detaljer, från kontrastfärg till säsongens blickfång:

1. Den svarta tråden

Inred för halloween, fladdermus dekoration

Addera fler detaljer, stora som små, i en och samma kulör för en enhetlig kontrast. Foto: Granit.

Halloween präglas som bekant av två kulörer i huvudsak, svart och orange. Många räds orange och upplever färgen som svårinredd, men svart är desto tacksammare att addera i heminredningen. Testa dig fram genom att plocka fram svarta ljuskällor, låta de levande ljusen gå i svarta toner och placera bland halloweendekor i samma färg. Enkelt och snyggt!

6 vanliga missar när du inreder för en ny säsong

2. Skapa ett stilleben

Inred för halloween, stilleben

Uppdatera hemmets befintliga stilleben med en, eller fler, utvalda halloween-detaljer för stämningsfull dekor i lagom mängd. Foto: The house of silver lining via Pinterest.

Stilleben är smidiga att inreda med oavsett säsong. De är enkla att komponera, behöver inte ta stor plats och går att anpassa. Komprimera halloween i form av ett kurerat säsongsstilleben där typisk halloween-dekor, som döskallar och pumpor, möter växter och torkade kvistar. Satsa på en färgpalett som rimmar väl med den befintliga inredningen.

3. Pumpor 2.0

Inred för halloween, pumpor

Tänk avskalat och låt säsongens pumpor gå i nedtonade färger. Foto: Amazon.

Få saker säger halloween så mycket som pumpor. Nyckeln till en stilfull pumpa stavas neutrala kulörer, med vitt, beige och svart i fokus. Extra snyggt blir det om fokus läggs på pumpornas färgsättning snarare än att karva pumpan. Här ovan är karvningen minimal och föreställer stjärnbilder.

4 stora inredningstrender som vi ser mer av i vinter – enligt danska favoriterna

4. Fladdermöss i fokus

Inred för halloween, dekorationer

Får det lov att vara ett busenkelt halloween-blickfång? Satsa på fladdermus-dekor! Foto: Casa de Valentina via Pinterest.

Ett enkelt, men i de flesta fallen framgångsrikt, sätt att anamma den stilrena känslan på är att tänka minimalistiskt. Utöver döskallar och pumpor är fladdermöss starkt förknippade med halloween. Klipp ut fladdermöss (här går det att vara hur avancerad som helst), fäst en, eller fler, i glaskupor och liva upp dukningen eller placera i fönstret.