Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheter

Nya butikssatsningar, fina fik och blandade känslor för Ikeas nya PS-kollektion: Inredningsveckan som gått i 12 punkter.

Annons

1. Nytt stammishak

pom
 
pom
 

Omtyckta Pom & Flora har snabbt blivit ett stammishak för många brunchälskare i Stockholm. Nu öppnar de sitt andra kafé och har tagit hjälp av designerna Emma Olbers och Maja Lindahl, som valt att bevara lokalens grundkänsla och framhävt originaldetaljer som dess panel. 

2. Inspiration

hanna
 

På lördag klockan 13 har inredaren Hanna Wessman ett inspirationsevent på Fogia Market, deras butik på Finnboda Varvaväg 19 i Stockholm. Jag modererar Hanna, som ska dela med sig om sina bästa inredningstips, vinterns trender och missar man bör undvika.

Annons

3. Nya värden

filippa k_butiksinredning_lotta agaton_mikael axelsson_20161115-3826_print
 
filippa k_butiksinredning_lotta agaton_mikael axelsson_20161115-3796_print
 

När allt kan köpas online behöver butiker erbjuda något extra – det är Filippa K medvetna om och har bjudit in Lotta Agaton att curera en inredning där alla objekt och möbler i butiken är till salu. 

4. Söderfik

strenghielm_delselius_almost.17
 

I fredags slog portarna upp för nya bageriet Robin Delselius på Södermalm i Stockholm. Bakom satsningen står bagarsonen Robin Delselius och inredningsstylisten Mari Strenghielm har inrett lokalen. 

Annons

5. Redesign

kindfolk
 
kinfolk-office_norm_architects_interiors_gallery_copenhagen_dezeen_2364_col_1
 

Kinfolk, som med sin tydligt utarbetade estetik ibland anklagats för att ha fastnat i ett enda språk, har uppdaterat sin sajt, hela formen på tidningen (med större format, nya typsnitt och en stötte variation i layouten) samt skapat ert editorial board med bland annat Ilse Crawford som rådgivare. Deras fina showroom i Köpenhamn av Norm architects, som går att hyra för fotograferingar och utställningar, är nu helt färdigt. 

Annons

6. Mönstermix

bergstrom
 

Ikeas limiterade kollektion Svärtan – framtagen av modeskaparen Martin Bergström – var en succé. Nu utökar han sin egen webbshop med en helt ny kollektion sänglinne i fantastiska färger. 

7. Juligt

Unknown
 
Unknown-1
 

Svenskt tenn har släppt sin efterlängtade julkollektion med nyheter av bland annat Carina Seth Andersson i samarbete med Jakob Solgren, och  Daniel Enoksson, skapat ljussläckaren Skymning, inspirerad av gamla bruksföremål.

Annons

8. Svart

superfront
 
superfront2
 

I veckan lanserades Superfronts nya kollektion Deep Black med handtag i mattsvart. Handtagen kommer finnas i åtta olika modeller. 

 9. Guldtema

acne
 
acne2
 

Acne Studios öppnar ny butik på Upper East Side i New York, inrett med guld och massiv sten av brittiska Max Lamb

Annons

10. Blocket startar 

klassiska designstolar 7
 

Köp-och säljportalen har öppnat nya pop up-sajten Blocket Design som ska göra det enklare att upptäcka kvalitetsmöbler och inredningsdetaljer från de mest kända och prisbelönta formgivarna. Urvalet är bland annat baserat på svenska folkets mest sökta och bevakade varumärken och designers samt de mest uppmärksammade formgivarna just nu.

11. Blandade känslor

ikeaps
 

Ikea har släppt sin nya PS-kollektion, som fått både ris och ros. Ros för exempelvis Thomas Sandells hylla och rullvagn, ris för produkter som hämtat för mycket inspiration från existerande produkter, som lamporna av designern Ola Wihlborg som påminner om Bic av Foscarini. 

Annons

12. Jultider

forsbergs
 

För veckornas kommande julmarknader, stora som små, kika på denna lista. Vill särskilt pusha för Last x-mas, som säljer produkter skapade av de som håller marknaden, som Fredrik Paulsen och Åsa Jungelius.

Läs mer: 

Hanna listar v. 45

Svenskt tenn har lanserat årets julkollektion – se bilderna här

9 designsäkra julmarknader att besöka i vinter

Annons