Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

Nytt topphotell, ett kärt återseende och årets vackraste vikvägg; Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice om inredningsveckan som gått.

Annons

1. Snart dags

 
 
 

Hotellindustrin boomar. Nu utökar Nobis AB sin portfolio med sitt första hotell utanför Sverige. Nobis Copenhagen ligger centralt i en pampig byggnad ritad av Martin Borch 1903, och har ritats om till hotell och inretts av Wingårdhs. Öppnar i sommar!

Annons

2. Modegreppet

 
 

Nya sätt och uttryck när det kommer till att fota inredning och möbler. I år väljer många företag modefotots estetik, se mer här. Bilden ovan är från Massproductions senaste fotografering av sin streamade kollektion Focus med både nyheter och uppdaterade variationer av deras existerande familjer.

Annons

3. Storängen

 
 

Jag har alltid varit svag för Mårten Cyrens höga pinnstol Storängen som bland annat användes i Ilse Crawfords smått ikoniska inredning av Matbaren. För att göra den – och en rad andra möbler Cyren ritat – tillgängliga för allmänheten har Cyren och kollegan Torbjörn Källberg, efter många års funderingar, nu startat företaget Storängen Design så de kan producera och sälja möblerna själva. Tummen upp.

Annons

4. Hemma hos Nathan

 
 

Vi är väldigt glada i numret som ligger ute i butik nu, med omslag från Kinfolks nya showroom i Köpenhamn, och ett stort hemma hos-reportage hos grundaren Nathan Williams. Vi har öven plåtat ett hem på Lidingö som Louise Liljencrantz har inrett – ett av de största reportagen någonsin. Ett fint nummer!

Annons

5. Rybakken

 

Så var möbelveckan i Stockholm över och det är dags att planera nästa stora mässa, il Salone i Milano. Daniel Rybakken visade många fina nyheter i Stockholm, och i Milano kommer hans senaste samarbete med Luceplan att lanseras.

6. Ljus

 

Tycker om: Magis serie Officina av bröderna Bouroullec, som nu utökats med med ljusstakar i olika former och utförande.

Annons

7. Väggen

 

Den här väggarmaturen från Örsjö föll många på redaktionen pladask för på möbelmässan i Stockholm. Moon har en gedigen konstruktion av mässing med en tydlig ljusspringa, ritad av Michel Bussien och Peter Nilsson.

8. Vikvägg

 

Älskar Dry studios fina nya vikvägg Space Divider i valnöt och koppar som viks i tre delar.

Annons

9. Sidobord

 

Sebastian Herkner har länge samarbetat med det tyska företaget Pulpo. Hans senaste bord Mila är ett sidobord i keramik inspirerat av piedestalens skulpturala form, stötte på serien under Maison et Objet tidigare i år, väldigt fin.

10. Nytt showroom

 

Melimeli sålde 600 soffor det första året, och nu tar grundaren Amelia Widell nästa steg, lanserar en rad nyheter och öppnar nytt showroom/butik 16/3. Läs mer här.

Annons

Läs mer:

Här kan du läsa alla Hannas listor

Amelia Widell lanserar ny soffa som får oss att längta till vår

10 snygga modeplåtningar i inredningsvärlden

Annons